Cannibal Corpse - Butchered at Birth (1991)

Label: Metal Blade

1. Meat Hook Sodomy (5:48)
  2. Gutted (3:15)
  3. Living Dissection (3:59)
  4. Under the Rotted Flesh (5:04)
  5. Covered with Sores (3:17)
  6. Vomit the Soul (4:29)
  7. Butchered at Birth (2:44)
  8. Rancid Amputation (3:16)
  9. Innards Decay (4:36)
Yak
Nogmaals: hier mag wel een streep onder. Power_ranger is duidelijk bevooroordeeld, wil graag alles binnen een genre over één kam scheren en dat levert nu al pagina's aan nul argumenten van zijn kant op. Niet je ding, dat kan, maar laat anderen die dit wél oke vinden gewoon in hun waarde aub.

Yak
Alle berichten waarin users trouwens direct worden uitgemaakt voor debiel of mongool er tussenuit gehaald, niet alleen van de kant van tegenstanders van dit album.

power_ranger
[verwijderd]
Deze muziek vind ik echt iets voor jullie!

avatar van The Scientist
Weer een hoop overbodigs weg

avatar van The Scientist
En weer wat weg, wat is er toch zo provocerend aan dit album?

Berichten verwijderd.

Charles Manson
laten we het eens over de plaat zelf hebben.

Ik ken van deze plaat eigenlijk aleen Meat Hook Sodomy, die staat ook op de Hammer Smashed face EP.

Volgens mij vind ik dit nog steeds een vet nummer (als ik me het juiste nummer herinner)

Ik vind Cannibal Corpse pas ECHT geweldig vanaf ongeveer Vile

Edit: oh nee, dan ga ik voorbij aan The Bleeding!

MetalDex
'Vomit the Soul' is ook een heerlijk bruut nummer, maar verder vind ik dit album ook wat achterblijven t.o.v. Tomb of the Mutilated. Maar als ik het zo lees wordt het pas ná Tomb of the Mutilated écht geweldig, dus ik zal dat eens snel 'pindakazen'. Hun laatste album 'Kill' heb ik wel en dat vind ik echt meesterlijk (ken je 'The Time to Kill Is Now' en 'Make Them Suffer'? Geweldig!)

Charles Manson
vanaf Vile is Cannibal Corpse doorgeschoten naar echt zeer goed.
Tot aan Vile hadden ze de oude zanger en hun oude geluid en stondne ze nog vrij hoog gestemd.
En vanaf Vile kregen ze ineens die zeer goede productie met het vette lagre zwaardere gitaargeluid en werden ze ECHT proffesioneel.

Ik vind (en daar hoor ik hier weinig mensen over) Bloodthirst echt 1 van de beste cd's.

Charles Manson schreef:

Bloodthirst is inderdaad nog steeds een erg mooie cd, luister hem nu voor het eerst in tijden weer, en ik blijf 'm maar goed vinden, hoewel ik Vile en KILL beter vind, en de albums met Chris Barnes vind ik ook wel goed, eigenlijk is CC altijd goed geweest (naja, behalve op Eaten Back To Life, maar dat is ook een debuut) en kan ik eigenlijk alles wel waarderen.

Berzerker schreef:

...eigenlijk is CC altijd goed geweest ...

Inderdaad
En ook al zijn er mensen die het niet willen toegeven, Cannibal Corpse is altijd 1 van de meesters geweest in het genre, of het nu met Barnes of met Fisher is.

( Kill Tomb of the Mutilated )

Ik heb eens wat albumcovers van deze band bekeken.
Dit noem ik nog eens zwarte humor.
Hier is Iron Maiden bijna schattig bij.

avatar van The Scientist
Zooitje onzin verwijderd, user gePMd

The Deftone
De nummers die ik van dit album ken, die zijn wel goed, maar ik luidster toch meer naar andere cd's van cc.

