Tour of Duty (1990)

Alternatieve titel: The Golden Popclassics from the 60's

Label: Magnum

1. The Doors - Riders on the Storm (7:01)
  2. Marvin Gaye - I Heard It Through the Grapevine (3:11)
  3. Steppenwolf - Born to Be Wild (3:27)
  4. The Troggs - Wild Thing (2:35)
  5. Fleetwood Mac - Albatross (3:08)
  6. Cream - White Room (4:54)
  7. Sam the Sham & the Pharaohs - Wooly Bully (2:22)
  8. Ike & Tina Turner - River Deep, Mountain High (3:36)
  9. Norman Greenbaum - Spirit in the Sky (3:58)
  10. Roy Orbison - Pretty Woman (2:59)
  11. Donovan - Atlantis (5:01)
  12. Jefferson Airplane - White Rabbit (2:32)
  13. The Byrds - Turn! Turn! Turn! (To Everything There Is a Season) (3:36)
  14. The Moody Blues - Tuesday Afternoon (Forever Afternoon) (4:07)
  15. The Animals - We've Gotta Get Out of This Place (3:12)
  16. Them - Here Comes the Night (2:46)
  17. Booker T. & The M.G.'s - Green Onions (2:51)
  18. The Herd - From the Underworld (3:15)
  19. Dusty Springfield - Son of a Preacherman (2:26)
  20. The Walker Brothers - The Sun Ain't Gonna Shine Anymore (3:02)
  21. Aretha Franklin - Respect (2:27)
  22. Louis Armstrong - What a Wonderful World (2:17)
avatar van J.Bell
Echt geweldig, al deze nummers. Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt...
Misschien ben ik 'Toch' in de verkeerde tijd geboren...

avatar van Jeanicious
Deze verzamelaar-serie is er één van die series die ik in het verleden vaak bij de bieb huurde om er de beste nummers van af te plukken om ze op mijn eigen verzamelaars te zetten. Dat was dus voor het download-era waar we nu in zitten.

Dessalniettemin ademt de muziek een prachtige sfeer, en geeft het een heel goed beeld van die tijd.

avatar van Snowblood
Vroeger grijsgedraaid toen ik nog een jaar of 11,12 was, toen had ik het op cassette. Nu zal ik het niet meer zo snel draaien.

Prima cd met klassiekers uit de Vietnam tijd en de muziek die de serie nóg beter maakte!

avatar van Tribal Gathering
Uitstekende eind jaren 60 (en een beetje 70) verzamelaar waarop eigenlijk maar 1 nummer mist.

Paint it black zal wel te duur zijn geweest.

avatar van korenbloem
ik heb mijn vader toen een maand aan zijn kop gezeurd om deze plaat te kopen. Dit is zelfs voor mij een jeugd sentiment. en elk vervolg er na viel een beetje tegen van deze reeks. En inderdaad, wij (basis schoolvriendjes) noemde paint it black toen nog het liedje van tour of duty, dat was het eerste wat wij zeiden: hij stond er niet op.

avatar van Lennonlover
een superbe jaren '60 compilatie. Bij deze nummers komt spontaan het vietnam-gevoel boven!

korenbloem schreef:

idem. Ik noemde het ook "het tour of duty-lied"

tot mijn vader afkwam met de melding dat het de stones waren. ik wou hem niet geloven. "Honderd jaar geleden maakte men niet zo'n goede muziek!" Ondertussen weet ik wel beter...

avatar van kaztor
Een redelijk goed geanticipeerde compilatie, die al aangaf waar het muzikaal met de jaren '90 naartoe (terug?) zou gaan.

avatar van kaztor
korenbloem schreef:

Daar hadden de Stones weer enorm mazzel mee, want toevallig viel het samen met een nieuw Stones-album en die box The London Years. Ze waren ongekend populair rond deze tijd in Nederland.

avatar van FunkStar
Erg goeie verzamelaar van de jaren 60! Deze CD kreeg ik met SInterklaas in 1990. Ik was helemaal weg van de serie en deze CD maakte het plaatje compleet! Ik draai hem nog regelmatig!

CD's in 1990...

avatar van LittleBox
Lennonlover schreef:
CD's in 1990...

Zo, echt wel! Deze kreeg ik toen ook, op CD!

avatar van Banjo
alles op deze cd is uitstekend! zo niet de beste tour of duty!....

avatar van misja82
Heerlijke compilatie. Hier is mijn interesse voor sixties/seventies muziek door aangewakkerd. Leuk om in de vorige berichten te lezen dat er net als bij mij thuis om deze cd gezeurd moest worden (ik was nog net iets te jong voor de serie, maar we namen het altijd op, dus kon ik het alsnog zien), en inderdaad het "ding" rondom het "tour of duty-liedje" dat wij ook zo noemden en ook teleurgesteld waren dat dez eniet op de cd te vinden was.
Ergo: feest der herkenning dus. Ik ga hem nu opzetten!

avatar van CTK
CTK
Mijn vader had deze altijd in de wagen liggen en dus steeds als we ergens heen gingen, zeurde ik dat hij deze weer eens wou draaien.

