Iommi - Fused (2005)

Label: Sanctuary

1. Dopamine (4:11)
  2. Wasted Again (3:57)
  3. Saviour of the Real (4:09)
  4. Resolution Song (4:57)
  5. Grace (5:15)
  6. Deep Inside a Shell (3:44)
  7. What You're Living For (4:39)
  8. Face Your Fear (4:46)
  9. The Spell (4:59)
  10. I Go Insane (9:13)
  11. Let It Down Easy * (4:29)
  12. The Innocence * (4:40)
  13. Slip Away * (5:23)
avatar van glenn53
Wat een plaat vol riffs en geweldige vocalen van de heer Hughes.

avatar van Sinner
Beetje zielig. In je vrije tijd zo'n topplaten afleveren en dan in je hoofdband opgescheept zitten met een wrak als ozzy en steeds maar weer dezelfde 10 deuntjes moeten spelen. Hoog tijd voor Iommi om het Sabbath hoofdstuk eens definitief te sluiten en zich te concentreren op zijn solo cariere - want met zowel Fused als Iommi (uit 2000) bewijst hij nog heel wat in zijn mars te hebben.

(en ja...eventueel zou ik nog wel interesse hebben in een samenwerking met Dio - die volgens wel heel hardnekkige geruchten effectief doorgaat in de vorm van Heaven & Hell volgend jaar (of althans voor een toernee - zoals er op de sites van beide heren te lezen is).

avatar van Hans Brouwer
Geweldig album. Glenn Hughes en Iommi in topvorm. Metal of Rock of hoe je het ook wilt noemen van het hoogst mogelijk niveau. Dit album mag in geen enkele cd collectie ontbreken van iemand die zich een liefhebber noemt van stevige hardrock . 5* Wat mij betreft mogen deze twee heren nog wel eens samen een cd op de markt brengen .

waarom zielig?

wat weet jij van Iommi? misschien vind ie het wel leuk om nog steeds bij black sabbath te spelen, ondanks die riffs die jij ziet als dezelfde deuntjes

daarnaast gaat solo - gezien dat album - prima samen met sabbath

waarom zielig?

Omdat ie duidelijk nog heel wat prima muziek kan en ook duidelijk wil schrijven en een clown als Ozzy daar op het moment hem enkel maar in hindert. Zielig sloeg overigens niet zozeer op "dezelfde 10 deuntjes" maar wel hoofdzakelijke op het "wrak Ozzy" in die post.

dus, in een review over een album van Iommi ga je tekeer over ozzy

volg ik ff nie

joy

Sinner schreef:
en ja...eventueel zou ik nog wel interesse hebben in een samenwerking met Dio.
Er is maar één man met wie deze geweldige gitarist Iommie zou moeten willen samenwerken, en dat is zonder twijfel met TOP zanger Glenn Hughes . Die schreeuwlelijk van een Dio kan beter van zijn pensioen gaan genieten .

dus, in een review over een album van Iommi ga je tekeer over ozzy

volg ik ff nie

joy

Moet je het eens in zijn volledigheid lezen ipv één zinnetje per keer. Iommi en Osbourne hangen bijna onlosmakelijk aan elkaar vast. Ik had liever van niet. Kan ie zich concentreren op zijn eigen solo cariere en nog platen als deze maken. Was dat nou echt zo heel moeilijk om te volgen? Dacht van niet.

Hans Brouwer schreef:
Glenn Hughes

Mag wel. Hoeft niet. Maar zal vast nog wel een keer gebeuren aangezien beide heren zich steeds heel erg positief over elkander en de samenwerkingen uitlaten.

Tot die tijd ben ik alvast tevreden met de huidige samenwerking met die schreeuwlelijk.

het slaat alleen nergens op in een review over iommi

het slaat alleen nergens op in een review over iommi

Ach wat je wil mens. Anderen begrijpen best wat ik ermee bedoel door Ozzy aan te halen of te vergelijken met Glenn Hughes en de man zijn prestatie op deze plaat en mijn persoonlijke voorkeur voor één van beiden. Dat jij dat niet kunt is jouw probleem. Dat jij in een review van Vai zomaar eventjes over Satriani, zijn spel en Satch Boogie begint is overigens klak hetzelfde. (of...in een review over Vai begin jij zomaar even over Satriani?!?...maar volg ik lekker ff wel) En hiermee stopt dit onzinnige geleuter voor mij ook want mijn standpunt over de cd en wat in mijn ogen Iommi met zijn cariere best zou doen is wel duidelijk.

Liefhebbers zouden een keer naar Black Sabbath - Seventh Star moeten luisteren

avatar van glenn53
Alleen het belachelijke van deze plaat zijn de bonustracks die zijn vrij sterk, met name Let me down easy. waarom gewoon niet op de gewone cd. Bleh.

glenn53 schreef:
Je wordt op deze manier verschrikkelijke genaaid ! Kan je nog een keer naar de platenboer om het zelfde album inclusief bonustracks te kopen . No way . En dan maar klagen dat er zoveel muziek (illegaal) wordt gedownload!!

avatar van snarf349
kom ff melden dat ik dit een goede plaat vind.
mooie afsluiter ook dat - i go insane -

Empyrium
Uitstekend solo album van de master of riffs. Deep Inside a Shell en What You're Living For zijn wat mij betreft de hoogtepunten. Glenn Hughes bewijst maar weer eens wat een dijk van een zanger hij is.

