Hi-Tek - Hi-Teknology (2001)

Label: Rawkus

1. Scratch Rappin (2:04)
  2. The Sun God (4:35)

met Common en Vinia Mojica

3. Get Back Part II (3:47)

met Talib Kweli en DCQ

4. Breakin' Bread (3:54)

met Donte, Main Flow, Brian Digby Jr. en Crunch

5. All I Need Is You (3:40)

met Cormega en Jonell

6. Where I'm From (3:12)

met Jinx Da Juvy

7. Tony Guitar Watson (1:00)
  8. Round & Round (3:31)

met Jonell

9. Get Ta Steppin' (4:37)

met Mos Def en Vinia Mojica

10. Theme from Hi-Tek (1:48)

met Talib Kweli

11. L.T.A.H. (3:53)

met Slum Village

12. Suddenly (3:26)

met Donte en Main Flow

13. The Illest It Gets (4:25)

met Buckshot

14. Hi-Teknology (1:38)

met Jonell

L2K
Binnenkort kunnen we ook deel 2 verwachten. Jammer dat op dit deel geen Tekzilla van Common erop staat, dat vanwege de sample clearances niet kon worden uitgebracht. Desondanks een sterk album.

avatar van thomzi50
Op de nieuwe komen echt heel veel erg bekende gastartiesten, zoals The Game.

avatar van FunkyMonk
En Nas

L2K
1. The Oracle (Intro)
2. The Chip
3. Keep It Moving (w/ Dion, Q-Tip & Kurupt)
4. I Think I Got A Beat (w/ Lil' Tone)
5. Can We Go Back (w/ Talib Kweli & Ayak)
6. Josephine (w/ The Willie Cottrell Band, Ghostface Killah & Pretty Ugly)
7. March (w/ Busta Rhymes)
8. Where It Started At (NY) (w/ Dion, Jadakiss, Papoose, Talib Kweli & Raekwon)
9. 1-800-Homicide (w/ The Game & Dion)
10. Money Don’t Make U Rich (w/ Strong Arm Steady)
11. Baby We Can Do It (w/ Nok & Haze (Czarnok))
12. Let It Go (w/ Dion & Talib Kweli)
13. People Going Down (w/ The Willie Cottrell Band)
14. So Tired (w/ Dion, Bun B, Devin The Dude & Pretty Ugly)
15. Music For Life (w/ J Dilla, Nas, Common, Busta Rhymes & Marsha Ambrosius)
16. How We Do It (w/ Snoop Dogg, Talib Kweli & Slim Thug)
17. Time Is Now (w/ Reflection Eternal)
18. We Get Down (w/ Mos Def, Raphael Saadiq & Bootsy Collins)

avatar van FunkyMonk
Kloptdie helemaal? De versie van Music for Life die ík heb is nl zonder Busta rhymes. Where it started at is trws de eerste single;

avatar van thomzi50
Jammer, bij dit album meer potst over Hi-Teknology 2 dan over dit album.. Terwijl dit meer dan twee keer zo goed is. Stuk voor stuk leuk geproduceerde en goed gerapte tracks, vind vooral de nummers van Cormega en Common erg de moeite waard. 3,5*

Pauper
Niet alleen zijn de gastoptredens stukken beter, ook de beats zijn orgineler en is de gehele sfeer beter verzorgd dan het tweede album dat zwaar ruk is.

avatar van Osiris Apis
Mee eens, laatst weer geluisterd. De gastartiesten en producties zijn veel doper.
Wel het einde van het Rawkus tijdperk.

Rawkus heeft nu weer een album gereleased, een album van Procussions. Ik vind het matig tot slecht. Het komt vast niet meer goed met Rawkus.

eazyfan
Rapt deze man hier op zijn eigen Cd?

avatar van thomzi50
Op een nummer geloof ik, het slot- en tevens titelnummer

avatar van Timo710
Hij staat nu op, dit voel ik echt... Mooie beats, Hi-Tek, heb hem altijd al dope gevonden. Misschien dat deze in m'n top 10 komt... maar goed, eerst maar is ff de hele cd luisteren, misschien oordeel ik wel te snel...

Update:Zit nu half in het album, denk dat dit een 4 gaat worden, maar dat is een soort gevoelscijfer, ik zou hem eigenlijk een 3,7 willen geven, maar goed, dat kan niet. Dus krijgt hij een 4. Eerst eventjes afluisteren.

Hij krijgt nèt de 4... terwijl dat eigenlijk te hoog is.

avatar van Sjaakspeare
Breakin' Bread is erg vet, voor de rest ken ik het niet. Ik ben wel benieuwd

avatar van nega

avatar van Timo710
Als je deze perfect vind zou je eens die Reflection Eternal moeten gaan luisteren... Die is nog net een level hoger!

avatar van hiphopmaster
nega schreef:
perfect album, aleen track 6 en 11 verneuken het, wat vinden jullie ?

