Heather Nova - Oyster (1994)

Bermuda
Label: Butterfly

1. Walk This World (3:49)
  2. Heal (3:55)
  3. Island (6:20)
  4. Throwing Fire at the Sun (5:57)
  5. Maybe an Angel (5:08)
  10. Light Years (4:49)
  11. Verona (4:05)
  12. Doubled Up (3:39)
avatar van musicfriek
Goh, nog helemaal geen berichten bij dit album.

Een van mijn favoriete zangeressen momenteel.

Favorieten: Walk This World, Maybe an Angel en haar allermooiste vind ik persoonlijk Island . Ongelooflijk mooi gezongen!

Dit album verdiend de status klassieker! 5*

Ace
Mijn favoriete Heather Nova album! Doubled Up is van betoverende schoonheid! 4,5*

avatar van Flipper
Ben het helemaal eens met Ace en Musicfriek.

Favorieten zijn 'Heal', 'Island' en het lekkere vlotte 'Verona'.

Inderaad 'Island' is zo mooi gezongen, die stem gaat zo ongelooflijk de hoogte in.

Ze komt uit Bermuda, wil ik best even zoek raken !!

avatar van Dielie
wat kan deze mooie dame ongelooflijk mooi zingen! 'Walk This World' jammie

avatar van the viking
Ooit wel eens in Rockpalast gezien en dat beviel mij wel !

Wel erg late reacties op een album uit 1994... maar beter laat dan nooit. Dit album verdient reacties (positieve imho).
Prachtig album, ik sluit me aan bij musicfriek: een klassieker. Heb 'm net even uit de CD toren gehaalt. Favo's: Walk this world, Heal, Maybe an angel, en Truth and bone.

BLUE BLACK...

Hummm heerlijk album..
Met die teksten pakt ze je echt helemaal in.
TOP CD

Eén van mijn favoriete platen, een stem als een dijk en nummers die af en toe regelrecht van haar hart in je het jouwe wandelen.

Maarten||
Wtf, waarom staat dit onder de categorie hiphop

Musicguru
Ken het album nu al zo'n 13 jaar. Maar ik heb de verneukte 12 track versie. Waar bij ze bij een nummer een stukje van het intro hebben geschapt en het matige nummer Sugar hebben toegevoegd. Dit is de goede versie. en is inderdaad haar beste en meest magische album.

Ik vind Sugar absoluut niet matig; een van haar betere; dan wel beste nummer.

avatar van Raggie
Maybe an angel draaide ik vroeger helemaal grijs. Doubled up en Island inderdaad ook beauties! Een dikke 4,5

avatar van Gert P
Heb hier de dubbel cd nog van die bij de eerste exemplaren zaten.
Mooi dromerig album, draai hem niet al te vaak maar wel een paar keer per jaar.

De 2de cd is een live concert opgenomen in de Melkweg.

avatar van Gert P
musicfriek schreef:
Goh, nog helemaal geen berichten bij dit album.

Een van mijn favoriete zangeressen momenteel.

Dit album verdiend de status klassieker! 5*

Ben je al vrij snel veranderd van mening.

Dit album heb ik al van af het uitgebracht is en als ik dan een cijfer geef blijft he er bij.

tip_of.yourstar
Heal en Island zijn wat mij betreft de beste nummers uit het hele repertoire van Heather Nova.

beaster1256
dit mooie meisje maakt mooie plaatjes zonder meer, maar er zijn veel vrouwelijke artiesten ( joni mitchell, sheryl crow , patti smith en alanis ) die veel beter zijn , te zoet en te braaf naar mijn zin

avatar van FunkStar
Met name Walk This World erg sterk!

