Lenny Kravitz - Greatest Hits (2000)

Label: Virgin

1. Are You Gonna Go My Way (3:31)
  2. Fly Away (3:42)
  3. Rock & Roll Is Dead (3:24)
  4. Again (3:48)
  5. Dig In * (3:37)
  6. It Ain't over 'Til It's Over (4:02)
  7. Can't Get You Off My Mind (4:33)
  8. Mr. Cab Driver (3:50)
  9. American Woman (4:21)
  10. Stand by My Woman (4:19)
  11. Where Are We Runnin'? * (2:42)
  12. Always on the Run (3:52)
  13. Heaven Help (3:10)
  14. Is There Any Love in Your Heart * (3:40)
  15. I Belong to You (4:17)
  16. Believe (4:55)
  17. Let Love Rule (5:42)
  18. Black Velveteen (4:48)
avatar van NERD
Goede CD om te hebben als je niet (alle) andere CD's van hem hebt, zoals ik. Bijna alle nummers die erop staan zijn goed. Uiteraard het prachtige Stand By My Woman

vooral het nummer I Belong To You..... *zucht*

pabostudent
Lekkere verzameling nummers van Lenny Kravitz, alleen maar hits, en dat is over het algemeen te verwachten op een "best of" album.

Beste nummer van deze cd is imo "Are you gonna go my way".

Jasmyn schreef:

vooral het nummer I Belong To You..... *zucht*

Vind ik juist een van de mindere nummers, zo grijs gedraait. Vindt het een zeiknummer worden...

Verder een heerlijke cd, want ook ik hoef niet alles te hebben van hem.

avatar van Nicolage Rico
Ik vind "Again" een heerlijk nummer, waarbij ik me wel kan laten gaan..

Nicolage Rico schreef:

Ik vind "Again" een heerlijk nummer, waarbij ik me wel kan laten gaan..

Vertel eens..

Dit vind ik echt zo een lekker en relax album! Je moet het niet te vaak draaien, maar als je het album dan weer eens in de speler doet knalt het er lekker uit.
I belong to you is 1 van mijn favoriete Deze cd mag zeker niet missen in je kast
4 *

Geweldige verzamelaar van Lenny.
Al draai je deze 10x achter elkaar, je raakt het gewoon niet zat.
Ik heb toch een beetje het idee dat Lenny Kravitz z'n beste tijd als muzikant gehad heeft al hoop ik dat hij nog een keer keihard terug komt,...wat dat betreft kwam deze verzamelaar wel op het juiste moment.
Bij het laatste album "Baptism" heeft Lenny toch wel z'n wilde haren verloren, en nogmaals is het te hopen dat hij ooit nog echt overtuigend terug kan komen.
P.s " Stand by my woman " is wel het beste nummer dat ik ooit van Lenny Kravitz gehoord heb, samen met "Black velveteen".

avatar van george clinton
Het is alsof Samson die z'n haren liet knippen... En dan te bedenken dat hij z'n dreads liet scheren voor Trut Imbruglia (misschien fout gespeld, maar eerlijk: I don't mind)... een relatie die nipt lang genoeg duurde om in de roddelbladen te komen.
Mijn favorieten zijn vooral 'Mr Cabdriver'. Zoals hij die 'er' uitspreekt, met Franse tongval, sexy. En 'Heaven Help'. Ingetogen mooi.

avatar van c-moon
Vind niet al zijn platen evengoed (ben eigenlijk na Circus volledig afgehaakt zelfs), maar deze verzamelaar is heel goed te pruimen!

Mijn favorieten zijn "Mr Cabdriver" & "I belong to you".
"Are you gonna go my way", radio superluid zetten: ZALIG!
Circus vind ik idd ook één van de mindere platen van Lenny.

avatar van Dielie
waarom moet dat (verzamel)album nu perse starten met "Are You Gonna Go My Way"

alee, ik vraag mij dat af

Allmusic
Van de volgorde klopt inderdaad niet veel. En wat ontbreken er veel mooie nummers zeg. Een dubbel-cd in chronologisch volgorde zou beter geweest zijn.

avatar van Paalhaas
Waarom is chronologisch beter?

