Crystal Fighters - Cave Rave (2013)

Spanje
Electronic / Pop
Label: Different

1. Wave (3:31)
  2. LA Calling (3:50)
  3. You & I (3:30)
  4. Separator (4:07)
  5. No Man (3:42)
  6. Bridge of Bones (6:03)
  7. Love Natural (3:18)
  8. Are We One (3:36)
  9. These Nights (3:17)
  10. Everywhere (3:10)
avatar van Eilord
Ik verwacht weer een album vol met hits die het goed doen in de zomer, net zoals de vorige plaat.

avatar van Motdattan
Ik heb dezelfde verwachting. Wave en Seperator klinken in ieder geval erg lekker en maken mij erg nieuwsgierig naar Cave Rave.

avatar van FLUOman
Wave= heerlijk, separator vind ik wat chaotisch en dus wat minder, zeker in het begin vd track.

You and I de nieuwe Plage? Lijkt er wel wat op nl. en 3fm heeft em al opgepikt.

avatar van Eilord
De hype rondom Plage kan het moeilijk overtreffen, maar het geluid heeft er inderdaad wel wat van weg. De tijd zal het leren hoe bekend dat nummer zal worden. Als 3FM het oppikt kan het ineens heel snel gaan.

avatar van sjinobi
LA calling:
SoundCloud - Hear the world?s sounds

Ook weer een heerlijk zomerhitje. Kan niet wachten op hun concert in de HMH

avatar van E-Clect-Eddy
Crystal Fighters is één van die bands waarvan ik denk dat ik ze leuk zou moeten vinden maar dat het toch niet klikt. Bij 3voor12 hebben ze Cave Rave op de luisterpaal gezet dus net als bij het vorige album een keertje luisteren.

Als ik Last.fm en Wikipedia moet geloven voor de muzikale invloeden Folk, Electronica, Indie, Alternative Dance dan zou het me moeten aanspreken. Ik moet dan denken aan een mix van de Canadezen Arcade Fire en Men Without Hats maar dat hoor ik niet terug. De nummers klinken van aardig tot lekker maar geen enkele springt er uit na een keer gehoord te hebben. Misschien is dit een album voor later op de avond of iets wat moet groeien. Slecht is het zeker niet en dus krijgt het alvast 3,5 sterren. You & I heeft wel wat, mogelijk dat een volgende luisterbeurt er meer nummers bevallen.

avatar van senseisyl
het luistert lekker weg, maar daar is ook alles mee gezegd. het blijft nog niet echt hangen.

avatar van Motdattan
Vind het begin heel sterk met Wave, LA Calling, You & I en Seperator, maar daarna neemt het niveau af. Bridge of Bones is na de eerste vier nummers eigenlijk nog het enige lichtpuntje.

avatar van blur8
Je hoopt natuurlijk op een nieuwe geluksmakende Plage, maar ik hoor 'm niet.
Ik hoor wel een Gemakzuchtige poging op nieuw succes, met een reshuffel van bekende thema's, maar zonder het gewenste effect. Wel vrolijker dan de actuele temperatuur buiten.

Wave is erg sterk

Motdattan schreef:

Dat is nr 6 :/...

avatar van Eilord
Lekker album! Alle nummers zijn leuke popliedjes en klinken erg vrolijk. Je moet wel een verschrikkelijke rotdag hebben als je humeur na de eerste vier sterke, energieke nummers nog niet omgeslagen is. Hoewel ik de hieropvolgende nummers ook erg aangenaam vind, verwachtte ik zo rond het vijfde nummer wel een twist, een trendbreuk, een andere sound -noem het hoe je het noemen wil- maar dit hoorde ik pas bij These Nights, nummertje 9. Dit is een heel mooi liedje dat ingetogen begint en er halvewege een drum & bass ritme ingooit. Tot aan dit nummer blijft het album in dezelfde flow hangen die het aan het begin creeërt. Helaas dooft dit album als een nachtkaars. Everywhere, het laaste nummer op dit album, is duidelijk de zwakste.

Gelukkig duurt dit album maar 38 minuten, waardoor hij fris blijft klinken en je voor een twist niet heel lang hoeft te wachten ook al komt dat dan pas ergens op het eind. 4* sterren, omdat ik er erg vrolijk van word, het leuke popliedjes zijn en het album niet te lang duurt.

avatar van FLUOman
Tot en met 'no man' vind ik de nummers super, maar daarna komt het op de glijbaan terecht, jammer! Ze hebben msh wat te hard plage (hun grootste hit) proberen te kopiëren. Soms komt het wat geforceerd over: bv. bij Love Natural, vind ik ze richting Schlager-regionen gaan. Zoals elders al vermeld, dooft de plaat naar het einde uit, wat wel spijtig is.

