Deftones - B-sides & Rarities (2005)

Label: Maverick

1. Savory (4:36)

met Jonah Matranga, Shaun Lopez en Chris Robyn

2. Wax and Wane (4:09)
  3. Change (In the House of Flies) [Acoustic] (5:16)
  4. Simple Man (6:20)
  5. Sinatra (4:43)
  6. No Ordinary Love (5:35)

met Jonah Matranga

7. Teenager [Idiot Version] (3:46)
  8. Crenshaw Punch / I'll Throw Rocks at You (4:49)
  9. Black Moon (3:18)

met B-Real

10. If Only Tonight We Could Sleep [Live] (5:07)
  11. Please Please Please Let Me Get What I Want (2:02)
  12. Digital Bath [Acoustic] (4:48)
  13. The Chauffeur (5:22)
  14. Be Quiet and Drive (Far Away) [Acoustic] (4:32)

met Jonah Matranga

avatar van frolunda
Fraai uitgevoerde verzameling van covers en akoestische versies van eigen songs door de Deftones,plus nog een DVD vol muziek videos.Meestal heb ik aan de reguliere albums wel genoeg maar B-sides & Rarities is door enkele erg mooie versies toch erg de moeite waard.
Met name Wax and wane (Cocteau twins),The Chauffeur (Duran Duran) en Simple man (Lynyrd Skynyrd) zijn erg sterk,en de Deftones weten er ook een geslaagde eigen invulling aan te geven.Ook zijn een flink aantal covers nu niet bepaald de meest voor de hand liggende,bijvoorbeeld Sade,zodat het album ook nog wel een zekere originaliteitswaarde bezit.
En omdat de meeste nummers,zover ik weet niet eerder officieel zijn uitgebracht is B-Sides & Rarities een redelijk relevant album in het oeuvre van de Deftones.
Goed.