George Harrison - Best of Dark Horse 1976-1989 (1989)

Label: Dark Horse

1. Poor Little Girl (4:33)
  2. Blow Away (3:59)
  3. That's the Way It Goes (3:33)
  4. Cockamamie Business (5:16)
  5. Wake Up My Love (3:32)
  6. Life Itself (4:25)
  7. Got My Mind Set on You (3:51)
  8. Crackerbox Palace (3:56)
  9. Cloud 9 (3:14)
  10. Here Comes the Moon (4:09)
  11. Gone Troppo (4:24)
  12. When We Was Fab (3:57)
  13. Love Comes to Everyone (3:42)
  14. All Those Years Ago (3:45)
  15. Cheer Down (4:07)
avatar van Janz
Best of CD die bewijst dat George ook in de tweede helft van zijn carriere nog een behoorlijk niveau had. Met hulp van Jeff Lynn nam hij eind jaren 80 nog een paar catchy songs op, waarvan er een aantal op deze CD staan en bovendien nergens anders terug te vinden zijn (o.m. Poor Little Girl en Cheer Down). Alleen al daarom dus een must.

avatar van titan
titan (crew)
Vooral Cheer down is een grandioos nummer!

avatar van Lennonlover
hij speelde inderdaad in de tweede helft van zn carriere nog behoorlijk maar inderdaad met hulp van Jeff Lynn, ik denk dat hij zijn naam hoog heeft kunnen houden dankzij the travelling wilburys.

EVANSHEWSON
Janz schreef:

KLOPT HELEMAAL !!!!

Voor mij scoort Old George hier een 4 sterren mee ****

avatar van devel-hunt
Ik denk dat Jeff Lynn meer te danken heeft aan george als andersom. George is overigens de bedenker, oprichter en voornaamste producent van The Traveling Wilbury's. Hij was het ook die iedereen benaderde om in de groep te komen en eiste dat een ieder zijn mega ego dienstbaar maakte. Bovendien schreef hij de bekendste nummers van deze groep (Handle wirh care, The end of the Line).

Verder is dit een prima verzamelaar die aantoont dat george in de tweede helft van zijn cariere nog goed meekon en op het hoogste level. Er staan drie nieuwe tracks op, waarschijnlijk om de verkoop te stimuleren. Van deze tracks is Cheer down de beste. Zijn slide solo op dit nummer is gigantisch mooi!!

beaster1256
ok zeer goeie verzamelaar van wijlen george met enkele onbekende juweeltjes, trouwens van waar komt zijn bijnaam ' dark horse ' eigenlijk , wie weet het ???

avatar van devel-hunt
beaster1256 schreef:
Harrison heeft in 1974 een eigen platenmaatschappij opgericht, deze noemde hij Dark Horse records. Moest een soort Apple worden. Ook maakte hij in 1974 een plaat onder de naam Dark Horse.

avatar van bikkel2
Dit album heb ik nog ergens op een cassette liggen . Volgens mij ooit nog eens gekocht in Griekenland of zo .
Een lekker overzicht van George's zijn soloavonturen .

Niet volledig , verre van dat , want ik mis wel het 1 en ander , maar daarintegen staan er wel heel lekkere songs op . Enige missertje vind ik eigenlijk Cheer Down , met een te hoog Tom Petty gehalte ( bedankt Jeff Lynne ) Geweldig : All Those Years Ago , Blow Away , That's The Way It Goes , Love Comes To Everyone , Here Comes The Moon en When We Was Fab .
Gone Troppo vind ik wel lekker als het zomer is .

avatar van Ducoz
Beetje jammer dat dit dan weer niet in die Dark Horse box zit, staan toch weer singels op die niet op cd staan

En waar staat de mooie song 'this is love'?Onbegrijpelijk dat dit nummer over het hoofd gezien is. Met dank aan de samensteller.

Denk nu niet dat op zulke onzin ga reageren.Staat toch maar lekker op Let it roll en terecht.

avatar van Ducoz
Oke, nu eventjes serieus.

Als ik zo even een "mindere" Harrison single moet bedenken, dan is dan is dat "This is Love".
Geen Harrison nummer is echt slecht, maar dat is toch wel een typische jaren '80 single en de clip er dan bij... Jeff Lynne in overvloed, zou ik zeggen..

Ik heb hem inderdaad ook op Let It Roll en uiteraard op Cloud Nine..
Ook overigens op de DVD van de Dark Horse box, die ik eveneens in mijn bezit heb(de clip).

Over smaken valt natuurlijk niet te redewisten en of Jeff Lynne een meerwaarde geeft of eerder afbreuk doet op het werk van George laten we even in het midden.

Een best of is toch in de meeste gevallen een singlescompilatie en daar hoor nu éénmaal 'this is love' bij.Ik vind het nog altijd een fris in het oor klinkend nummer mede omdat het bijna nooit op de radio te horen is,zoals wel meer nummers van de man.

Interessante compilatie van werk van Harrison en die dark horse dat is hij natuurlijk zelf, altijd de wat onderschatte Beatle gebleven , met een handjevol hits en 1 classic solo album op zijn naam. Van dat handjevol hits werd hij bij de grootste daarvan, My sweet Lord , ook nog met succes aangeklaagd voor plagiaat. Het hielp allemaal niet mee aan de beeldvorming. Toch is op dit album prima popmuziek te horen, wellicht het beste wat je mag verwachten van een ex beatle. Got my mind set on you blijft daarbij toch een onvervalste 80s classic. 4 sterren

avatar van Poles Apart
Wel jammer van de bootleg-achtige hoes, dat had, zelfs in 1989, beter gekund.

avatar van gaucho
Dat laatste ben ik wel met je eens, maar voor het overige vind ik dit een prima compilatie van zijn Dark Horse-years. Ik mis alleen This song, wat nog een klein hitje was in Nederland, en een redelijke in de VS. Maar verder heel geschikt als aanvulling op zijn eerste Greatest Hits-album uit 1976. En zoals hierboven aangegeven: Met enkele nummers uit (naar ik meen) filmsoundtracks, die nergens anders terug te vinden zijn.

avatar van Von Helsing
Twee nieuwe nummers en Cheer Down van Lethal Weapon II, meen ik. Op zich wel een leuke verzamelaar, Not Guilty en Faster hadden er ook nog wel op mogen staan.