Stephen Stills - Thoroughfare Gap (1978)

Label: Atlantic

1. You Can't Dance Alone (4:22)
  2. Thoroughfare Gap (3:35)
  3. We Will Go On (2:47)
  4. Beaucoup Yumbo (3:41)
  5. What's the Game (3:38)
  6. Midnite Rider (3:42)
  7. Woman Lleva (3:16)
  8. Lowdown (3:48)
  9. Not Fade Away (3:31)
  10. Can't Get No Booty (3:51)
Down_By_Law
Ik heb deze op LP maar nog niet beluisterd. Ik had al 6 nummers gehoord op de verzamelaar "Turnin' Back The Pages" uit 2003, en daarvan vond ik er maar 1 mooi, titelnummer 'Thoroughfare Gap'. Misschien moet ik die tracks wat vaker horen. De overige 4 songs lijken mij ook niet zo interessant, simpelweg omdat ze de beste tracks voor die CD hebben geselecteerd (!). "Thoroughfare Gap" is nooit in zijn geheel op CD uitgebracht overigens. Tot nu toe staat hij slechts op 2.5/5

Down_By_Law
Ik ben van mening veranderd. Na een paar keer luisteren is deze plaat zeker niet verkeerd! 'Thoroughfare Gap' is een fenomenaal nummer, en misschien wel mijn favoriete solo nummer van Stills. Verder zijn ook 'Can't Get No Booty', 'Not Fade Away', 'Beaucoup Yumbo' en 'Lowdown' heel goede songs. Alleen een beetje jammer van de disco-achtige sound die soms aanwezig. Veel mensen vinden Stills' cover van 'Midnight Rider' (origineel van The Allman Brothers Band) heel slecht, maar ik vind het een redelijk goede versie (het origineel is natuurlijk wel beter). Twee nummers zijn niet goed: 'You Can't Dance Alone' en 'Woman Lleva', maar met 8 aardige tot zeer goede songs geef ik de plaat uiteindelijk toch 3.5/5

avatar van harm1985
1,0
Een halve ster is wat te drastisch, want het titelnummer is nog wel aardig, maar voor de rest is dit een dramatisch album. Te slecht voor woorden eigenlijk, een mislukte disco poging of zo... bovendien vind ik dat effect op zijn stem ook erg jammer, en dat heeft ie de hele jaren 80 volgehouden. Dit album bewijst maar weer eens dat Stills een overschatte B-artiest is, die na 72 geen echt aansprekend werk meer heeft laten horen. Een top artiest maakt dit soort albums niet en heeft ook geen dip van 30 jaar.

Voor een goede poging tot disco funk rock fusion raadt ik iedereen Dick's Pick's Volume 3 van Grateful Dead aan; of dit concert uit 77.

Wat een manier om je album te beginnen met zo'n waardeloos nummer pfff... Ik ben het er niet mee eens dat het titelnummer wel aardig is, laat staan fenomenaal. Ik vind het een nogal flauw nummer. De rest van het album is ook naar mijn mening een mislukte discopoging. Af en toe bevat het wel aardige stukjes, maar die duren vaak niet langer dan 2 maten. Woman Lleva irriteert me ook mateloos. Moet die man nou telkens in een andere taal ook een liedje zingen? Complimenten voor Stills' stem maar verder is er niks positiefs over te zeggen, nouwja Lowdown en Not Fade Away (wat dan ook een cover is) misschien maar dat is meer omdat de rest zo slecht is.

Iets als Can't Get No Booty... het is toch geen ordinaire MTV hiphop plaat?

Stijn_Slayer schreef:

Iets als Can't Get No Booty... het is toch geen ordinaire MTV hiphop plaat?

'Thoroughfare Gap' een flauw nummer??? Het heeft een van de mooiste teksten ooit geschreven!

Down_By_Law schreef:

Dat ben ik wel met je eens, alleen de muziek eromheen vind ik gewoon niet mooi. Tot aan de eerste minuut klopt het en is het ook heel mooi, Stills met z'n gitaar. Maar dan komen er van die (lelijke) vioolstukken doorheen. Dat leidt af van de zang/tekst en gitaar. En ook die drums die er zachtjes achter zitten vind ik er niet mooi bij passen.

Inmiddels ben ook ik van mening veranderd, het blijft zonde van die disco-achtige sound (al is die hier niet super erg aanwezig) maar als je daar eenmaal doorheen kijkt staan er toch wel een aantal aardige nummers op.

