menu

Motorpsycho - Angels and Daemons at Play (1997)

mijn stem
4,02 (136)
136 stemmen

Noorwegen
Rock
Label: Columbia

 1. Sideway Spiral, Pt. 1 (2:33)
 2. Walking on the Water (4:19)
 3. Heartattack Mac (7:41)
 4. Pills, Powders and Passionplays (Miss Mitchell in the Ladies Room) (3:24)
 5. In the Family (5:24)
 6. Un Chien d'Espace (13:40)
 7. Sideway Spiral, Pt. 2 (3:21)
 8. Like Always (3:39)
 9. Stalemate (4:55)
 10. Starmelt / Lovelight (3:30)
 11. Timothy's Monster (4:16)
 12. Back to Source * (6:34)
 13. Have Spacesuit, Will Travel * (4:44)
 14. Ohm's Concerto for Alto + Soprano Saw * (1:33)
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 56:42 (1:09:33)
zoeken in:
avatar van lennert
3,5
Ik vind dit weer een vrij lastig album om in te komen. Blissard raakte me vrij snel, maar Angels And Daemons At Play voelt chaotischer, rauwer en ongestructureerder. De eerste helft doet me in dat opzicht verreweg nog het meeste. Leuk bijvoorbeeld die Mr. Tambourine verwijzing in Pills, Powders and Passionplays (Miss Mitchell in the Ladies Room), want de gitaarpartij is daar halverwege bijna een op een kopie. Un Chien d'Espace gaat er ook prima in. Op de tweede helft is het echter vooral weer de indie-rock kant die op komt steken en ik ben daar gewoon geen liefhebber van, helemaal als het zo vals gezongen is als op As Always het geval is. Starmelt / Lovelight heeft hele leuke gitaarpartijen, maar wederom verschrikkelijke zang. Timothy's Monster vind ik dan wel weer heel vet met het psychedelische character. Zolang de zang rauwer/schreeuweriger is, klinkt het daarnaast ook beduidend beter.

Echt geen verkeerd album verder, maar ook niet helemaal mijn ding.

Tussenstand:
1. Blissard
2. Angels And Daemons At Play
3. Timothy's Monster
4. Demon Box
5. 8 Soothing Songs For Rut
6. Lobotomizer

avatar van RuudC
3,5
Een niet goed werkende geluidsinstallatie heeft voor enige vertraging gezorgd. Het bespreken van Angels And Daemons At Play heeft ook op zich laten wachten omdat ik dit album tot nu toe wel echt het beste album van Motorpsycho vind. Wellicht viel er nog wel wat meer in te ontdekken, maar helaas niets meer gevonden. Desondanks is dit wel een heel leuk album waarin de experimenten beduidend interessanter zijn en het geluid flink aangenamer. Heartattack Mac en Le Chien d'Espace zijn goede songs. Het soort psychedelische stoner waar ik wat mee kan. Op dat soort momenten wil ik het album best met vier of meer sterren belonen, maar dan zakt het later toch wel weer behoorlijk in. Als we bij de titeltrack zijn aangekomen, is de band weer terugvallen op het niveau van schreeuwstoner. Toch is dit wel de eerste plaat waar ik op momenten wel echt genoten heb.

Tussenstand:
1. Angels And Daemons At Play
2. Blissard
3. Lobotomizer
4. 8 Soothing Songs For Ruud
5. Demon Box
6. Timothy's Monster

Gast
geplaatst: vandaag om 04:47 uur

geplaatst: vandaag om 04:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.