will.i.am - #willpower (2013)

Hip-Hop / Pop

8. Freshy (4:06)

met Juicy J

9. #thatPower (4:39)

met Justin Bieber

10. Great Times Are Coming (4:36)
  11. The World Is Crazy (3:59)

met Dante Santiago

12. Fall Down (5:07)

met Miley Cyrus

13. Love Bullets (4:11)

met Skylar Grey

14. Far Away from Home (3:54)

met Nicole Scherzinger

15. Ghetto Ghetto (3:52)

met Baby Kaely

16. Reach for the Stars * (4:21)
  17. Smile Mona Lisa * (3:36)
  18. Bang Bang * (4:38)
  19. Scream & Shout [Hit-Boy Remix] * (5:55)

met Britney Spears, Lil' Wayne, Hit-Boy, Diddy en Waka Flocka Flame

20. #thatPower [Remix] *

met Justin Bieber

avatar van Tha)Sven
1,0
Dit gaat ongetwijfeld mijn favoriete plaat van het jaar worden!

avatar van Shelter
0,5
ik heb het tegenovergestelde...alleen al die features

will.i.am en Britney bitch

avatar van Kos
Kos
Deze man moet echt gestopt worden.

avatar van NewYorkCityLight
Zelfs ik vind dit echt verschrikkelijk. 'Scream & Shout' is één van de meest ergerlijke nummers van de laatste jaren. Overigens lijkt me dit geen hip-hop.

NewYorkCityLight schreef:

Onbegrijpelijk dat zo'n slecht nummer zo'n grote hit wordt...

En dat nummer met Justin Bieber vind ik ook niet al te best, maar die lijkt gelukkig te floppen.

avatar van SilSugarSexMagik
Tha)Sven schreef:
Dit gaat ongetwijfeld mijn favoriete plaat van het jaar worden!
Je maakt een grapje toch?

avatar van Jordyp
Hahaha, You're gonna turn this shit up!. Ernstig foute track bijna, maar verdomd catchy. Moet wel zeggen dat ik hem door al die radiozenders eigenlijk al spuugzat ben, deze vinden het namelijk nodig om dit soort nummers meteen 50x per dag te draaien...

avatar van GiRlS AlOuD FaN
Dus toch geen Cheryl Cole duet =(

avatar van Shelter
0,5
ja wel dramatisch dat het onder hiphop wordt gezet, dit is toch overduidelijk pop.
scream & shout is inderdaad tenenkrommend slecht, wat een kutnummer met cheesy tekst...eigenlijk doet hij dat telkens weer de laatste jaren. Even een stukkie tekst erbij nemen die we al 100x gehorod hebben en er een catchy deuntje onder knallen

avatar van Gloeilamp
This Is Love en Scream & Shout zijn beiden erg vervelende nummers. Ik kan me dan ook goed vinden in de post van Kos dat deze man snel gestopt moet worden.

avatar van Arrie
Het probleem is dat Will.I.Am het niet meer uit liefde en passie voor muziek doet. Het is voor hem gewoon een soort van makkelijke manier om geld te verdienen geworden, hij doet het op de automatische piloot. Ik las een tijdje terug een interview met hem, en daarin kwam dat duidelijk naar voren. Hij was nog wel met muziek bezig, maar zijn hart lag ondertussen eigenlijk bij hele andere dingen.

avatar van Silky & Smooth
Ach, zolang hij dat waar zijn hart wel ligt gebruikt in de aankleding van zijn muziek vind ik will.i.am wel een vermakelijke artiest. Hij is zo'n artiest als David Guetta en Chris Brown, die hun markt (te) goed kennen en daardoor weinig tot niet afwijken van hun vaste formule. Voordeel is daardoor echter wel dat de muziek voor die doelgroep wel altijd lekker is.

Soms bevind ik mij stiekem in de doelgroep en was ik toch benieuwd naar dit album. Zoals verwacht niet echt heel bijzonder. Op de singles na is het een vrij eentonige plaat. Lekker, maar hij neemt bijna niet de moeite om buiten zijn hitsingles om iets origineels op zijn album te zetten. Mona Lisa, en Bang Bang in minder mate, is nog wel een leuke uitzondering. This is Love blijft toch wel de dikke uitschieter!

(De Hit-Boy-remix is trouwens stukken leuker dan het origineel van Scream & Shout!)

Niets mis met deze kant & klare top 40 hap. Ook dit is af en toe fijn toch?

Lekkere beats fijne features net als 'n David guetta of Pitbull gewoon makkelijk in het oor liggende hits die even heel fijn zijn en ohh! hup..! Daar staat de volgende hit alweer klaar

avatar van Kos
Kos
bossie20 schreef:

Neen.

bossie20 schreef:

Van Pitbull en David Guetta word ik ook echt niet vrolijk

avatar van Boy
Boy
Stel dat Scream & Shout Nederlandstalig was. Dan is dat toch slechter dan de slechtste songtekst van Kabouter Plop?

avatar van Silky & Smooth
Daarom houdt ik ook niet van Nederlandstalig muziek. Engels is mysterieuzer!

Het is allemaal natuurlijk op en top commerciëel en al zeker geen hiphop maar het zijn wel aanstekelijke deuntjes en de producties zitten ook wel goed. Jammer well dat will.i.am enkel nog bezig is met het geld, hoe zit het met the BEP?

Harco
Dat nummer met Juicy J is sowieso hard. Zou dat een single worden, zou ik het erg toejuichen. Moeten ze will.i.am er alleen wel even uitknippen.

avatar van Waste Management
''Scream and Shout'' is een heerlijk nummer en ''This Is Love'' ook.
Toch maar eens het album beluisteren...

avatar van Waste Management
Ik durf het haast niet te zeggen maar ik vind ''Smile Mona Lisa'' en ''Bang Bang'' ook wel leuke nummers...

avatar van Arrie
Bang Bang is inderdaad nog wel aardig.

avatar van catdog
Wel een overduidelijke sample van "Epic" in die plaat zonder credits. Niet zo netjes.

avatar van Jordyp
Staan toch echt een aantal sterke producties op. De teksten van will.i.am kan je idd beter niet naar luisteren en de speelduur is veel te lang, maar al met al toch nog een heel aardig album. 3*

avatar van Tha)Sven
1,0
Deze man is een geschenk voor de muziekwereld. Originele producties en inventieve teksten. Ze zullen wellicht niet iedereen aanspraken, maar dat getuigt des te meer hoe goed Will.i.am is. Zoals ik al zei, deze plaat gaat in mijn top 10 voor 2013 belanden. Wel erg jammer dat hij niet zo veel gastartiesten heeft, William weet juist altijd de beste huidige artiesten aan te trekken voor een samenwerking.

Waarom dan 1 ster?

sanquin
Waarom dan 1 ster?

Ik denk puur sarcasme; moest er even om lachen.

avatar van Gloeilamp
Stom, valt me ook nu pas op

avatar van Waste Management
Heb het album al een week in huis en verveeld niet

Favo's:
''Bang Bang''. ''Scream & Shout'', ''This Is Love'', ''#thatPOWER'' en ''Smile Mona Lisa''.