menu

Fleetwood Mac - Extended Play (2013)

mijn stem
3,31 (13)
13 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: LMJS

  1. Sad Angel (4:03)
  2. Without You (4:39)
  3. It Takes Time (4:09)
  4. Miss Fantasy (4:17)
totale tijdsduur: 17:08
zoeken in:
avatar van musician
3,5
Zou het voor het eerst kunnen zijn dat ik hier, bij deze exclusief door Itunes uitgebrachte EP, mijn geld niet kwijt kan aan Fleetwood Mac? Ik kan Itunes wel installeren, maar browser Firefox weigert er mee te werken, en dan sta je in dit moderne tijdperk mooi met je mond vol tanden.

Ik had graag geld betaald en de EP fysiek in huis gehaald, per slot van rekening is nieuw plaatwerk van Fleetwood Mac vrij uniek te noemen (het laatste dateert van 2003).
Maar ik ben inmiddels dus aangewezen op beluisteren via Youtube.

Het is overigens vier keer Lindsey Buckingham die hier schrijft en zingt. Stevie Nicks is er bij tijd en wijle bijgehaald om (blijkbaar) later nog enige vocalen toe te voegen. Per slot van rekening is Lindsey Buckingham met John McVie en Mick Fleetwood gaan opnemen in een periode dat Stevie zich nog bij de band moest gaan voegen, ter voorbereiding op de huidige concertreeks.

Dan draait wat mij betreft alles om het nummer Sad Angel, het enige dat ik als volledig Fleetwood Mac waardig zou willen bestempelen. De overige nummers doen mij minder (inclusief het oude, nooit eerder uitgebrachte Without you uit de periode Buckingham/Nicks, 1973/1974). De nummers zijn, met uitzondering dus van het wat meer vrolijke Sad Angel, namelijk nogal tam naar mijn smaak. Niet echt slecht natuurlijk maar het ontbreekt wel aan het broodnodige vuurwerk op de gitaar, alsmede enige fanatieke interactie tussen Lindsey en Stevie.

Dat betekent dat er, naar mijn gevoel, toch echt sprake is van een opvullertje, nieuwe nummers die gebruikt kunnen worden tijdens de concerten, in afwachting van het betere werk als er weer een nieuw album zal gaan worden uitgebracht en Buckingham zijn gitaar kan laten spreken.

Vooralsnog hou ik het hier op 3,5*** wat voor mij inzake Fleetwood Mac aan de lage kant is. Sad Angel, wat ik maar beschouw als de single van deze EP, krijgt van mij 4,5****

avatar van vincentcorjanus
3,5
Sad Angel had ik al eerder gehoord, via live filmpjes op youtube. Je hoort bij dit nummer echt weer die herkenbare Fleetwood Mac Sound dit nummer is ook wel het hoogtepunt van deze EP. Bij de andere nummers is het niet echt het geval, dat wil niet zeggen dat ik die nummers slecht vindt. Al met al toch 4 sterren hiervoor. Nou hopen dat er nog een nieuw album van het viertal uitkomt.

3,5
Without You is geschreven door Stevie Nicks.

avatar van musician
3,5
Wat vind je van de nummers?

avatar van zerohitscommoner
3,5
Toevallig vanmiddag voor het eerst Sad Angel op Radio 2 gehoord. Wist niet dat ze met nieuw werk kwamen, dus een leuke verrassing. San Angel spreekt me van de vier het meest aan. Vrolijk, up tempo en de neiging tot meezingen en bewegen. Without you kan iets minder bekoren, is me iets te vlak, maar doet me inderdaad wel denken aan het oudere 70's werk van de band.
It takes time vind ik van goed niveau van Lindsey. Doordat zijn stem mooi op de voorgrond draagt met begeleiding van piano en strijkers is het een soort singer songwriterachtige ballade. Ik moest denken aan een langzame versie van Nightswimming van REM. Lindsey zingt zeer zuiver.
Miss Fantasy is ook wel prettig, geen groots nummer, maar verveeld niet. Al mis ik een wel een spannend gitaarrifje, daar had nog zeker wat meer in gezeten.
Al met al toch zeker 3,5

2,0
Ik vind het toch bijzonder matig wat we hier voorgeschoteld krijgen.De spanning die normalitair Buckinghams songs kenmerken ontbreekt hier volledig.Het reutelt allemaal een beetje voort zonder maar ergens tot een opleving te komen.Als dit een voorbode is voor een nieuw album,dan hou ik mijn hart vast.Ik vond Buckinghams laatste solo ook al niet om over naar huis te twitteren.Het is jammer om te constateren dat oude helden ook weleens een uitglijder maken.Ik hoop dat het bij deze E.P blijft en dat Buckingham zijn betere materiaal voor een volledig album gaat gebruiken ,waarop hij misschien weer als vanouds zijn gitaar laat vlammen ,want ook die mis ik hier.2 sterren

avatar van chevy93
[modknipje]

Je vraagt je af wat hier eigenlijk de winst is, ten opzichte van het mooie harde zilveren schijfje dat je overal kon kopen en afspelen.
Wat is de winst van de meerprijs betalen voor een schijfje waar 4(!) nummers op staan terwijl je hem heel simpel (legaal) van internet kan halen.

Anyway, voor de liefhebbers:
YouTube - Fleetwood Mac - "Sad Angel"
Ik vind het weinig boeiends. Als een matig B-kantje van de Mirage/Tango-periode. Ok, matig is een groot woord. Het voelt als een nummer op de automatische piloot.