Berzerker
Dit is ook een cd uit hun "Gore" periode, tenminste zo noem ik het, de vocalen zijn hier veel smeriger, net als de gitaren, vanaf Vile zouden ze wat agressiever worden in mijn optiek, ik vind het allebei wel aardig eerlijk gezegd, hoewel ik meer luister naar de CD's uit hun agressieve periode.

avatar van illuvatar
Welk album van Cannibal is eigenlijk het beste?
Als ik de punten bekijk varieert dat nogal maar dan lees ik dingen bij bv hun nieuwe album dat het lage stemgemiddelde vooral te danken is aan mensen die niets met metal hebben.
Ik ben zelf totaal niet bekend met death-metal (laat staan metal in het algemeen) maar vind de paar nummers die ik heb van Cannibal Corpse wel allemaal de moeite, dus, welk album wordt alom gezien als hun beste?

Berzerker
Hangt er vanaf welke nummers je hebt gehoord, zijn die nummers van The Bleeding en daarvoor, dan zijn The Bleeding en Tomb Of The Mutilated zeer aan te raden, als ze van daarna zijn, zijn Vile, Bloodthirst en KILL aan te raden.

MetalDex
Ik ben niet de grootste Cannibal Corpse-kenner hier op MuMe, maar ik vind 'Kill' (de nieuwe, die helaas door wat kortzichtige users aan een véél te laag gemiddelde is geholpen) en 'Tomb of the Mutilated' erg goed. En van wat ik van andere users meekrijg moet 'Vile' ook heel goed zijn.
Ik zou beginnen met 'Tomb of the Mutilated', dat is hun bekendste album.

MetalDex schreef:
Ik zou beginnen met 'Tomb of the Mutilated', dat is hun bekendste album.

Ik denk dat je best begint met Kill EN Tomb of the Mutilated, want dat zijn twee heel verschillende albums.
(En ze zijn beiden ongelooflijk goed )

Bericht verwijderd.

Charles Manson
de meeste albums zijn goed tot zeer goed.
Vanaf Bloodthirst vind ik ze allemaal echt BRILJANT.

Berzerker schreef:

Vind ik ook.
En dat is voor mij ook het verschil tussen Chris Barnes en George Fisher (die er vanaf Vile bij was). Barnes' grunts kilnken veel smeriger, terwijl Fishers grunts veel agressiever klinken.

clutch
De muziek klinkt niet slecht, alleen grunten is niet echt mijn ding..

Raekwon the chef
Under the rotted flesh en Covered with sores zijn goede nummers !

Raekwon the chef
toch wel een geweldig album dit.
Cannibal Corpse blijft gewoon top
4* blijft staan, misschien dat het nog hoger wordt, Under the Rotted Flesh en Covered With Sores zijn m'n favorieten

Het begin van de tegenwoordige Brutal Death style.Een klassieker in de Deathmetal wereld met de mededeling dat iedereen gedoemd is te vallen.Als kind heb je dit niet door,zie je alles nog veel vrolijker,maar eigenlijk ben je al Butchered at Birth!!!

Heemskerktollie
Even gewoon een vraagje aan de echte death-metal fans hier. Wat vinden jullie nou zo goed aan muziek die in teksten de meest zieke dingen grunt? Ik bedoel dit niet lullig ofzo maar als je dit soort teksten verzint hoor je toch in de TBS-kliniek?

Raekwon the chef
Ik vind de teksten juist zo mooi omdat ze met veel gevoel en overtuiging worden gezongen, maarja, ieder heeft zijn interpretatie van dit leuke album

MetalDex
Mensen die de daden die in deze teksten worden gezongen uitvoeren, horen in in een TBS-kliniek. Voor de muziek moet je dit vooral zien als een soort manier om je af te reageren, en de teksten moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. Qua muziek zit dit technisch ook heel lekker in elkaar, hoewel dat vooral voor de latere albums geldt.

Raekwon the chef
Ben het grotendeels met je eens. Bij muziek gaat het ook grotendeels om de verbeelding, door deze teksten zo agressief en luguber te laten klinken kan iedereen daar z'n eigen fantasie op los laten. Natuurlijk hoort zoiets niet in het echte leven, maar juist daarom hoort het dan wel weer in muziek.