Hoe kan je nou een album de volle score geven waar twee nummers op staan die 'het verneuken'? Oh ja.....ik zie het al, laat maar. Ik ben blij dat er geen 3 'slechte' nummers op staan, anders had je dit album zeker maar een halve ster gegeven!?

Maar het zijn inderdaad niet de sterkste nummers op deze cd, daar moet ik je absoluut gelijk in geven. Terwijl ik Jinx da Juvy wel lekker vind klinken. Hij komt ook een keer langs op de cd van Kool G. Rap (The Giancana Story) en daarop klinkt hij ook echt geweldig.

Ik ga 3,5 ster geven aan deze cd. Vooral nummers 2 t/m 5 zijn van een ongekend hoog nivo. Daarna zwakt het allemaal wat af. Het wordt nergens echt slecht, maar het spannende is er dan wel vanaf!

Chriss
nega schreef:
perfect album, aleen track 6 en 11 verneuken het, wat vinden jullie ?
Weer een heerlijke Nega reactie er toch 2 verneukte nummers op vinden maar toch doodleuk 5* geven supervet

avatar van P Jay
Leuk album voor tussendoor met één klassieker op: "The Sun God" van Common en Vinia Mojica is wondermooi...

Over het algemeen sterke beats, maar soms wat mindere MC's. Zo vind ik Jinx da Juvy best matig en vind ik de tekst van "All I Need Is You" van Cormega evenmin van een hoog niveau. Toch blijven zulke nummers toch beluisterbaar dankzij de degelijke producties.

Er staan heel wat nummers op dit album die gewoon lekker klinken, maar je niet zullen omver blazen (wat "The Sun God" wél deed). "Get Back Pt. 2" met Talib Kweli heeft dezelfde sfeer als hun album samen "Train of Thought". Talib spit lekkere regels. "Breakin Bread" met MOOD o.a. heeft een mooie fluitsample en bezit heerlijke raps en gescratch (vooral het laatste vers van Main Flo springt eruit). "L.T.A.H." met Slum Village is zo'n typische "hate it or love it"-track. Ik vind hem best verteerbaar: een erg funky beat (type Battlecat of zo...) met een kitscherig plastieken bassloopje. Ook "Suddenly" met MOOD en "Illest It Gets" met Buckshot zijn goede nummers.

Hi-Tek bewijst hier een flexibele producer te zijn. Bij producersalbums met een waaier aan verschillende gastrappers met elk een andere stijl waarnaar de producer zich wat moet schikken schuilt het gevaar steeds om de hoek van de bal soms mis te slaan. Hier zijn het vooral de gasten die het soms wat minder goed doen, al zijn ook niet alle producties van Tekzilla écht in het "oor" springend, maar eerder degelijk zonder meer. Chapeau trouwens dat hij in staat is om R'n B-tracks te voorzien van bijhorende producties, maar het blijft minder mijn ding ("Round & Round" bv.)

avatar van principal2000
Hi-Tek is wel een goede producer. Ik ben een beetje allergisch voor producers die een album vol met gastartiesten uitbrengen. Bezit er wel een paar (o.a. DJ Muggs, Frankie Cutlass, Beatminerz en deze), maar het zijn vaak tegenvallers.
Ik ben het 100% eens met P Jay dat The Sun God het beste werk op dit album is. Daarnaast vind ik Get Ta Steppin', Illest It Gets, Bakin' Bread (lijkt wel een Premo-beat), Get Back Pt. 2 en Suddenly wel redelijk goede tracks.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
The Sun God is echt golden.

avatar van Shelter
Dit is echt zo'n album die ik wel eens draai als ik ff iets anders wil draaien dan the usual stuff. Maar ik draai het eigenlijk nooit met het idee, even dat vette Hi-Tek album opzetten.
Het is allemaal wel leuk en aardig en er staat weinig slechts op, maar het is me te modaal--> 3*

avatar van KILLERBEE99
Vind nummer 1, 2 en 4 echt vet... De rest is ook best wel goed, luister lekker weg en is niet te lang.

avatar van nega
Chriss schreef:

Haha na 4 jaar lees ik dit voor het eerst. Haha Nega in het begin idd. Sorry jongens, maar blijft een 5

Rene1979
Sommige mensen hier zijn een beetje mal.. (ja mods ik hou het netjes met het woord: mal) dit is een classic! Dit had een boven 4 gemiddelde moeten hebben.. dat is mijn mening dan hè..

avatar van Nr.4
The Sun God blijft puur genieten! Ook Breakin' bread kan ik zeer waarderen. Sowieso wel een fresh album nog steeds. En hitje Round and round kan ik ook nog wel waarderen.