Miles Kane - Don't Forget Who You Are (2013)

Label: Columbia

1. Taking Over (3:24)
  2. Don't Forget Who You Are (3:21)
  3. Better Than That (2:57)
  4. Out of Control (3:15)
  5. Bomb Shells (2:16)
  6. Tonight (2:59)
  7. What Condition Am I In? (2:33)
  8. Fire in My Heart (2:50)
  9. You're Gonna Get It (2:32)
  10. Give Up (2:47)
  11. Darkness in Our Hearts (3:42)
  12. Start of Something Big * (2:19)
  13. Caught in the Act * (2:57)
  14. First of My Kind * (3:12)
Miles Kane is back, retro rock ('n roll) nu met meer gitaargeweld, en dat klinkt prima. Je hoort het gelijk op de sterke opener Taking Over. Ook single en titelsong Don't Forget Who You Are is een goede song, alleen net wat rustiger en commerciëler.

Dan volgt echter verrassend snel het enige dipje. Better Than That is ineens een behoorlijk kinderachtig liedje wat niet past op deze plaat. Out of Control klinkt als een Robin Williams nummer, maar kan er nog mee door, zeker door de mooie strijkers. Het korte en krachtige Bombshell is de overgang naar een verder sterk album, inclusief de drie bonustracks.

Tonight knalt er weer in en zet de toon voor het vervolg. Alle songs zijn goed tot steengoed: prima composities, sterk gezongen door Miles en veelal guitar-driven. Rustpunt Fire In My Heart mag er ook zijn, met een fraaie piano. Op de ijzersterke slottrack First of My Kind staan mooie blazers. Ga vooral voor de deluxe edition, want alle drie de bonustracks zijn de moeite waard. Ook de originele uitvouwbare 'harmonica' verpakking is fraai gedaan.

Ik heb toch wel wat lichte favorieten: Taking Over, Tonight, Give Up, Darkness In Our Hearts & First of My Kind. Alles bij elkaar is het erg lekker om naar dit vlotte album te luisteren. Wel één of twee keer skippen.