Jurassic 5 - Quality Control (2000)

Label: Interscope

1. How We Get Along (Intro) (1:14)
  2. The Influence (3:56)
  3. Great Expectations (3:37)
  4. Quality Control (Intro) (0:31)
  5. Quality Control (4:48)
  6. Contact (1:15)
  7. Lausd (4:07)
  8. W.O.E. Is Me (World of Entertainment) (3:57)
  9. Monkey Bars (4:06)
  10. Jurass Finish First (4:35)
  11. Contribution (3:45)
  12. Twelve (4:25)
  13. The Game (4:34)
  14. Improvise (3:28)
  15. Swing Set (5:18)
avatar van Gyzzz
Even goed als de Jurassic 5 LP, en dan nog net wat langer.

Gewoon relaxed

avatar van Heelphlip
Jurassic 5 rockt

Vergo
Ik vind The Influence wel leuk, de melody doet me denken aan Sesamstraat voor één of andere reden :s

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vond Power In Numbers een goede CD maar is deze van hetzelfde niveau of zelfs beter?

avatar van thomzi50
Beter. Hun beste, ookal geef ik ze allemaal vier.

avatar van Tsjo-Wi
vind dit eigenlijk wel de minste van J5, maar nog steeds heel goed

avatar van Niek
J5 kan mij toch niet echt overtuigen. Ik mis de echte overtuiging in hun raps. Ik weet niet hoe hij heet, maar die gast met de meest typische stem vind ik zelfs irritant. Verder vind ik de beats iets te vaak gewoon redelijk. Eigenlijk vind ik van de platen die ik ken (Power in Numbers en deze) allen Freedom (van PiN) echt heel goed. Ik kan het album wel helemaal uitluisteren maar heb daarna echt geen zin om het nog eens op te zetten. Ik mis denk gewoon de afwisseling, vind het te veel op elkaar lijken. Erg jammer, dit album blijft bij mij steken op 3 sterren. Evenals PiN overigens..

avatar van Osiris Apis
Die jij bedoelt is Chali 2na. Die zware stem vind ik juist dope.

Dit album vind ik nog steeds heel goed. De producties zijn lekker funky. En de mc's passen goed bijelkaar.

4.5*

avatar van Bert Wasbeer
Ik vind dit ook de beste, al heb ik de laatste plaat niet gehoord. Heerlijk positief klinkende hiphop, ver verwijderd van de gangsta of boastende partytracks

avatar van P Jay
Ben ik de enige die als nummer 14 Concrete & Clay heeft ipv Improvise... ?

Vind dat nummer zelfs bij de besten van de cd...

avatar van Tsjo-Wi
P Jay schreef:
Ben ik de enige die als nummer 14 Concrete & Clay heeft ipv Improvise... ?

Nee bij mij is het ook Concrete and Clay

avatar van Osiris Apis
Op mijn cd staat op Concrete and Clay. Dat is volgens mij de Europese versie. En die met Improvise de VS versie.

De Klever
Heerlijk album. Nog wat meer luisteren de komende tijd. Wat ik tot nu toe gehoord heb een stuk beter dan Power in Numbers trouwens..

Oeh... dit wordt echt weer een plaat die bij mij in de smaak gaat vallen. Funky producties en heerlijke rap, ben benieuwd wanneer ik de cd binnen krijg.

Heerlijke producties. Alles vormt een geweldig geheel; de nummers, de mc's, echt alles. 4.5* En wat heeft Monkey Barz een toffe beat.

avatar van the_UC
geweldig album, heetlijk funky om naar te luisteren en word gewoon vrolijk van deze muziek

Vermakelijk albumpje.

***

avatar van hiphopmaster
Beste J5 album! Lekkere zomerse vibe!
En met een in topvorm zijnde Chali 2Na.

5*!

Compleet mee eens

Social_Mask
Echt een heel sterk album, geweldige producities en sterke raps. Dit album klopt echt! Geen uitschieters, maar elk nr heeft wel wat. Het begin is vooral sterk. Mooi geheel. Maar... 1 van de rappers vind ik wát minder.. Niettemin 4,5*.

Gekkenhuis
Het klinkt allemaal net iets te gelikt naar mijn smaak, ik mis een beetje de onbevangenheid en verassingen.

Productie werk is uitstekend, al lijken een aantal producties wel op elkaar. Het zijn allemaal van die aanstekende deuntjes in de samples. Het valt me ook op dat de producties van Nu-Mark mij wat beter liggen.

De MC's weten goed mijn concentratie bij de plaat te houden, wat ook aan de zware stem van Chali 2na kan liggen die je wel wakker móet schudden maar dat terzijde, en de plaat draagt voor mij veel meer een groepsgevoel dan bij bijv. Wu-Tang.
De beste MC vind ik 2na, die lekker experimenteert met zijn flows en met zijn lage stem gelijk aandacht opeist.

3.5*

avatar van Reijersen
Wederom een sterk Jurassic 5-album. Minder als de J5 LP en Power in Numbers, maar evengoed van een hoog niveau. Geen nummer verveelt.

4 sterren.

avatar van j.b.b.l
Ik vind de eerste 6 nummers erg matig waardoor ik toch de neiging kreeg om hem uit te doen maar daarna wordt het goed.De laatste nummer vind ik saai(Instrumental) en de refrein van Improvise( Die in plaats van Concrete And Clay hoort te staan,fout in de tracklist)vind ik slecht.Het weet me in het begin dus niet te pakken.Een 3,0

avatar van Sjaakspeare
Vandaag gevonden voor 5 euro. Tussen allemaal 'aight, yo! -what?!'-troep. Dat deed me wel goed. Nu nog maar eens goed beluisteren.

avatar van Sjaakspeare
Nummers 9 tot en met 13 zijn toch wel het hoogtepunt van deze cd voor mij tot nu toe. Nummer 8 vind ik bar slecht eigenlijk, en Concrete And Clay gebruikt het refrein van Concrete Schoolyard, wat ik nogal curieus vind...

avatar van Ilyasse15
is dit niet een overrated album? Ik bedoel, het klinkt ook in mijn oren erg funky en vrolijk, maar het is wel erg "kiddy".
De meeste nummers komen erg kinderachtig op me over. Misschien dat dit aan mij ligt , hoe dan ook, meer dan 3,5* kan ik niet geven.

avatar van Ilyasse15
The Influence schiet er zwaar uit. Een heeel erg leuk nummer.

Rene1979
Ben pas echt goed gaan luisteren hiernaar!In een woord geweldig

avatar van MJ_DA_MAN
Leuke plaat van de heren, wel iets minder dan zijn opvolger. De rappers vullen elkaar goed aan (Chali 2na steekt er bovenuit) en de producties zijn bij vlagen leuk d.m.v. de bekende samples van onder andere James Brown, Isaac Hayes en Incredible Bongo Band. Helaas zijn er geen echte uitschieters, staan er een paar minderen op en wordt net nooit echt briljant of geniaal. Zet er voor nu een 3,5* neer, maar die kan absoluut niet dalen .