7E Phalanx - Pulse (2004)
3,65
(92)
Belgiƫ / Duitsland / Verenigde Staten / Italiƫ
Electronic
Label: Entity
- Pulse (13:57)
geplaatst: 14 juli 2007, 14:07 uur
Komt waarschijnlijk door je woorden
Maar het is duidelijk hoor
luc011190 schreef:
Maar ik wil niemand teleurstellen
en Maar ik wil niemand teleurstellen
Ik zal het nog een aantal keer 'plichtmatig' luisteren
Maar het is duidelijk hoor

geplaatst: 31 december 2007, 14:18 uur
Ondertussen een wat langere post geschreven over dit album. Blijft toch een onaangetaste favoriet. Geniaal stukje muziek.
geplaatst: 8 januari 2008, 18:38 uur
Jesse schreef:
Omdat ik 'Kid A' (Radiohead's meest electronic album) het beste uit het RH ouvre vind had ik zoiets van, laat ik me wat meer verdiepen in electronic muziek. Vandaar (en omdat het gratis is) heb ik dit eens beluisterd. Het klinkt wel lekker naar een paar keer, maar ik heb echt geen idee wat ik hier van moet vinden en dan heb ik ook nog eens geen enkel vergelijkingsmateriaal (het lijkt in de verste verte niet op 'Kid A').
KID A en amnesiac was voor mij ook opstap naar electronica en uitwassen...
PULSE rechtstreeks op mp3-speler in elk geval !
eazyfan
geplaatst: 26 januari 2008, 13:25 uur
Wáánzinnig lekkere luisterervaring
1 erg leuk nummer, ik twijfelde nog tussen 3* en 3,5* maar een paar momenten in het album zijn echt heel erg goed
****
:Onder het motto: eventjes een snelle stem erbij. (Een muzikaal vluggertje) besloot ik dit te luisteren, het bleek op de koop toe een gratis album te zijn (dé reden voor mij om dit te gaan luisteren).
Als het dan helemaal chaotisch wordt valt er geen touw aan vast te knopen! Electronic is zeker en vast een genre dat voor mij in de wieg is gelegde, ik begin met een voorzichtige****
geplaatst: 6 februari 2008, 15:23 uur
Deed me niet bijzonder veel, helaas. Vond het een beetje klinken als gemiddelde electronic (breakcore?) zonder enig hoogtepunt.
geplaatst: 6 februari 2008, 15:39 uur
Kan natuurlijk zijn dat je de laatste paar minuten niet al te denderend vindt, dus in die zin zit er misschien geen hoogtepunt in. 't Is natuurlijk wel een serieuze climax.
Verder is het meer een reis door een aantal stijlen dus weinig zinvol om er één stijl op te plakken. Laatste deel laat zich het best omschrijven door breakcore inderdaad, de eerste 10 minuten absoluut niet.
Maar ben wel benieuwd naar meer "gemiddelde electronic", tips ?
Maar ben wel benieuwd naar meer "gemiddelde electronic", tips ?

geplaatst: 6 februari 2008, 15:47 uur
Ik houd best van dit genre (bijv. Formless is een wereldplaat), maar dit kon me dus niet echt boeien. Ik heb liever zo'n soort plaat met meer IDM-invloeden waarbij het intens mooie heerst (Formless opnieuw als voorbeeld).
geplaatst: 6 februari 2008, 16:00 uur
Voornamelijk meer melodieuze electronic lijkt me (gezien je ook wel van ambient houdt toch ?) Kan ik je in die lijn vooral albums van het n5MD label aanraden. Of artiesten als Proem, die veelal melodieuze IDM maken.
Maar dat maakt dit natuurlijk nog geen "gemiddelde" electronic
Maar dat maakt dit natuurlijk nog geen "gemiddelde" electronic

