Danger Mouse & Jemini - Ghetto Pop Life (2003)

Label: Lex

1. Born-A-MC (2:29)
  2. Ghetto Pop Life (Intro) (1:09)
  3. Ghetto Pop Life (4:23)
  4. Omega Supreme (5:03)
  5. What U Sittin On? (3:58)

met Tha Liks

6. The Only One (3:17)
  7. Take Care of Business (3:38)

met J-Zone

8. That Brooklyn Shit (3:35)
  9. Yoo-Hoo! (4:35)
  10. Copy Cats (3:49)

met Prince Po

11. Don't Do Drugs (3:23)
  12. Medieval (4:59)

met Pharcyde

13. Bush Boys (4:01)
  14. Here We Go Again (3:51)
  15. I'ma DooMee (Love Letter) (3:04)
  16. Knuckle Sandwich (2:10)
  17. What U Sittin On? [DM's 26 * (3:30)

met Cee-Lo en Tha Liks

18. The Sh!t * (3:18)
  19. Ghetto Pop Life II * (3:54)
Wel aardig ok

avatar van herbertwest
Omega Supreme

avatar van luc011190
Er zit een nieuwe aan te komen van dit duo.

Deze ken ik verder niet, ik heb er wel heel wat positieve dingen over gelezen, en vind DM een steengoede producer, dus misschien moet ik hier eens achteraan gaan.

avatar van Osiris Apis
idd super producties en Jemini is een goede mc.
4.5*

nog weinig stemmen trouwens

Pauper
Ben heel benieuwd naar deze CD, eerst even te zien downloaden dan kan ik hem later even orgineel kopen.

avatar van luc011190
DangerMouse is internationaal gezien mijn favoriete producer en hij is me eigenlijk nog nooit tegenvallen (Dangerdoom, St Elsewhere, Demon Days en Grey Album). Daarom moest ik dit eigenlijk ook maareens gaan luisteren. Het klinkt allemaal heel erg lekker, die Jemini blijkt ook nog een hele goede MC. Zo'n nummer als The Only One is gewoon het betere hiphopwerk.

avatar van Niek
Prachtig staaltje werk zeg. Wat is die Dangermouse toch een meesterbrein! Jemini is ook verrassend goed. Iemand die meer van hem kent? In ieder geval supervet samplegebruik, en heerlijk loops. Dikke 4 sterren. Zou zo maar kunnen stijgen.

Harco

Het enige. Nummer 1 is een vette track.

avatar van waxs
Ik vind het wel een goede CD, de producties zijn naar mijn mening niet zo goed als op bijvoorbeeld het Gnarls Barkley album of op The Mouse & The Mask maar desondanks van een redelijk Danger Mouse niveau. Wat mij het meest stoort aan deze CD is de flow van Jemini, ook de R&B achtige refrein'tjes vind ik wat minder. 3,5*

Relax
Het is me allemaal iets te fresh..

avatar van waxs
Relax schreef:
Het is me allemaal iets te fresh..

Juist!

cortez
Dit album ooit eens blind gekocht, en wat een tegenvaller van formaat
bleek het te zijn. De producties zijn op zich niet slecht, maar vrij
incoherent ten opzichte van elkaar en te trendy ofzo ... Jemini is
al bij al ook een goede mc, maar die refreinen, ajaj...
De twee vind ik elkaar ook helemaal niet vinden (wat een verschil
met MF DOOM en dangermouse die elkaar perfect aanvoelden en
inspeelden op elkaar op Dangermouse).
Vooral iets waar zowel Jemini en Dangermouse veel meer mee
konden doen, en gewoon veel te snel tevreden zijn geweest met dit matige resultaat.

avatar van Osiris Apis
Ik stoor me niet aan de refreinen. Zo R&B zijn ze niet, want Jemini zingt ze zelf. En de producties vind ik wel bij Jemini passen.
Dangerdoom vind ik trouwens mindere producties hebben dan dit album.

avatar van P Jay
Erg leuke producties van Danger Mouse. Jemini is wel vermakelijk. Maar het blijft niet echt mijn stijl... Daarom 3,5 *

Die gezongen refreintjes en soms té moderne beats irriteren me soms, maar de teneur is zeker overwegend positief!