Ben ik de enige die Plage nou niet het sterkste nummer vond op de vorige, misschien nr 3 of 4 ofzo na Champion sound en Solar System

avatar van coldwarkids
Nee hoor Plage vind ik ook het minste van hun. Het zijn meestal de hardste en stevigste nummers die hun goed maken.

avatar van Eilord
Ik vond Plage ook niet de beste, maar het is wel hun grootste hit, dus is het vanuit commercieel oogpunt natuurlijk interessant om op dit album ook een Plage te hebben staan.

avatar van Mctijn
At Home en Follow vind ik de hoogtepuntjes van het vorige album. Dit album bevat geen hoogtepunt, al tikt You & I de onderkant van het niveau van de vorige plaat net aan. Redelijk plaatje, maar ik verwacht nog weinig speelbeurten mijnerzijds.

avatar van coldwarkids
Eilord schreef:

Die hebben ze wel degelijk. Heel het album staat er vol mee. Alle 10.

avatar van Eilord
Of het alle 10 Plages zijn laat ik voorlopig nog even in het midden. Maar dat ze 10 keer een poging doen tot moge duidelijk zijn.

Ik mis een beetje de weirde nummers als "I Do This Everyday" en "I love London" die sound is helemaal weg in dit album. Beetje raar wel nu veel meer pop'ish meer afgevlakt groovy sound, mainstream zegmaar, geen gewaagde nummers meer. Wel een beetje jammer als je mij vraagt.

Niet dat ik die 2 nummers het sterkste vond, ik skipte juist "I Do This Everyday" omdat ik daar vaak geen zin in had. Maar ik het wel het idee van "wooow wat is dit! wat gebeurt hier ?!" en dat heb ik bij geen enkel nummer op de nieuwe.

avatar van senseisyl
BillyBrown schreef:

Je bent best wel negatief, maar geeft toch 4 sterren. Hoe dat zo?

Je bent best wel negatief, maar geeft toch 4 sterren. Hoe dat zo?

Ik ben al een beetje gezakt met mn waardering.
Alsnog kan ik deze sound erg waarderen en zeker 4 sterren waar voor mij.

Zit na een aantal keer luisteren alleen te vergelijken met hun vorige album, en dan merk je dat dit album toch minder gewaagd is, ik mis een beetje die nummers waar ik het hierboven over had.

avatar van Jordy
BillyBrown schreef:

Precies mijn idee. Juist de sound van het minder interessante deel van het vorige album vind je hier 10x terug. Commercieel gezien waarschijnlijk erg verstandig, maar goed daar heb ik niets aan.

avatar van kemm
De reclamecampagne voor dit album is toch om ziek van te worden. Je kan geen drie webpagina's ver komen zonder dit gezelschap tegen te komen, al dagen lang, dat moet toch averechts gaan werken. Bij mij in elk geval! Ook omdat de snippets die je te horen krijgt al nergens naar klinken.

Ik heb nog geen reclame gezien, maar dat zal dan wel aan mij liggen. Wel heb ik de single You & I opgezocht en die klonk echt ronduit beroerd. Echt het slapste popplaatje wat ik dit jaar heb gehoord, echt puur incashen op Plage zonder enige origineel idee of leuke hook verder. 1,5* daarvoor.

Het bandje dat ik een jaar of 5 geleden ontdekte met de leuke single I Love London en Xtatic Truth is niet meer, ben ik bang.

avatar van kemm
herman schreef:
Ik heb nog geen reclame gezien, maar dat zal dan wel aan mij liggen.

Het zal eerder aan mijn cookies liggen dan. Al heb ik geen idee waaraan ik die wanmuziek heb verdiend. 'k Dacht dat mijn smaak wel in orde was..

avatar van Eilord
Hier op MuMe kom ik al een tijdlang reclame voor dit album tegen.

avatar van blur8
Extra draaibeurten laten dit album niet groeien, helaas. De meeste songs zijn m.i. gewoon te simpel. Skipmomenten dringen zich op .
Mijn enige ontdekking is These Nights. Na een fraaie opbouw komt de ontlading in een heerlijk ritme, dat wellicht te kort duurt om ook nog te ontploffen. song had dus langer gemogen.