geplaatst: 25 april 2008, 14:04 uur
Heh toch,
Ik liep eerst te sikkeneuren dat ik wel wat meer had verwacht van 7 artiesten. Uiteindelijk gaat het om Pulse als nummer zelf, en ik moet toegeven: het blijft immer een aangename verassing.
4,0* > 4,5*
4,0* > 4,5*
geplaatst: 15 mei 2008, 12:54 uur
Pulse is te omschrijven als een waanzinnige muzikale trip. De track neemt je mee in een reis waarin het abstracte geluid een geweldige ontwikkeling ondergaat, verschillende paden bewandeld en toe werkt naar een gigantisch climax. Wat een luisterervaring! 4*
(Misschien een misplaatst idee, maar ergens deed dit mij een beetje denken aan de film Umfeld)
geplaatst: 29 mei 2008, 22:11 uur
Hmm, duidelijk 2006 toen ik dit werkje 2* sterren gaf.
2* >> 3.5*
2* >> 3.5*
geplaatst: 3 juni 2008, 23:31 uur
Vooral de opbouw is erg knap. Maar heel erg meeslepend is het nou ook weer niet voor me.
geplaatst: 6 januari 2009, 17:13 uur
Laatst zei ik bij de nieuwe Idle Sunder al, dat ik een groeiende interesse had voor Entity. Nu zit die interesse vooral op het ambient vlak, maar een artiest als Barbarix en alle muziek bij Tetroid kon ik ook goed waarderen. Bovendien ook wel een beetje fan van Snares en Xanopticon, dus ik kon me met een gerust hart aan deze release wagen.
WAT EEN IDIOTE 13 MINUTEN!
Ik hoor hier meer invloeden voorbij komen, dan ik meestal op 1 enkele plaat hoor. Het knappe is nog, dat alles zo geleidelijk in elkaar overloopt, dat het geheel helemaal niet onlogisch of rommelig klinkt. Bovendien hoor ik zoveel lagen, dat ik de eerste paar dagen, nog wel kan gebruiken om alles te ontdekken.
Vermoeiend, vraag je je dan af? Nee, valt wel mee, eerder erg verrassend en boeiend.
5* voor het gaafste electronic kwartiertje ooit gehoord. naja, overdreven? misschien. Zeker uit mijn mond, zoveel electronic ken ik nog niet.
WAT EEN IDIOTE 13 MINUTEN!
geplaatst: 16 mei 2009, 18:57 uur
Mijn eerste echte kennismaking met moderne electronische muziek, leek me ook meteen de ideale lengte voor een beginner. En wat een heerlijk ep(tje) is dit zeg! Het bouwt zich allemaal zeer mooi op en spat ik een uiterst chaotische climax uit elkaar. Zeer, zeer knap gemaakt allemaal.
4 sterren
4 sterren
geplaatst: 1 juni 2009, 22:00 uur
Kom tot mijn grote schrik net tot de ontdekking dat ik hier nog nooit een stem op uitgebracht had. Snel naar eventjes gedaan want dit stukje muziek is wel al erg vaak voorbij gekomen de laatste maanden. Ik ben geen expert als het aankomt op breakcore dus ik zal hier geen uitgebreide review schrijven, misschien later als ik een wat groter referentiekader heb binnen het genre.
geplaatst: 1 juni 2009, 23:24 uur
Zelf heb ik hem ook maar op 5 sterren gezet, niet meer dan verdiend voor dit geniale project. Zelden muziek gehoord die zo overdonderd en kippenvel weet te bezorgen tot in iedere vezel van je lichaam.
geplaatst: 28 oktober 2009, 21:07 uur
Dat einde
De eerste indruk is in ieder geval al enorm positief.
De eerste indruk is in ieder geval al enorm positief.
tuktak
geplaatst: 13 november 2009, 15:19 uur
het is gratis hè, niet voor niets zoveel stemmen voor zo'n onbeduidend plaatje.
geplaatst: 13 november 2009, 15:25 uur
Waarom is dat? Iedereen kan toch muziek overal vandaan halen?
En als anderen het geweldig vinden?
Over de plaat:
Ik weet nog niet wat ik er mee moet, ik hoor er zeker goede stukjes in
Ik zal later stemmen.
En als anderen het geweldig vinden?
Over de plaat:
Ik weet nog niet wat ik er mee moet, ik hoor er zeker goede stukjes in

Ik zal later stemmen.
tuktak
geplaatst: 13 november 2009, 15:35 uur
als anderen het geweldig vinden moeten ze dat lekker zelf weten.
geplaatst: 14 mei 2010, 13:15 uur
Eigenlijk 7, dus door goed te luisteren kun je het nummer in stukjes hakken.
geplaatst: 14 mei 2010, 20:37 uur
maar kan je deze ook gewoon in de winkel kopen met normaal cd hoesje enz.?
geplaatst: 14 mei 2010, 20:42 uur
Denk het niet. Maar als rockfan zou ik je dit ook helemaal niet aanraden.
Sietse
geplaatst: 15 mei 2010, 02:46 uur
Eigenlijk gewoon 1
En deze is niet te koop op cd, dit is een Net Release aka mp3 release.
Gratis ende voor niets te downloaden van de label website.
En deze is niet te koop op cd, dit is een Net Release aka mp3 release.
Gratis ende voor niets te downloaden van de label website.
geplaatst: 26 juni 2010, 14:01 uur
Mijn hemel wat een lekker nummer. Ben sowieso een groot voorstander van Xanopticon (en soortgenoten), hoewel deze track niet geheel door hem gemaakt is doet het mij daar wel constant aan denken. Erg mooie opbouw ook en dat buitenaardse sfeertje (à la Neurve) bevalt mij ook wel.