KISS - Psycho Circus (1998)

Label: Mercury

1. Psycho Circus (5:30)
  2. Within (5:11)
  3. I Pledge Allegiance to the State of Rock & Roll (3:33)
  4. Into the Void (4:22)
  5. We Are One (4:41)
  6. You Wanted the Best (4:15)
  7. Raise Your Glasses (4:16)
  8. I Finally Found My Way (3:40)
  9. Dreamin' (4:13)
  10. Journey of 1, 000 Years (7:19)
  11. In Your Face * (3:40)
Ed
de laatste cd van heren tot nu toe.
en ik denk ook niet dat er nog een nieuwe komt.
ze blijven nog steeds optreden,maar met nummers van de jaren 70
en een 80.
op psycho circus en into the void (echt een ace nummer)na.
is er weinig aan.

avatar van Halloween
Ed schreef:

de laatste cd van heren tot nu toe.
en ik denk ook niet dat er nog een nieuwe komt.
ze blijven nog steeds optreden,maar met nummers van de jaren 70
en een 80.
op psycho circus en into the void (echt een ace nummer)na.
is er weinig aan.

ze hebben ook nog een live cd uitgebracht, Kiss symphony Alive 4

avatar van Halloween
Ik vind de cd's uit de jaren 80 eerder een beetje onder het nivau van Kiss, maar ja iedereen z'n smaak.

DutchViking
Leuk album, in de originele bezetting. Leuk is dat nu alle vier de bandleden songs zingen. Psycho Circus is afwisselend en goed, zonder opvullertjes (maar dat is mijn mening). Ik vind dit eerlijk gezegd een beter album dan het werk uit de jaren '80 (op Hot In The Shade na).

Makkelijk incasseren dachten de heren met naar mijn mening nummers die al een tijdje in de kluis lagen. De voorgaande tour was zeer succesvol maar niemand trapte in Psycho Circus. Zeer zeer matig en bovendien speelde Ace en Peter door veel onenigheid tijdens de opnamen lang niet altijd mee (vooral Peter werd erg vaak vervangen). Een draak van een plaat met maar een echt goed nummer en die is uiteraard weer van Paul Stanley.

leuk bedacht met die 3d show..in utrecht viel ace helaas flink door de mand...dronken ?

na de reunie (tour) in 1996 was dit eigelijk wel het meest logische vervolg.
want de band speelde weer in orginele bezetting, maar zonder nieuw matriaal.
het antwoord? PSYCHO CIRCUS!!

er zitten wel diverse nummers tussen die eigelijk al jaren op de planken lagen maar dat mag de pret niet drukken, voor ons waren ze nieuw.

opvallend aan deze CD vond ik vooral de productie, die enerzijds een nostalgisch en gedateerd geluid neerzet en tegelijkertijd merk je toch dat men mega goeie apparatuur heeft gebruikt om er een loepzuiver cd tje van te maken.
hierdoor word hij eigelijk voor een breed publiek goed verteerbaar.
ook voor degene die niet zo kapot zijn van jaren70 geluid.

de muziek zelf is eigelijk wel wat gedateerd, maar daarmee gaat deze bezetting eigelijk door waar het in 1980 ongeveer ophield.

alle KISS eigenschappen worden weer van stal gehaald:
PETER CRISS zingt weer een mooie ballad. ACE zingt ook weer een nummertje (helaas word shock me hier niet mee ge-evenaard)
PAUL STANLEY zingt natuurlijk wel weer het meest gangbare en meestal beste matriaal.
en GENE speelt ergens in de schaduw van PAUL (net als toen) dus wat rauwere nummers, en meestal net iets minder.
hoe dan ook vind ik PSYCHO CIRCUS al met al een heerlijk schijfje.

en wie nog benieuwd is hoe het zit met de hoes? die zijn in een soort 3D plaatjes gedaan, dus ook niet alledaags en daarmee een leuke toevoeging aan het geheel zullen we maar zeggen.

avatar van BoordAppel
Is dit album later ook gebruikt als soundtrack voor het gelijknamige spel of hebben de mannen van Kiss toen nieuwe nummers opgenomen?