Thijssie024
Dit is een van m'n meest gedraaide albums denk ik. Heb hem nu al weer heel lang niet meer geluisterd, maar er zitten zoveel geweldige herinneringen aan van wat jaren geleden. Island komt denk ik wel m'n top 110 aller tijden binnen.

avatar van dj maus
Eigenlijk helemaal geen slecht album, maar ik ben gewoon allergisch voor die tralala-koortjes. Daarom blijf ik liever bij 'Blow', waarop flink wat tracks van dit album in een ruigere (live)versie staan.

Jammer voor de overige leuke tracks als Verona. Gelukkig staat daarvan ook een aardige live-versie op een EP.

speranza
Heal en het wat mij betreft autobiografische maybe an angel zijn mijn favorieten op dit prachtige album van de oogverblindend mooie Heather Nova.

avatar van Killeraapje
Geweldig album. Voor mij kan geen enkele vrouwelijke vocaliste dit overtreffen. Elk nummer is schitterend met Island, Sugar, Heal, Doubled up en Verona als hoogtepunten. Prachtige album, prachtige vrouw. Een klassieker die Heather Nova waarschijnlijk nooit meer zal overtreffen

LocoHermano
beaster1256 schreef:

morrisette en crow beter? riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiight. Step away from the crackpipe, dude. Heb dit prachtige schepsel live mogen aanschouwen op lowlands 97 (of 98). Tranen biggelden me over de wangen toen ze Island inzette, nog nooit een vrouw live zo zuiver horen zingen. Moet erbij zeggen dat die paddestoelen destijds misschien mijn emo-drempel ietwat verlaagden.

f.esser
Dit jaar genieten op Pinkpop Classic!

avatar van Snakeskin
beetje zweverig waardoor het vaak in schoonheid sterft. "Island" is een topnummer.

Die zin I Want You To Come in Walk This World is duidelijk 18+.
Samen met Tori Amos de meest sensuele zangeressen uit de jaren 90.

Heather Nova, het kleine zeemeerminnetje uit Bermuda die met haar betoverende stem daar hele schepen en vliegtuigen kon laten verdwijnen.
Op 27-jarige leeftijd besloot ze om de overstap naar het grote vasteland te maken.
Ze liet de eilanden ver achter zich, en haar zwoele, erotisch stemgeluid spoelde aan op andere stranden.

Vanaf 1994 zouden haar vocalen zorgen voor muzikaal overspel. De passie die daar vanuit ging zou veel mannen doen verlangen van hartstocht.
De zomers waren nooit meer hetzelfde.
Haar onschuldig ogende verschijning speelde daar ook een grote rol in.

Vanaf de stranden zou ze blootsvoets richting festivalterreinen vertrekken, met een akoestisch gitaar kruislings op haar ranke rug.
Zwijgzaam zou ze toe treden tot de podiums, daar een overtuigende show neer te zetten, om beminnende toeschouwers achter te laten op de weides van Lowlands en Pinkpop.
Als een oester heeft ze zich geopenbaard, en het sprookjesachtige geluid deed de mooie parel nog meer schitteren.

Oyster en Siren werden omarmd door de menigte, vervolgens sloot de oester zich weer langzaam.
Hij zou weer weg zinken naar de bodem van de Atlantische Oceaan.
Hopelijk wordt hij nog eenmaal op gedoken, om voor een tweede keer te stralen in de grote mensen wereld.

avatar van Guinness1980
Gert P schreef:

De 2de cd is een live concert opgenomen in de Melkweg.

Die 2e cd is Live at the Milky Way, toch?

En vertaal Milky Way nu eens naar het Nederlands?

avatar van Guinness1980
herman schreef:
En vertaal Milky Way nu eens naar het Nederlands?

Ja, dat snap ik ook nog wel.

Maar het kunnen toch ook andere opnames van de Melkweg zijn?

avatar van Darkzone
Wat een geweldig album uit die oh zo mooie en tevens trieste tijd voor mij, zo mid jaren 90. Dit album hoort eigenlijk in mijn Top 10 te staan en 2 favo tracks kiezen is echt weer schandalig onmogelijk. "Island" en "Doubled Up" dan maar voor nu.