Vond dit echt een heel goed album, maar nu nog eens beluisterd en vind het qua producties en flow nog wel fijn, maar de lyrics van Jemini zeggen me dus echt niets. Iets te veel onrespectvol naar vrouwen toe naar mijn zin, (Ima Doomee) etc... Kanye vind ik niet qua flow een goede rapper, maar zelfs zijn lyrics vind ik beter...

4/5, anders een 4,5/5 als de lyrics zouden meevallen

avatar van MFPascal
Osiris Apis schreef:
Dangerdoom vind ik trouwens mindere producties hebben dan dit album.

Ja, de producties van Danger Mouse zijn gewoon geweldig samengesteld op de MC's die erover rappen. Ik vind deze beats erg heerlijk klinken met Jemini's z'n raps. Zelfde geld overigens voor Doom en de beats op het Danger Doom album. Jemini zelf verveeld mij ook helemaal nergens, ondanks dat z'n lyrics niet van het hoogste niveau zijn. Het geheel klinkt gewoon erg lekker, vandaar ook die 4,5 van mij. Nu moet bol.com alleen wel eindelijk eens die verdomde CD opsturen...

avatar van Reijersen
Erg tof plaatje. De stem van Jemini bevalt me zeer en de producties van Danger Mouse zijn vaak erg sterk en origineel. Verder luistert het vooral goed weg.

4 sterren.

avatar van J.M.
Geweldig album. De producties zijn van erg hoog niveau en Jemini is een fijne MC om naar te luisteren en waar de teksten ook nog is ergens over gaan.
Nummers als Ghetto Pop Life, Yoo-Hoo! en Medieval zijn egt geweldig. Vooral Medieval. Damn!!! Wat is dat een geniale beat zeg.

Hou hem nog even op 4* maar als ik dit na een tijdje nog steeds zo goed vind wordt het een 4,5

tuktak
zeker een goede plaat, vooral de producties doen het hem natuurlijk. zelfs met lange frans en baas b had het dan nog goed geklonken

witness
Stiekem misschien wel een classic, 5*.

avatar van dusso
Super vette plaat, met hele dope producties. Danger Mouse op z'n best, en Jemini is een goeie mc met een lekkere flow.

avatar van Seedorf
Vandaag weer eens opgezet en wat een dikke plaat is dit toch. De beats van Danger Mouse klinken bijzonder prettig en ook Jemini weet te overtuigen. Erg jammer dat hij zo weinig heeft uitgebracht in z'n loopbaan.

Born-A-MC
Ghetto Pop Life
Omega Supreme
The Only One
Take Care of Business
Yoo-Hoo!
Medieval

Stuk voor stuk geweldig leuke en vooral creatieve producties die je vandaag de dag zelden (zo goed uitgewerkt) meer hoort. Hopelijk komt er ooit nog een nieuwe plaat van deze heren, want het is een sterke combo.

avatar van principal2000
Danger Mouse does it again. Jemini is een fijne MC die wel raad weet met de beats die de gevaarlijke muis produceert. Leuk album.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Wat een heerlijk album. Ik vond van From Man to Mouse de stem van Jemini een beetje irritant, maar nu ik dit album heb geluisterd omdat ik benieuwd was naar de inhoud van het nummer Don't Do Drugs (geniale beat by the way) vind ik het om te smullen. Ghetto Pop Life met de Intro erbij en Medieval doen het ook lekker. Danger Mouse bewijst maar weer een briljante producer te zijn .

Edit: ik vind de remix van What U Sittin' On van From Man to Mouse met Cee-Lo wel lekkerder dan het origineel.