Mad Dog
BoordAppel schreef:

KISS hoopte eigenlijk op een nieuwe hype rond dit album. Met een album, een comic serie, een game, een wereldtournee in 3-D, allen onder de noemer Psycho Circus. Helaas is alles geflopt en waren de heren Stanley & $immons daarna de Catman en Space Ace gauw weer zat. Het spel bevatte tracks van dit album maar ook ouder werk van met name Destroyer.

Dit album is het allerlaatste wat de heren ons te bieden hebben. Er komt nooit meer een nieuw studio album.

Dit vind ik best een redelijk album. Into the void en Within zijn goede nummers, maar zoals wel op meer Kiss albums schommelt het niveau nog al. Hoewel dit het reuniealbum is met Peter en Ace, is het qua geluid en stijl toch duidelijk moderner dan de Kiss van de jaren '70.

Pieter Paal
Ik heb deze cd indertijd uit de afprijsbakken geplukt, maar ik vond 'm na de eerste draaibeurt erg tegenvallen.
De Kiss-albums die ze tussen 1974 en 1979 gemaakt hebben (en de solo-platen uit 1978) zijn voor mij de hoogtepunten.
De hoes van de cd (dat ribbelige dat gaat bewegen, hoe noem je zoiets, hologram?) is wel leuk uitgevoerd en geeft mij toch het gevoel dat het toch niet helemaal een miskoop is.

avatar van Jupilerman
I Pledge Allegiance to the State of Rock & Roll?:D

Wil ik het horen?

avatar van marco straaten
Valt mij zeer zwaar tegen, toch maar terug naar de jaren 70 en 80.

avatar van devel-hunt
Wie en welke muziekliefhebber neemt dit nu nog serieus?? Deze mannen hebben hun naam al jaren geleden te grabbel gegooid, aangezien het grote financiele graaien een veel belangrijkere en grotere rol in is gaan nemen als het creatieve en artistieke.

Deze plaat is met een hoop publiciteit gelanceerd maar toen zelfs de grootste fans deze zéér matige plaat hoorde sloeg de twijfel aan deze zakkenvullers toe. Hierna hebben ze nooit meer een plaat gemaakt en onstonden er weer ordinaire ruzies binnen de groep. Het grote financiele graaien is overigens nog niet afgelopen. Kiss brengt regelmatig iets uit hun archieven op de markt om dit vervolgens heel sjiek te verpakken en het voor woeker prijzen op de markt te brengen. De brave totaal kritiekloze fans kopen het braaf!!

Empyrium
De goede verstaander wist destijds al dat dit het laatste KISS album zou zijn, de lyrics van Journey of 1,000 Years maakte dit namelijk al duidelijk. Ze hebben woord gehouden. Gelukkig, ze zouden pas echt hun naam te grabbel hebben gegooid als ze nog meer platen hadden uitgebracht daar ze niets meer toe te voegen hebben aan hun imposante oevre. Het verhaal is uit.

Overigens heeft KISS niets van doen moet het uitbrengen van compilatie na compilatie, dit is een beslissing van de voormalige platenmaatschappij. Het enige waar de heren van KISS wel verantwoordelijk voor zijn, is de absolute top dvd-collectie onder de noemer KISSology.

Pieter Paal schreef:

Zoiets heet dacht ik een flippo ofzoiets

Berichten verplaatst naar KISS

avatar van Von Helsing
Normaliter als er nieuw werk van KISS verschijnt duik ik meestal weer even in de voorganger om wat spanning op te bouwen, maar zelfs nu ik weet dat de eerste nieuwe plaat in 11 zeer binnenkort verschijnt, heb ik Psycho Circus al jaren niet meer gehoord.

Vind het een belabberd album en hoop dat de nieuwe CD weer iets van de oude glorie laat horen.

avatar van Von Helsing
Het nieuwe album van KISS krijgt als titel "Sonic Boom" en ligt op 6 oktober in de winkels.

Enkele songtitels zijn:

Never Enough
I'm An Animal
Rotten To The Core
Modern Day Delilah
Russian Roulette

Aardig album, maar toch niet zo goed als bijv. 'Revenge'. Moesten voor dit album nou zo nodig de drummer en gitarist wijken? Had voor mij niet gehoeven, want Bruce Kulick en Eric Singer waren toch wel een klasse beter dan Peter Criss en Ace Frehley.

