Gotthard - Dial Hard (1994)

Zwitserland
Label: Ariola

1. Higher (4:32)
  2. Mountain Mama (3:53)
  3. Here Comes the Heat (3:01)
  4. She Goes Down (4:54)
  5. I'm Your Travlin' Man (5:25)
  6. Love for Money (3:40)
  7. Get It While You Can (5:43)
  8. Come Together (4:47)
  9. Dirty Devil Rock (4:15)
  10. Open Fire (4:57)
  11. I'm on My Way (5:57)
DutchViking
Stupide albumtitel en -hoes, maar wel een leuk plaatje. De Zwitsers maken in de stijl van Whitesnake en oude Bon Jovi.

avatar van Edwynn
Dial Hard vind ik wel het beste wat Gotthard ooit maakte.

Erg triest dat zanger Steve Lee ook al niet meer onder ons is. Hij had een erg goede stem, vind ik.

Nummers als Higher, I'm Your Travelin Man en de geweldige ballade I'm On My Way behoren tot het beste wat Bon Jovi nooit maakte.

Hoge kwaliteit melodieuze hardrock. Met een hoog Route 66 gevoel. Ondanks het feit dat het een Zwitserse band is.

avatar van vielip
Inderdaad één van de betere Gotthard albums! Hier rocken ze nog alsof hun leven er vanaf hangt. Jammer dat deze band pas relatief laat met hun debuut kwam. Net in een tijd dat dit soort muziek niet meer door een groot publiek werd opgepikt. Was dit begin jaren 80 uitgebracht dan hadden ze de status van pakweg een Bon Jovi gehad. Steve Lee (RIP) zingt Bon Goofy helemaal aan flarden! Wat een geweldige strot had die man.

avatar van sinkthepink
Ook een heerlijke plaat dit, ik vind "G."nog net ietsje beter maar deze is ook geweldig, Mountain Mama, I'm Your Travlin' man, Get It While You Can, Dirty Devil Rock, Open Fire.....allemaal toppers. Het enthousiasme spat er ook vanaf, ze hadden echt nog wat te bewijzen. Van mij hadden ze nog 10 van zulke platen mogen maken. Ook al waren ze hier nog een beetje een Krokus/AC/DC clone, dat is helemaal niet erg Ook is de produktie geweldig, wat op al hun platen wel goed is verzorgd.

Dit album is van de eerste albums het beste te pruimen. Iets harder dan de anderen.