Heerlijke CD

avatar van Axl_Rose
Eén van de beste compilatie cd's die ik ooit heb beluisterd. Werkelijk prachtige songs. Moet ik ooit op cd terugvinden.

5 Sterren.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Mooi tijdloos document, een onderdeel van mijn late jeugd / vroege volwassenheid. Wat een topserie destijds, Sergeant Zeke Anderson, de LT, de uitwerking van de verhalen en personages. De muziek paste er zo mooi bij en het heeft een mooi effect: eindelijk kun je eens een naam plakken op die tijdloze nummers die je zo vele keren hebt gehoord maar niet kon toewijzen aan de artiest. Sublieme afsluiter is natuurlijk Louis Armstrong, What a Wonderful World, kippenvel.

Daily Operator
De 1e 3 nummers zijn echt geweldig, de laatste 2 ook... alles daar tussen in is wel aardig maar niet van het nivo van de 1e 3.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Nou, rekening houdende met het tijdsvak waarin de serie afspeelde en waaruit deze verzameling logischerwijze afkomstig is, vind ik het geweldig meevallen. Er zullen altijd zaken opstaan die nu niet meer zo geweldig klinkt, maar waar vind je anderzijds nog zo'n geweldige verzamelaar(s) met al die klassieke oldies? Ik ben maar geboren in 1969, dus de muziek is geen onderdeel van mijn jeugd, de serie wel en wellicht daarom ben ik weer zo nostalgisch. Anyway, hopelijk krijgt deze reeks cd's een beetje aandacht, want het zijn aanraders om eens te degusteren. Het verbaasde me telkens om tegen mezelf te mompelen, "hé, dat nummer is van den dienen". De stukjes vallen op de juiste plaats in de puzzle.

Daily Operator
Ik heb de serie nooit gezien maar Paint It Black had er wel op gemogen van mij, en White Rabbit van Jefferson Airplane ook wel.

White Rabbit staat er toch ook op?

Daily Operator
Inderdaad, lang geleden dat ik hem heb gehoord
Zie je wel dat die er mooi oppast!

Father McKenzie
Verdomd sterke serie, deze Tour of Duty. Voor mij muziek uit de mooiste periode. Beats domineerden nog niet de songs, maar wel sterke melodieën, en that counts!
From The Underworld van The Herd is haast bovenaards.... bangelijk goed!, White Rabbit van Jefferson Airplane al niet minder natuurlijk, die Grace Slick kon nogal eens een keel openzetten!

Stijn_Slayer
Erg sterke compilatie inderdaad!

avatar van Robbie Keane
Ike & Tina Turner - River Deep, Mountain High!
Zat ik heel de dag mee in mijn hoofd, ik wist wel dat 'ie op deze CD zou staan, fijn dat ik weet welk nummer dat is
Heerlijke soundtrack, echt te vaak gehoord toen ik nog jonger was

Tribal Gathering schreef:

Paint it black zal wel te duur zijn geweest.

Die zat toch wel in de serie meen ik me te herinneren

avatar van bikkel2
Een kiene verzamelaar rond de Vietnam tv serie Tour Of Duty . Deze serie was razend populair begin jaren 90 . Prompt verkocht deze cd als een gek en kwamen er zelfs weer 60's hitjes in de hitlijsten terecht .
Er valt eigenlijk over de samenstelling niets aan te merken . Een nostalgische trip naar een periode die bekend stond om bloemen , hippies , liefde , drugs , maar ook Vietnam .

De muziek was prima .

avatar van Blokkie
De eerste cd die ik ooit zelf kocht.

avatar van Shelter
ik had deze en de rest op cassette bandje....
De hele reeks is echt geweldig !

avatar van Dibbel
Hele fijne verzamelaar met jaren-60 muziek die de link legde naar de destijds erg populaire
TV-serie Tour Of Duty.
Ik blijk hem zelfs dubbel te hebben.
Er staat werkelijk geen een slecht nummer op en het lijkt mij echt de sfeer van de late jaren 60 weer te geven.
Iedereen kent deze nummers uiteraard en behoeven dus geen nadere toelichting.
Als ik dan toch mijn favorieten moet noemen (zonder de andere te kort te doen) dan doe maar
The Herd, The Doors, Fleetwood Mac, Donovan, The Byrds, Jefferson Airplane, Ike & Tina Turner en Cream.
Maar zoals ik al zei, er staat geen enkel zwak nummer op.

avatar van LucM
Inderdaad geen enkel zwak nummer op deze compilatie. Ik had deze reeks ook in mijn bezit maar nu heb ik alle nummers op hun reguliere albums waardoor ik ze van de hand deed. Maar het is een uitstekende verzamelaar voor wie kennis wil maken van de muziek in die periode dat inderdaad vaak de Viëtnamperiode wordt genoemd.