Mn favo greatest hits album tot nu toe. Lenny Kravitz is een god met een gitaar

avatar van Justinx
Sjuust, dit is inderdaad een hele mooie verzameling van zijn beste nummers! Again is denk ik mijn favoriete nummers, maar daar valt nog wel over te discussieeren.

avatar van HiLL
Are You Gonna Go My Way blijft toch wel een fan-tas-tish nummer. Heerlijke drums, lekker bassje, fantastische gitaarriffs en die heerlijke gitaarsolo en dan die heerlijke riff die door blijft gaan... Ow yeah baby yeah!

avatar van Backdrifter
Goeie Cd , met lekkere nummers heb hem nu al 4 jaar op de plank staan, fijn voor af en toe eens te luisteren!

Een beste plaat. Jammer dat niet al zn beste werk er op staat. Zo is Tunnel Vision ook een prima nummer, maar deze ontbreekt helaasch

avatar van Justinx
Nouw,,, als het daar bij blijft valt het nog mee...

Marcel²
Allmusic schreef:

Inderdaad of een single collection was ook mooi geweest. Persoonlijk mis ik de nummers, Thinking Of You en If You Can't Say No. Maar ja, een mens heb altijd wel wat te zeuren. Toch 3.5*

avatar van Werwolf
pabostudent schreef:

Beste nummer van deze cd is imo "Are you gonna go my way".

Zeer juist geformuleerd.
Are you gonna go my way brengt toch altijd weer goede gevoelens bij me naar boven.
Schitterende plaat!

avatar van Bert Wasbeer
Zal nooit van mijn leven het vreselijke concert op Werchter 2004 vergeten. Ik vond best een hoop liedjes aardig tot goed, ook al lagen de beste jaren duidelijk achter hem. Maar 9 nummers in 2,5 uur tijd en een 24-minuten durende Let love rule later (jawel! 24 minuten! en dat voor een nummer met een refrein van drie woorden) was ik toch aardig pissig

shappy1010
Lenny, weer zo'n typische artiest die heerlijk vergruist wordt door de Amerikaanse muziekcritici. Laat die man gewoon lekker zijn muziek maken zeg ik, is helemaal zo verkeerd nog niet.

Wat ik altijd heel erg in hem heb kunnen waarderen is dat hij fans uit allerlei genres weet aan te trekken, en ook rock onder onze donkere medemensen brengt, wat eigenlijk nog geen één artiest/groep echt gelukt is (volgens mij, misschien weet iemand nog wat te noemen). Zo zijn er legio R&B lovers die toch een cdtje van hem in hun collectie hebben.

Geweldige cd, stana ma 2 nummers op die ik skip, de rest is gewoon heerlijk om naar te luisteren, met voor mij als uitschieter Again, dat vind ik een geweldig nummer.

ma de rest mag er ook wezen hoor. 4,5 is terecht in mijn ogen.

Lenny was live geweldig, maakte heel wat fraaie nummers en die staan grotendeels op dit schijfje: 5,0* dus.

Een album om U tegen te zeggen. Meer heb ik daar niet over te zeggen.

avatar van FunkyMonk
Veertje schreef:
4 *

Volledig mee eens.

avatar van FunkStar
Lekkere verzameling hits van Lenny Kravitz.
Jammer dat Circus en Fields Of Joy er niet opstaan, want dat waren ook hits voor Lenny!
Het album komt nog regelmatig voor in mijn CD speler.

EVANSHEWSON
FunkStar schreef:
Lekkere verzameling hits van Lenny Kravitz.
Het album komt nog regelmatig voor in mijn CD speler.

Kocht dit vandaag voor 8 €, kijk daarvoor koop ik graag een compilatie al heb ik zowat alles al op zijn reguliere albums.
American Woman had ik eigenlijk nog niet, nu ik er over nadenk...

Maar ideaal om in de auto op te zetten als je gaat cruisen...

4.5 sterren voor de weinige omissies... **** 1/2