Hi-Tek - Hi-Teknology (2001)

Label: Rawkus

1. Scratch Rappin (2:04)
  2. The Sun God (4:35)

met Common en Vinia Mojica

3. Get Back Part II (3:47)

met Talib Kweli en DCQ

4. Breakin' Bread (3:54)

met Donte, Main Flow, Brian Digby Jr. en Crunch

5. All I Need Is You (3:40)

met Cormega en Jonell

6. Where I'm From (3:12)

met Jinx Da Juvy

7. Tony Guitar Watson (1:00)
  8. Round & Round (3:31)

met Jonell

9. Get Ta Steppin' (4:37)

met Mos Def en Vinia Mojica

10. Theme from Hi-Tek (1:48)

met Talib Kweli

11. L.T.A.H. (3:53)

met Slum Village

12. Suddenly (3:26)

met Donte en Main Flow

13. The Illest It Gets (4:25)

met Buckshot

14. Hi-Teknology (1:38)

met Jonell

avatar van P Jay
Leuk album voor tussendoor met één klassieker op: "The Sun God" van Common en Vinia Mojica is wondermooi...

Over het algemeen sterke beats, maar soms wat mindere MC's. Zo vind ik Jinx da Juvy best matig en vind ik de tekst van "All I Need Is You" van Cormega evenmin van een hoog niveau. Toch blijven zulke nummers toch beluisterbaar dankzij de degelijke producties.

Er staan heel wat nummers op dit album die gewoon lekker klinken, maar je niet zullen omver blazen (wat "The Sun God" wél deed). "Get Back Pt. 2" met Talib Kweli heeft dezelfde sfeer als hun album samen "Train of Thought". Talib spit lekkere regels. "Breakin Bread" met MOOD o.a. heeft een mooie fluitsample en bezit heerlijke raps en gescratch (vooral het laatste vers van Main Flo springt eruit). "L.T.A.H." met Slum Village is zo'n typische "hate it or love it"-track. Ik vind hem best verteerbaar: een erg funky beat (type Battlecat of zo...) met een kitscherig plastieken bassloopje. Ook "Suddenly" met MOOD en "Illest It Gets" met Buckshot zijn goede nummers.

Hi-Tek bewijst hier een flexibele producer te zijn. Bij producersalbums met een waaier aan verschillende gastrappers met elk een andere stijl waarnaar de producer zich wat moet schikken schuilt het gevaar steeds om de hoek van de bal soms mis te slaan. Hier zijn het vooral de gasten die het soms wat minder goed doen, al zijn ook niet alle producties van Tekzilla écht in het "oor" springend, maar eerder degelijk zonder meer. Chapeau trouwens dat hij in staat is om R'n B-tracks te voorzien van bijhorende producties, maar het blijft minder mijn ding ("Round & Round" bv.)