Black Star Riders - All Hell Breaks Loose (2013)

Label: Nuclear Blast

1. All Hell Breaks Loose (4:15)
  2. Bound for Glory (4:08)
  3. Kingdom of the Lost (4:43)
  4. Bloodshot (4:02)
  5. Kissin' the Ground (3:06)
  6. Hey Judas (4:11)
  7. Hoodoo Voodoo (4:15)
  8. Valley of the Stones (4:15)
  9. Someday Salvation (3:05)
  10. Before the War (3:39)
  11. Blues Ain't So Bad (6:15)
  12. Right to Be Wrong * (3:35)
Ozric Spacefolk
Komt uit in mei, met Scott Gorham, Damon Johnson, Warwick, Mendoza en DeGrasso. Een soort Thin Lizzy spin-off met mij held Damon Johnson erbij.

avatar van jailhouserocker1
Heb het eerste nummer al gehoord. Klinkt echt heel erg als Lizzy, maar wel heel lekker.

Ozric Spacefolk
Dit is precies wat Lynott wilde, denk ik. Gewoon door rocken en touren. En netjes van Gorham en co. dat ze het onder een andere naam uitbrengen.

Jammer alleen dat Downey niet meedrumt.

avatar van pintjebier
Bound for Glory... Lizzy zonder Lynott. De zang is nog tot daar aan toe, met een beetje goede wil hoor je de winnaar van een Phil Lynott soundmixshow. Maar sorry, de drummer haalt het niet bij Downey, erg jammer.

avatar van Von Helsing
Ik vind het op zich wel een lekker nummer. Geen hoogvliger, maar het zit wel lekker in elkaar. Lynott is dood dus dit is het beste wat wij kunnen krijgen. Ik heb trouwens wel geruchten gehoord dat Scott Gorham van plan is een aantal demos van Philip te bewerken als als 3e solo album uit te brengen. Gaat met name om de demos die hij in 1984/1985 heeft gemaakt.

avatar van hellboy123
Het nummer Kingdom of the Lost is nu hier te beluisteren: YouTube - BLACK STAR RIDERS - Kingdom Of The Lost (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

Waar ik bij het nummer Bound for Glory nog echt een thin lizzy vibe had vind ik dat bij deze een stuk minder. Zo na de eertste luisterbeurt klinkt het allemaal vrij simpel, maar niet onaardig.

Voor de gene die Bound for Glory nog niet gehoord hebben: YouTube - BLACK STAR RIDERS - Bound For Glory (LYRIC VIDEO)

avatar van jailhouserocker1
Heb zojuist voor het eerst het album gehoord. Klinkt echt geweldig. Tuurlijk lijkt het veel op Lizzy maar ik vind het nergens storend. Lekkere "ouderwetse" hardrock waar er naar mijn mening veel te weinig van gemaakt wordt. Goede songs, klasse zanger!, fijn twingitaarwerk en mooie solo's, wat wil een mens nog meer. Nu maar hopen dat dit niet eenmalig is.

avatar van Spiritwalker
Een lekker rockalbum, Ricky Warwick probeert er alles aan te doen om op Phil Lynott te lijken qua stem.
Hij slaagt daar vrij goed in, ook qua teksten( Emerald eyes, waar heb ik dat meer gehoord).
Het gitaarspel klinkt heerlijk, productie klinkt als een klok.
Bound for Glory klinkt het meest als een Lizzy song.
Ik vind Bloodshot en Kissin' the Ground ook erg goed.
Someday Salvation is een beetje een shuffle nummer, daar is Thin Lizzy vrij sterk in maar dit nummer kan mij niet bekoren.
Misschien komt het ook wel door het gemis van drummer Brian Downey al hakt Jimmy DeGrasso er erg aardig op los.
Het is gewoon een degelijk album, ik vind het wel respectvol dat dit album niet onder de naam Thin Lizzy is uitgebracht.

Even over Jimmy DeGraso.

Het is echt één van de beste rock/metal drummers die bestaat. Hij speelde al mee met Megadeth, Suicidal Tendencies, Y&T, Dokken, Ozzy Osbourne, White Lion etc.

Maar goed, genoeg over hem.