Deze is echt heel erg goed. Snap alleen niet waarom er met koeie letters Iommi staat en Hughes (en de drummer) niet. Ze spreken zelf nota bene van een band. Maar fantastische riffs, Iommi kan het nog steeds:)

MetalDex
Die namen zullen waarschijnlijk stukken beter verkopen dan Kenny Aronoff.

Liefhebbers zouden een keer naar Black Sabbath - Seventh Star moeten luisteren

Dat album was toch bedoeld als solo album van Iommi, maar later toch op naam van Black Sabbath uitgebracht?

avatar van BlauweVla
Stijn_Slayer schreef:

Correct. De noemer Black Sabbath featuring Tony Iommi schijnt een compromis te zijn geweest tussen Iommi en platenmaatschapij + manager (de beruchte Don Arden, vader van Sharon Osbourne). Nu zijn de solo albums eindelijk onder de juiste naam uitgekomen...
Glenn Hughes heeft trouwens gezegd dat hij geen zanger is voor Black Sabbath en dan denk ik dat ie het voornamelijk had over het oorspronkelijke werk dat hij live ten gehoren moest brengen.

Op dit album heeft Hughes een erg overdreven Engels accent viel me op, ik ben er niet echt weg van. Maar hij blijft een goede zanger, hoewel hij ieler klinkt als in de jaren '80 en (begin) '90.

avatar van AGE-411
Stijn_Slayer schreef:

Ja.

Black Sabbath - Seventh Star

Zwaar ondergewaardeerd album.

avatar van Desert
Geen meesterwerk, maar wel de moeite om eens te beluisteren. Bevat veel leuke deuntjes beklijvend wordt het nooit.

Desert schreef:

Maar toch wel weer veel beter dan een gemiddeld Iron Maiden album van zeg na 1988

glenn53 schreef:

Er heeft er eentje naar mijn top 10 gekeken blijkbaar. Ik geef toe dat de bovenste helft nogal eenzijdig is, maar wat een prachtband is dat toch ook.

Ik vind hun laatste albums trouwens veel beter dan wat Iommi hier in elkaar heeft geknutseld. Zeker geen slecht album hoor, maar zoals ik eerder al schreef, het pakt me niet echt. En als het al eens pakt, is het maar heel erg zachtjes.

Desert schreef:
En als het al eens pakt, is het maar heel erg zachtjes.
En als je dan toch gepakt wilt worden kan het beter maar hard zijn . Fused is m.i. éen van de betere rockalbums dat ooit is verschenen. Iommi op gitaar en Glenn Hughes als zanger vormen een uitstekend koppel op "Fused (2005)".

avatar van Desert
En als je dan toch gepakt wilt worden kan het beter maar hard zijn .

Schot voor open doel natuurlijk .

Er zitten zeker goede riffs in. Ik ben de laatste om dat te ontkennen. Het gitaartalent van Iommi staat in een aantal nummers buiten kijf.

Voor Hughes' stem ben ik nooit warmgelopen. Eerlijk gezegd vind ik ze redelijk artificieel klinken. Heel correct is mijn omschrijving niet, maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Na een aantal nummers ben ik ze wel beu gehoord.

Maar jij vindt het blijkbaar een topalbum en ik kan dat zeker begrijpen. 't Zijn twee grote mijnheren uit het circuit dus laat ze maar eens wat proberen samen (niet Sabbath gerelateerd dan).

Sstttt
Desert schreef:
Eerlijk gezegd vind ik ze redelijk artificieel klinken.
Hoe zeg je

avatar van richiedoom
Zeker wel hele goede plaat. Om het 1 van de betere rockalbums ooit te noemen vind ik wat ver gaan. Om daarvoor in aanmerking te komen hadden er wat mij betreft meer songs van het niveau 'I Go Insane' op gemogen. Wat een wereldnummer is dat. Heerlijke overgangen, van rustig naar hard, vol met schitterende riffs.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik heb een correctie ingediend voor die drie bonustracks, voor de volledigheid vermeld ik ze met "afkomst":
1. Let It Down Easy (Japan bonus track)
2. The Innocence (iTunes bonus track)
3. Slip Away (Real.com bonus track)

avatar van Fake_world
Wat een prachtige strot heeft die hughes toch... Alleen al op 'wasted again' bezorgd hij me elke keer weer kippenvel als hij alles opensmijt. Iommi in topvorm en een echte zanger achter de micro. Van mij mogen ze gerust hierop verderbouwen, dit heeft veel meer doom in zich dan veel andere platen.