Dälek - Absence (2004)

Hip-Hop / Avant-Garde
Label: Ipecac

1. Distorted Prose (6:00)
  2. Asylum (Permanent Underclass) (5:49)
  3. Culture for Dollars (6:44)
  4. Absence (1:32)
  5. A Beast Caged (6:42)
  6. Köner (3:57)
  7. In Midst of Struggle (7:44)
  8. Eyes to Form Shadows (6:30)
  9. Ever Somber (4:50)
  10. Opiate the Masses (7:26)
  11. 3:49 * (3:48)
  12. Vague Recollections * (6:01)
avatar van Don Cappuccino
Hip-Hop was nooit echt mijn ding maar sinds dat ik When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold van Atmosphere en Madvillainy van Madvillain heb gehoord wilde ik meer gaan ontdekken. The Scientist gaf mij als dit als tip.

Niet vaak heb ik zo´n intens album gehoord, daar kunnen bijna alle metalbands een puntje aan zuigen. Vanaf nummer 1 word ik er compleet ingezogen. De beats zijn zeer minimalistisch gehouden maar doen precies wat ze moeten doen. De raps zijn ook erg goed en deze combinatie is echt super. Bij Culture For Dollars hoor ik zelfs zeer zware gitaren door het nummer walsen. Af en toe wordt het ook vrij noisy.

Naar Absence luisteren is alsof je ´s nachts door een steeg loopt en de donkerste hoekjes te zien krijgt. Geen album om ´s middags vol in de zon te luisteren maar eerder ´s avonds met de gordijnen dicht en koptelefoon op. 5 sterren en een plek in mijn top 10, hier ga ik wel meer van opzoeken.