Wat direct opvalt is inderdaad de zang. Het is bijna een kopie van Lynott. Iemand die zich daaraan stoort, moet deze plaat maar overslaan.

Het tweede wat opvalt is de songwriting. Het klinkt erg Thin Lizzy, maar ja, veel van deze bandleden spelen al jaaaaaaaaaaaren Thin Lizzy-songs, dan ga je direct in die stijl componeren. En dat is wat iedereen wil, toch?

Het derde wat opvalt is het twinlead-spel van Scott Gorham en Damon Johnson. Gorham is natuurlijk dé Lizzy-gitarist, maar Damon valt echt positief op.

Ik kende Damon's werk al jaren, want hij is ook de drijvende kracht achter onder andere Brother Cane.

Producer is de wereldbefaamde Kevin Shirley, en hij koos voor een droge en heldere productie zonder teveel poeha. En ook dat is precies wat iedereen wil.

Geen gezeik, iedereen rijk. Terecht dat deze plaat nu al boven de 4* sterren scoort op de site.

avatar van notsub
Heel frappant hoe dicht Black Star Riders bij het geluid van Thin Lizzy komt. Natuurlijk ademt alles in deze formatie Lizzy en er geen detail over het hoofd gezien om dat zo sterk mogelijk vast te leggen. Dit eigen geluid is door de jaren heen een inspiratiebron geworden voor vele nieuwe bands. Het is toch al weer 30 jaar geleden dat Thunder & Lightning uitkwam!

Speciaal wil ik even aanhalen dat dit juist niet onder de naam Thin Lizzy uitkomt. Hier kunnen vele artiesten een voorbeeld aan nemen. Hoeveel discussies ik hier wel niet tegen kom over bands die onder een niet meer actuele bandnaam hun werk willen blijven uitgeven, het is te gek voor woorden. Tja geld, ik weet het.

avatar van vielip
Heb het album nog niet geluisterd. Moet binnenkort echt een keer gebeuren want ik ben reuze benieuwd. Zéker na het lezen van alle lof hier

avatar van Stormwind
Geweldig album! Staan een paar heerlijke rocknummers op, zoals het titelnummer, Bloodshow, Valley of the Stones en Before the War.
Heb deze band ook 2x live gezien inmiddels en ze zijn heel strak. Dat waren ze natuurlijk ook al onder de Thin Lizzy naam.

avatar van gigage
Het probleem zit m vaak in het proberen te klinken zoals in de gloriedagen van weleer. Doe je het niet dan is het niet besteed aan de fans van toen. Doe je het wel dan heb je alles al eens eerder zo gehoord. Hier doen ze het wel en objectief gezien hebben de heren gewoon een hele lekkere Thin Lizzy plaat gemaakt. Het gaat niet zover dat de riffs gejat zijn van eerdere albums, er is genoeg creativiteit en een meer dan goede productie. Is het een essentieel album 30 jaar na de laatste Lizzy? Nou, in zoverre, 3 november staan de heren in zoetermeer en met een setlist met nieuwe songs erin heb ik daar veel zin in. Hadden ze alweer als Thin Lizzy gekomen dan had ik het deze keer overgeslagen. Daar is dit energieke shake that hoodoovoodoo album toch mooi credit aan.

avatar van Stormwind
Ik heb gewoon echt "Bloodshow" in plaats van "Bloodshot" getypt... wat erg Nou ja, het nummer is lekker in ieder geval!

Onder die Thin Lizzy sound komen ze bijna niet uit, zeker niet voor het eerste "eigen" album. Ze hebben al die nummers geschreven tijdens de jaren dat ze als Thin Lizzy optraden, dus dan vloeit dat denk ik automatisch in elkaar over. Ze hebben zelf gezegd dat dit geen eenmalig iets is geweest, dat het echt wel de bedoeling is dat Black Star Riders er voor the long run is. Dat hoop ik dan maar.... Wellicht dat er dan steeds meer een eigen sound komt. Nu zijn nummers als Before the War en Valley of the Stones meer een buitenbeentje, zijn wel geniale nummers overigens. Als dat hun sound wordt, ben ik helemaal tevreden