Rene1979
Hele vette plaat dit

avatar van Bedorvenkebab
Enigszins verbaast was ik toen ik Ghetto Pop Live ontdekte. Want naar mijn mening is Jemini The Gifted One één van de meest onderschatte MC's, en is Danger Mouse, vooral toen hij nog gewoon Hip-Hop maakte, een zeer sterke producer. Heeft het album mijn verwachtingen dan waargemaakt?

Gedeeltelijk. Het was echt totaal niet wat ik er van verwacht had. En dat ligt vooral aan de raps. Want Jemini is een MC die sinds 1995 niets meer had uitgebracht, en in de tussentijd blijkbaar is veranderd. De brag & boast die ook kenmerkend was voor zijn debuutEP zijn hier ook aanwezig, en Born To MC klonk dan ook vertrouwd goed: Jemini met zijn typerende, hoge stemgeluid en snelle, agressieve flow. Alleen bij het tweede nummer, Ghetto Pop Live veranderd dat al... In het refrein maakt Jemini duidelijk dat hij een geladen handgeweer heeft, en ook zullen er op dit album meer Hip-Hop clichés te vinden zijn. En dat is jammer, want hij had eigenlijk beween dat hij qua lyrics toch beter was dan je gemiddelde rapper. Hier komt bij dat dit album het bewijs is dat hij niet een heel album kan dragen, en dat komt vooral door zijn stem. En wanneer hij het afwisselt door het door te zingen gaat het soms irritant de mist in. Gelukkig zijn er wel goede gastartiesten uitgenodigd, en onder andere Prince Po en The Pharcyde laten een positieve indruk achter.
Het meest pijnlijke aan Jemini is dat hij vrolijk rapt over drugs verkopen (Don't Do Drugs), maar op het tweede helft van het album ook maatschappijkritiek geeft.

Toch klinkt dit negatiever dan het is. Dat komt vooral door de andere helft van de formatie: Danger Mouse. Deze geeft het album een eigen geluid, zonder dat hij steekjes te laten vallen wat Jemini dus wel doet. De beats klinken redelijk nieuw, maar je moet ze beluisteren om echt een beeld erbij te krijgen. Enig vergelijkingsmateriaal is dan ook DangerDoom, alhoewel ze hier soms net het geniale missen wat op die plaat wel te vinden is.

Wanneer Jemini niet tegenvalt, en de sterke beats van de muis kan evenaren ontstaan er meer dan verdienstelijke tracks. Zo klinken vooral Ghetto Pop Live, Supreme Omega en Medieval erg goed. Hiertegenover staan tracks als What U Sittin On? en Bush Boys En dat laat me toch achter met het idee dat dit album beter had kunnen zijn. Al met al stelt Jemini wat teleur, in tegenstelling tot Danger Mouse die na dit werk zichzelf pas echt bewees op DangerDoom. 3.5*

avatar van He$$el_01
Wat een lekker album is dit zeg. Jemini is een erg relaxte rapper om naar te luisteren en de beats van Danger Mouse zijn constant goed. Hoogtepunten van dit album zijn voor mij nummer 3 t/m 5 en Medieval. Vooral die laatste kan ik echt achter elkaar blijven luisteren zonder dat hij gaat vervelen.

avatar van He$$el_01
Medieval al 3 dagen op repeat.

Wat is dit een vet album zeg. 7 jaar geleden draaide ik deze al grijs, begrijp nog steeds waarom.

avatar van MJ_DA_MAN
Goed geproduceerd door DM, alleen kan Jemini me amper tot niet boeien en gaan bijna al zijn raps aan me voorbij. Jammer.

Godverdomme. 15 jaar naar dato draai ik het nog steeds met grote regelmaat. Nu mag het: Classic!

avatar van Niek
Niek schreef:
Bijna 15 jaar later opnieuw beluisterd. Valt tegen helaas. Plaat begint erg sterk maar nadert tegen het einde bedenkelijk niveau, zowel productioneel als rappend. Bush Boys bijvoorbeeld is erg matig. Ook Pharcyde stelt flink teleur op Medieval. Enfin, leuk om eens op de kop te tikken voor de eerste helft.