En in oktober een nieuw album?
Eerst zien en dan geloven, vooral hopen dat het een beter album wordt dan dit zwakke 'Psycho Circus'.

derkrijks
Empyrium schreef:

Hahahaha wat doen ze nu????? Simmons en Stanley hebben nog niet genoeg miljoenen op de bank...

avatar van Von Helsing
Empyrium was ik in mijn vorige leven op MuMe, btw.

Dit blijft de minste van alle KISS platen en Sonic Boom is van een andere orde (think Rock And Roll Over meets Revenge)

derkrijks
Psycho circus is een album, dat mooier lijkt dan het is. Er staat geen nummer op dat door alle leden samen wordt ingespeeld, en dat zal er wel weer mee te maken hebben dat ze eigenlijk elkaar wel kunnen schieten, maar toch (for the sake of the money) weer samen komen om wat extra geld in het laatje te krijgen. ik heb destijds de show in Utrecht bezocht, maar was er niet zo van onder de indruk, met name door de totaal mislukte 3d show. Dat hoort gewoon niet bij Kiss. Verder is het album van een bedenkelijk niveau. Een aantal uitzondering daargelaten...

avatar van Edwynn
Zo verrekte slecht vind ik Psycho Circus niet eens. Goed, er staan wel wat erg obligate jongens op, zoals het sentimentele I Finally Found My Way of het vreselijke You Wanted The Best. Daartegenover staat er toch ook wel een aantal aardige tracks zoals het stuwende titelnummer. Within opent met een achterstevoren gespeeld gitaarriedeltje wat mij vreemdgenoeg aan de oude Anathema doet denken. Het is een sinister klinkend nummer dat op het lijf van Gene Simmons geschreven lijkt. Verder is er nog Dreamin'. Een nummer dat teruggrijpt naar de jaren 80.
Maar zoals gezegd Psycho Circus is geen hoogvlieger, desondanks best aardig.

avatar van Von Helsing
Inderdaad, Psycho Circus, Within, Dreamin' en ook Into The Void zijn helemaal niet slecht maar de rest was en is nog steeds teleurstellend. Ik ben in ieder geval blij dat dit album niet het allerlaatste KISS album is. Sonic Boom is in alle opzichten beter.

Jack in the Box
Dit album met dat bewegende gedoe aan de voorkant heb ik een keer voor 5 piekies gescoord. Het eerste nummer gaat nog wel, maar daarna was ik heel erg teleurgesteld.
Er zat ook een screensaver bij. Na het installeren is mijn vorige computer (een PB) helemaal op hol geslagen. Dat was dus echt Circus!
Geef mij maar Kiss uit de jaren 70. Op ieder studio album staat zoveel moois en wat dacht je van Alive!, Alive II en hun eerste solo albums (vooral die van Ace Frehley is top)?
In mijn platenkast staan de albums Kiss t/m Unmasked netjes op een rijtje en onderweg is Double Platinum (dubbel-album op 1 CD) veel luisterplezier.

avatar van richiedoom
Nou ik vind dit dus echt een kick ass rock n roll plaat. Van de making off van deze plaat en alle achtergronden weet ik vrij weinig, maar t boeit me ook weinig. Wat ik hoor bevalt me heel erg. Lekkere nummers, stuk voor stuk, en ik kan niet echt een heel zwak nummer aanwijzen.

avatar van Wyverex
De openingsriff van Dreamin' lijkt verdacht veel op die van Alice Cooper's I'm Eighteen .

Anders van dit album heb ik enkel een paar losse nummers gehoord in een of andere best of. Psycho Circus zelf is me zelfs nog het meest bijgebleven.

avatar van vielip
Ik ben lekker tegendraads en zeg dat ik dit een zeer aardig Kiss album vind! Alleen het afgrijselijke, door Criss gezongen I finally found my way skip ik altijd. De rest vind ik goed! Afsluiter Journey of a 1000 years is werkelijk geweldig! De opbouw in dat nummer wat uitmondt in een prachtige outtro bezorgt me elke keer kippevel!! Ook Within, You wanted the best, het titelnummer, Dreamin', I plegged allegiance en We are one vind ik super! Within vind ik zelfs één van de beste door Gene gezongen Kiss nummers ooit. Grappig dat Wyverex begint over Dreamin' en I'm eighteen. Ik meen me te herinneren dat er zelfs een rechtszaak is geweest die is gewonnen door Alice.

avatar van vielip
Als ze dat met albums als deze doen; laat ze mij maar lekker naaien dan!