Mike Oldfield - Exposed (1979)

Label: Virgin

1. Incantations (Parts One & Two) (26:31)
  2. Incantations (Parts Three & Four) (20:50)
  3. Tubular Bells (Part One) (28:42)
  4. Tubular Bells (Part Two) (12:00)
  5. Guilty (5:37)
avatar van musician
Running On Empty schreef:
Moet een andere tour geweest zijn in de jaren 80. De Discovery tour was in Ahoy in 1984 en de Crisis tour een jaar eerder was in De Vereeniging in Nijmegen. Ik was bij beide concerten.

Ja, de voorverkoop was voor mij in Den Haag, het concert zal ongetwijfeld in Ahoy zijn geweest.

Hans Brouwer schreef:
Ik ben jaloers op je Running on Empty. Ik had "Exposed" ooit op een gebrande cd. Helaas ben ik deze kopie kwijt. Waar die gebleven is Joost mag het weten en mijn vrouw wast haar handen in onschuld. Ik zou haast een moord doen om "Exposed" weer in handen te krijgen, desnoods een kopietje...

Je kunt je handen gerust letterlijk in onschuld blijven wassen zonder een strafblad te krijgen als je de LP nu zou aanschaffen bij dodax.nl (€31) of de CD versie bij amazon.com US voor redelijke prijzen ($31), de DVD is bij amazon.uk tweedehands te koop zag ik voor een acceptabele prijs (£20).
Bol.com rekent voor de DVD ruim €76, en voor de CD €86, dat lijkt me een tikkeltje overdreven.

avatar van Hans Brouwer
Progfan2019 schreef:
Na ruim twee jaar dan toch nog mijn reactie: wat ik voor "Exposed" heb betaald weet ik niet meer maar zowel de lp als cd heb ik uiteindelijk toch weten te bemachtigen!

avatar van musician
Blijft een prachtig concert.
Ik heb dit album nooit op cd (kunnen) vervangen maar heb wel de originele kraakvrije LP.
En dat heeft wel wat, zo ingesneeuwd en al, vorst op de ramen en dan Incantations/tubular bells live op de draaitafel.

Dit waren natuurlijk nog de nagenoeg volledig instrumentale concerten van Oldfield. Een belevenis op zich, uiteraard. Muzikaal onovertroffen.
Misschien eens een aardig alternatief voor volgend jaar Kerst of Nieuwjaar op de tv: een optreden van Mike Oldfield met volledig orkest in een winters landschap.

avatar van gaucho
musician schreef:

Ik heb 'm ook nooit voor een redelijke prijs op CD kunnen vinden en doe het ook met de originele LP, die nog steeds in uitstekende staat is. Ik ben het met je eens dat de stemming van dit album goed aansluit bij een winters landschap. Vooropgesteld dat je zelf achter de ramen zit en het geknisper afkomstig is van de brandende open haard, en niet van het vinylalbum...