Enne, roll on November! Minstens 3x BSR voor mij

avatar van gigage
Laat me raden: zoetermeer, keulen en vosselaer.
Ga ik door voor de koelkast?
4 shows reeds gecanceled in october, als dat maar goed komt...

avatar van Stormwind
Haha, nee je gaat niet door voor de koelkast Keulen en Vosselaar zijn nog optioneel, maar door de week dus niet handig. Zoetermeer wel natuurlijk, dan Dortmund en London nog!

avatar van gigage
Wauw! Dan ben jij vast diegene met dat BSR t-shirtje aan haha
Ik wens je alvast veel plezier (lees groen van jaloezie)

avatar van Stormwind
Nee dat dan weer niet; ze hadden geen vrouwenshirt haha! ?
Ach, als Zoetermeer je goed bevalt kun je nog naar Vosselaar en/of Keulen toch?
Ze zijn trouwens goed in vorm: YouTube - 20131026,Before The War, Black Star Riders, Nürnberg

avatar van gigage
Toevallig heb ik Thin Lizzy live 2012 vanavond nog gedraaid om alvast in de stemming te komen. Was een mooie show in 013. Komt die toetsenist ook weer mee?

avatar van Stormwind
Nee, die is met zijn eigen band Dare bezig.

avatar van gigage
Even de setlist bekeken. Minimaal 7 songs van dit album staan ons te wachten. Heerlijk

avatar van Stormwind
Oke, wie nog geen kaartje heeft voor vanavond; ga toch maar regelen Ze hebben gisteren 9 nummers van dit album gespeeld, het was waanzinnig goed!

avatar van gigage
Inderdaad 9 van dit album.. De All hell breaks loose songs konden makkelijk wedijveren met de Lizzy klasiekers. Klasse. man of the match: damon johnson
(1 nadeel, geluid stond erg hard. Ben wel wat gewend maar mijn broekspijpen en trommelvliezen trillen nu nog na

avatar van Stormwind
Het geluid was inderdaad niet het allerbeste wat ik ooit gehoord heb. Maar manmanman, wat maken die gasten er sowieso een feestje van zeg! En de nummers klinken live echt nog beter dan op het album, met name Kissin' the Ground, wat ruiger.
Ja joh, die Damon Johnson is gewoon een genie. Echt bizar goed. En zo'n enorm vriendelijke man ook, heel bescheiden en bijna vereerd dat je naar de shows komt.

We zijn gezwicht... Het wordt toch ook nog maar Vosselaar

Stormwind schreef:

Zo bijzonder dat niemand zijn band oppikte, toen hij zelf nog een band had (Brother Cane). Ook hier op Musicmeter geheel onbekend.

Verder heeft hij nog een hele zwik soloplaten, een hardrock met Slave of the System en een countryplaat met Whiskey Falls opgenomen.

Ik volg hem al jaren, en was erg blij te zien dat hij nu in Thin Lizzy en Black Star Riders zit. Overigens speelt hij ook in de liveband van Alice Cooper.

Ozric Spacefolk schreef:

Hij speelt niet meer in de liveband van Alice Cooper, sinds dit nieuwe avontuur.
De muziek van Brother Cane is inderdaad ook echt waanzinnig ja.
Echt een topmuzikant, deze Damon Johnson. En dan helemaal bijzonder dat hij zo normaal is gebleven. Heb hem nu 2x ontmoet en iedere keer verbaast het me weer positief.

Dus roll on Vosselaar & London!

avatar van gigage
Dan kan Newcastle er ook nog wel bij

Of Harry Potter's Edinbugh (mooie stad)

avatar van Stormwind
Neuhhh dat toch maar niet

avatar van ozwald
Thin Lizzy voor het laatst op Graspop gezien (2012). Erg goede show met ook goede zanger maar ik had toen niet direct het idee dat de Lynott's plaatsvervanger op aarde daar op dat podium stond.

Dat gevoel bekruipt je bij dit album natuurlijk wel. Warwick heeft zich heel erg naar dat unieke stemgeluid van Lynott ontwikkeld. Gaat koste van z'n eigen identiteit maar klinkt natuurlijk wel heel erg lekker. Eerlijke rockplaat die wellicht nog net in de top 10 van 2013 mee kan.