'Thoroughfare Gap' vind ik stukken mooier in de versies van de 2 outtakes van het Down the Road album van Manassas, maar gaat hier eigenlijk ook wel. 'We Will Go On' en 'Beaucoup Yumbo' gaan ook wel. 'What's the Game' heeft prachtig gitaarwerk wat een beetje aan Stills' goede vriend Jimi Hendrix doet denken. 'Midnight Rider' is eveneens niet bijzonder, al heeft deze wel boeiende solo's en is ook weer niet slecht. Wel een heel erg eentonige begeleiding. 'Woman Lleva' is een erg slecht nummer, gelukkig maakt het gitaarwerk het nog een heel klein beetje goed. Voor 'Lowdown' geldt eigenlijk hetzelfde als voor 'What's the Game' en ten slotte is 'Not Fade Away' dan een beetje het hoogtepunt van dit album, daar moet je je alleen niet al te veel bij voorstellen.

Er overheerst een beetje het gevoel van ''veel van hetzelfde'' en ''geen enkel bijzonder nummer'', gelukkig is het gitaarwerk vaak boeiend en de stem erg goed. Vandaar toch maar een voldoende.

beaster1256
stills is hier duidelijk op de terugweg , waarvan zijn eerste 2 nog redelijk goede platen waren , zet hij hier een flinke stap terug , en wat die disco - achtige toestanden betreft , weg ermee !

avatar van DBL
DBL
Gisteren de dubbel-cd met de drie Columbia albums van Stills gehaald. Ik had "Stills" en "Illegal Stills" al als losse cd's, maar omdat ik weinig vinyl luister vond ik het nodig om "Thoroughfare Gap" ook op cd te hebben.

Het album wordt er zeker niet beter op, ook al is het zelden slecht. Van de twee voorgangers "Stills" en "Illegal Stills" moet ik zeggen dat ze beter klonken op de 'oude' cd's. Ik merk dat wel vaker, dat remasters de muziek juist minder maken (bijv. de Leonard Cohen remasters). De liner notes zijn mooi uitgebreid, maar brengen niets nieuws voor fans - en bevatten zelfs fouten.

De langverwachte cd-release van "Thoroughfare Gap" zal iedere fan blij maken. Maar als je "Stills" en "Illegal Stills" al hebt zou ik er zeker niet meer dan 10 euro voor betalen.

avatar van musician
Misschien had ik het eerder moeten lezen maar ik vond dat ik dat boxje met drie albums ook maar eens moest bestellen, vanwege de aanwezigheid van Thoroughfare Gap, die ik nog niet heb en ook niet ken. Het album was lange tijd niet te krijgen.
Als ik de recensies zo lees, begrijp ik ook waarom.

Ik had overigens niet gedacht dat de albums in het boxje ook geremasterd zouden zijn. Eens kijken hoe ze klinken, ik zal mijn andere cd's inderdaad ook nog maar niet weg doen (was aanvankelijk wel de bedoeling).

Beetje raar zulke slechte beoordelingen. Best aardig album. Doorstaat zelfs de tand des tijds.

avatar van musician
Hoe zou je dit album beoordelen, in vergelijk met ander werk van Stephen Stills?

Als jij vroeger thuis kwam met een 9 voor wiskunde, zeiden je ouders dan ook: 'best aardig gedaan, knul'?

avatar van musician
Wiskunde? Hoe kom je daar nu bij Stijn?

Het hoorde bepaald niet bij mijn favoriete vakken, nog maar gezwegen over de cijfers......
Hoe dan ook, het is toch een keurige vraag, aan iemand die 4,5 geeft aan Thoroughfare Gap?

FUEL geeft een 'best aardig' album een 9, vandaar.

Onlangs twee keer in de herkansing gehad, omdat het wel eens interessant kan zijn om te struinen door iemands oeuvre. Stills had net een comeback gemaakt met CSN uit het voorgaande jaar, maar liet zich te veel leiden door vergankelijke trends. Eerder schoof hij al steeds meer op van folk, country, rock en blues naar MOR of Yacht rock en nu werd het disco. De flirt met disco haalde niets uit en had dan ook niet gehoeven. Wat er aan rock op staat, is povertjes en het is goed zoeken naar nummers die er nog enigszins uitspringen ('Lowdown' en 'Not Fade Away'). Met het titelnummer staat er eigenlijk maar één nummer in zijn signature style op en die verzuipt in overproductie. Zeker geen hoogtepunt in zijn oeuvre, maar in alle eerlijkheid ook niet zo slecht als men vaak zegt.

Mssr Renard
Een wat matige cover van het grandioze Midnight Rider van Gregg Allman.

avatar van milesdavisjr
Een magere plaat met maar weinig memorabele momenten. Stills had zijn handen niet moeten branden aan Midnight Rider, in de versie van Stephen blijft er maar weinig moois over van deze prachtsong.