Annihilator - Schizo Deluxe (2005)

Canada
Label: AFM

1. Maximum Satan (4:36)
  2. Drive (4:59)
  3. Warbird (4:42)
  4. Plasma Zombies (4:46)
  5. Invite It (4:58)
  6. Like Father, Like Gun (4:20)
  7. Pride (4:57)
  8. Too Far Gone (4:24)
  9. Clare (6:46)
  10. Something Witchy (5:22)
  11. Weapon X (Remastered from 2004 A&M Release "The One" * (3:33)
  12. I Am in Command (1st Rehearsal with Coburn Pharr/ Neverland Line Up 1990) * (3:52)
  13. Annihilator [1st-ever Studio Recording by Annihilator with John Bates 1985] * (4:03)
avatar van HammerHead
Hmm, ik ben het toch voor een groot deel oneens met je betoog c-moon.

Het album begint prima bij de opener. Het gebruik van de chliché teksten vergeef ik ze dan maar (we leven in 2006 dacht ik en niet in 1986). Lekkere riffjes en zo hier en daar een prettig solootje.
Verdere sterke momenten op deze plaat zijn voor mij de standaard thrashers, dus die nummers met de echte thrash-riff en -solo's erin. En dat zijn wat mij betreft Like Father Like Gun en Too Far Gone. Ook Clare is een welkome afwisseling op een verder vrij monotoon plaatje (vooral de eerste helft).
Vooral in Drive, Plasma Zombies en Invite It meent Annihilator zich bezig te moeten gaan houden met een wedstrijdje "staccato machine gun" riffen en drummen. Dat is vooral veel en veel harder en vetter geproduceerd dan het vroegere Metallica, maar beter zou ik het niet noemen. Ik hoor eerder een chronisch gebrek aan fantasie, een poging om mij met zo hard mogelijke muziek toch in slaap proberen te sussen als het ware. Op de occasional solo na doen deze nummers mij echt zeer weinig.

Verder ben ik ook niet altijd helemaal tevreden met het schreeuwgeluid van de heer Padden. Dat heeft m.i. meer met metalcore dan thrash te maken... soit.

Overall toch een krap 3,5je.

avatar van Kondoro0614
Door het afgelopen concert van 'Annihilator' in Hedon Zwolle alweer bijna drie weken terug zat ik even tijdelijk in een banddipje, ik had even geen zin meer om naar de band te luisteren. Vandaag toch deze plaat maar aan geslingerd om zo mijn (tot nu toe) aardig succesvolle marathon te vervolgen en af te maken van deze heerlijke underdog thrashmetal band. Helaas wist deze plaat mij niet zo te pakken, er staan een paar leuke nummers op maar ik mis iets voor mijn gevoel. Maximum Satan is dan wel weer erg vet, en ook heel erg rauw en het klinkt allemaal zoals we van 'Annihilator' gewend zijn: veelal snel, rauw en erg schoon. Een band met leden die een super grote passie uiten, het maken van ritmische muziek en zo komt ook 'Shizo Deluxe' weer aan te pas van de nodige gitaarwerken.

Voorlopige tussenstand:

01. Alice in Hell
02. Never, Neverland
03. Criteria for a Black Widow
04. Carnival Diablos
05. Refresh the Demon