Joe Cocker - The Ultimate Collection (2003)

Alternatieve titel: 1968-2003

Label: EMI

1. Unchain My Heart (5:05)
  2. Feelin' Alright (4:11)
  3. Summer in the City (3:50)
  4. You Can Leave Your Hat On (4:15)
  5. Up Where We Belong (3:57)

met Jennifer Warnes

6. You Are So Beautiful (2:42)
  7. With a Little Help from My Friends (5:12)
  8. Cry Me a River [Live] (4:00)
  9. The Letter [Live] (4:26)
  10. Delta Lady (2:52)
  11. Many Rivers to Cross (3:47)
  12. When the Night Comes (4:46)
  13. Night Calls (3:27)
  14. Don't You Love Me Anymore (5:11)
  15. She Came in Through the Bathroom Window (5:11)
  16. Could You Be Loved (4:15)
  17. Civilized Man (3:54)
  18. First We Take Manhattan (3:45)
  19. The Simple Things (4:47)
  20. N'oubliez Jamais (4:41)
  21. That's All I Need to Know Difendero [Live] (4:03)

met Eros Ramazzotti

22. Have a Little Faith in Me (4:17)
  23. Don't Let the Sun Go Down on Me (5:31)
  24. Now That the Magic Has Gone (4:42)
  25. Sweet Lil' Woman (4:04)
  26. (All I Know) Feels Like Forever (4:42)
  27. My Father's Son (4:31)
  28. Sorry Seems to Be the Hardest Word (4:00)
  29. Never Tear Us Apart (4:05)
  30. Ruby Lee (10:17)
avatar van rudiger
prima overzicht van deze man met een zeer apart stem geluid .
natuurlijk liggen zijn beste jaren al weer een tijd terug , maar deze singletjes staan hier ook op .
COULD YOU BE LOVED had hij vanaf moeten blijven .

avatar van andré
rudiger schreef:

COULD YOU BE LOVED had hij vanaf moeten blijven .

Tja, dat kan je van heel veel nummers op dit album zeggen. Wat heeft die man veel covers uitgebracht! Kan-ie niet gewoon zelf 's een liedje schrijven?

avatar van Rinus
Mooi overzicht, vooral CD 1 is erg goed. En alles in de originele opnamen. Joe Cocker wordt nog wel eens "King of covers" genoemd, omdat hij zelf in zijn gehele carriere geen enkel nummer zelf heeft geschreven, maar altijd nummers van anderen heeft gebruikt.

Leuke verzamelaar met naar mijn idee toch iets teveel middelmatig jaren '90-materiaal. Ook mis ik nummertjes als High Time We Went en Woman To Woman en is het niet chronologisch, wat redelijk storend is over 2 cd's.

haveman
Dit is echt een cd waarvan ik me afvraag waarom ik m ooit heb gekocht.

Heeft deze man eigenlijk ooit een nummer zelf geschreven?

Nightporter
haveman schreef:
Dit is echt een cd waarvan ik me afvraag waarom ik m ooit heb gekocht.

Heeft deze man eigenlijk ooit een nummer zelf geschreven?

Cocker leunt inderdaad wel erg op covers. Alhoewel er toch een aantal zijn, waarop Cocker op zijn manier een eigen geluid aan gegeven heeft. Een cover op zich vind ik niet zo erg, zolang er maar een orginele draai aangegeven wordt, en iets niet noot voor noot nagespeeld wordt.

avatar van LucM
kaztor schreef:

Inderdaad, weer een onvolledige compilatie. Er zijn nu al zoveel compilaties van Joe Cocker verschenen (de ene overbodiger dan de andere), ik wacht nog steeds op de definitieve, carrière-omspannende compilatiebox.

avatar van musician
Helemaal waar.

Toch is dit van alle Cocker compilaties die bestaan zo'n beetje het meest complete overzicht.

Hij heeft uiteraard een typische carriére met een grandioze opkomst in 1968, een geweldige dip tussen 1972 en 1982 en daarna een redelijk succesvol, sophisticated vervolg.

Daar hou ik zelf het meeste van, het werk van Joe Cocker vanaf Sheffield steel ('82).

Maar, daarin gebiedt de waarheid mij te zeggen dat niet al zijn werk even sterk is. Eerlijk gezegd compileer ik de helft van al zijn cd's weg en brand ik zelf cd'tjes van zijn mooiste nummers. Dán hou je opeens weer prachtige juweeltjes over.

Ik vind zijn versie van Could you be loved helemaal niet zo erg, samen met een tiental andere nummers één van de (swingende) hoogtepunten van deze Greatest hits.

De andere pareltjes zijn Noubliez Jamais, Unchain my heart, Night calls en When the night comes. Maar onovertroffen blijft zijn Leonard Cohen cover First we take Manhattan: beter dan het origineel.

Totaan pakweg 1992 vind ik het allemaal geslaagd, maar daarna werd ie toch wel behoorlijk een parodie op zichzelf.

avatar van Wandelaar
Van dit compilatie-album is heel goed een 1CD-versie te branden waarmee je de tekortkomingen van de dubbelaar wegpoetst. Mijn suggestie is als volgt:

1. With a little help from my friends
2. She came in through the bathroom window
3. Feelin' allright
11. When the night comes
12. n' Oubliez jamais
13. First we take Manhattan
14. Night calls
15. Cry me a river (live)

speelduur: 61:38