M83 & Joseph Trapanese - Oblivion (2013)

Frankrijk / Verenigde Staten

6. Horatius * (2:31)
  7. StarWaves (3:41)
  8. Hydrorig * (2:22)
  9. Crater Lake * (1:27)
  10. Unidentified Object * (2:31)
  11. Odyssey Rescue (4:11)
  12. Return from Delta * (2:22)
  13. Retrieval * (6:47)
  14. Earth 2077 (2:22)
  15. Revelations * (1:42)
  16. Drone Attack * (3:26)
  17. Return to Empire State * (6:41)
  18. Losing Control (3:57)
  19. Canyon Battle (5:57)
  20. Radiation Zone (4:11)
  21. You Can't Save Her (4:58)
  22. Welcome Back * (1:46)
  23. Raven Rock (4:35)
  24. Knife Fight in a Phone Booth * (4:39)
  25. I'm Sending You Away (5:39)
  26. Ashes of Our Fathers (3:32)
  27. Temples of Our Gods (3:15)
  28. Fearful Odds (3:11)
  29. Undimmed by Time, Unbound by Death (2:26)
  30. Oblivion (5:56)

met Susanne Sundfør

avatar van james_cameron
Het lijkt erop dat regisseur Joseph Kosinski een lijstje aan het afwerken is met daarop zijn favoriete franse electropop-bands. Voor zijn vorige film, Tron:Legacy, wist hij Daft Punk te strikken; ditmaal heeft hij M83 kunnen overhalen een soundtrack te maken. Een leuk idee, dat zeer zeker, maar in de praktijk pakt het toch wat anoniem uit. Net als bij Tron:Legacy klinkt het resultaat namelijk nogal Hans Zimmer-achtig. Dus veel dreigend aanzwellende violen, je kent het wel. Mooi hoor, maar wat is precies de meerwaarde van toen Daft Punk en nu M83? Veel hedendaagse componisten hadden precies hetzelfde geluid neer kunnen zetten.

avatar van tbouwh
In de film Oblivion kwam deze score zeer goed tot zijn recht. Het post-apocalyptische thema van de film werd vertaald in een krachtige soundtrack die goed paste bij de film.
Daarna besloten de score maar eens los te luisteren.
Ik had de deluxe versie, dwz in totaal 30 tracks. Deze zijn echter niet van toegevoegde waarde; aan enkel de reguliere versie heb je voldoende. Er treedt veel herhaling op; er staan enkele zeer mooie instrumentale tracks op dit album en daar heb je ook wel genoeg aan. StarWaves, Fearful Odds, Raven Rock en I´m Sending You Away zijn mijn favorieten. Origineel? Nee, een stuk is zelfs schaamteloos overgenomen van Hans Zimmer´s Rise. Toch blijft een goed gevoel hangen en luisterde deze score prima weg. 3,5*