Ik ben benieuwd waar de volledige EP dan op YouTube staat, want ik zie er alleen een van 15 minuten. Op 17 minuten mis je zo dus 2 minuten.

avatar van bikkel2
Geen verkeerd liedje moet ik zeggen. Ook niet wereldschokkend, maar wel heel herkenbaar Fleetwood Mac.
Wel heel erg studio trouwens. Je hoort duidelijk dat de partijen afhankelijk van elkaar zijn ingespeeld (ook de zang.)
Frivool is het wel.

Bedankt voor de link chevy.

Fleetwood fan
Grappig dat de fans hier op Music Meter net zo kunnen bekvechten als de bandleden van Fleetwood Mac zelf.
Sad Angel verwijst onderandere naar de onenigheid die Lindsey had met Stevie over weer samen gaan werken wat zij heeft uitgesteld vanwege haar eigen succes volle solo album "In Your Dreams".
Die laatste titel sluit wel leuk aan op "Say You Will" want een vervolg daarop duurt nu wel heel erg lang...al meer dan 10 jaar ondertussen.
Dit EPtje vind ik zelf niet heel boeiend. Sad Angel en Miss Fantasy vind ik wel lekker klinken maar de rest.....nee, niet echt mijn ding.
En dan die Christine mcVie die de fans weer eens in de steek laat.
Ze was afgelopen winter nog bij Mick, John en Stevie. Waarom, vertel mij waarom vertikt die dame het om nog eens iets te doen met de hele band?
Wat had het toch leuk geweest als ze ineens weer nieuw studio materiaal had uitgebracht met de rest.
Dat had nog eens een verrassing geweest!

avatar van bikkel2
Simpel; Ze heeft er geen zin meer in.

avatar van musician
3,5
Ja, dat geldt dan wel met name voor het toeren.

Fleetwood fan schreef:
Wat had het toch leuk geweest als ze ineens weer nieuw studio materiaal had uitgebracht met de rest.
Dat had nog eens een verrassing geweest!

De enige troost is, dat dit nog maar een EP is en geen nieuw compleet studio album. Daar zou het in principe nog mogelijk zijn dat Christine McVie er aan zou deelnemen. Haar eigen laatste solo album is inmiddels ook al weer 10 jaar oud en het zou heel goed kunnen, dat ze wel wat heeft geschreven in die periode maar dat de uitvoering nog niet was geregeld.

Stevie Nicks is pas erg laat "aangeschoven" bij de voorbereidingen van de nieuwe concertreeks (had concerten met Rod Stewart). Deze EP vloeit voort uit "oefenwerk" die Buckingham, Fleetwood en John McVie in de tussentijd hebben gemaakt. Later zijn de vocalen van Stevie Nicks nog ingemixt. Doordat is gekozen voor het aloude Without You lijkt het nog heel wat maar in feite is deze EP een trio project.

Een opwarmertje met één gewoon goed nummer, Sad Angel.
Maar het echte grote werk moet nog gaan beginnen.
De vraag is, of ze er klaar voor zijn en of ze er nummers voor hebben liggen. Het gaat dan om de periode van de opnames. Die gaan liggen na de komende concerten. Dus dat gaat nog wel even duren.

2,0
Opwarmertjes breng je niet fysiek uit,maar die laat je in het oefenhok rijpen of je maakt de keuze om dit weg te moffelen op een rest of cd.Dit is Fleetwood Mac onwaardig materiaal en een release is alleen te rechtvaardigen met het oog op de aankomende concerten.Al ben ik er bang voor dat deze nummers ook live niet echt voor hoogtepunten gaan zorgen.

avatar van bikkel2
Het zal wel erg in fases gaan denk ik. Fleetwood Mac is duidelijk niet meer in een situatie dat alle pijlen alleen op de band gericht zijn.
Met name Stevie Nicks wekt erg de indruk dat ze maar al te graag haar soloding doet.

Wat Christine Mcvie betreft, het zou alleen maar verwarring zaaien als ze weer full time mee zou doen op een mogelijk nieuwe plaat.
Mocht er dan weer een tour gepland staan, is ze weer afwezig.
Heeft zij en de band weer heel wat uit te leggen. Vrij zinloze onderneming.

avatar van herman
Heb een nogal overdreven reactie en weer wat berichten die daarop doorgingen en sowieso meer over iTunes dan de muziek zelf gingen verwijderd. Nergens voor nodig om het zo op de spits te drijven.

avatar van Stickman10
Sad angel vind ik eigenlijk een erg lekker nummer,Fleetwood mac klinkt jaren na dato nog erg fris al neemt Lindsey weer het voortouw.
Wat Christine betreft,ik vind het knap dat zij zich aan haar woord houd,er zijn al artiesten genoeg die stoppen en tig keer weer terug komen!!
en ik snap haar eigenlijk wel!!!
de altijd frisse sound van fm,zouden andere artiesten een voorbeeld aan mogen nemen!!!
de frisse sound is natuurlijk voor het grootste deel te danken aan Lindsey!!!

avatar van Poeha
Van mij mag Christine haar principes anders snel aan de wilgen hangen. Vond haar inbreng altijd bijzonder prettig. Deze EP ken ik nog niet en ik was toch wel verbaasd in het FM lijstje (2013) te zien staan. Hopelijk komen ze inderdaad nog (eens) met een geweldig album. Say You Will plezierde me ook, dus waarom niet.

Fleetwood fan
Fleetwood fan schreef:
Grappig dat de fans hier op Music Meter net zo kunnen bekvechten als de bandleden van Fleetwood Mac zelf.
Sad Angel verwijst onderandere naar de onenigheid die Lindsey had met Stevie over weer samen gaan werken wat zij heeft uitgesteld vanwege haar eigen succes volle solo album "In Your Dreams".
Die laatste titel sluit wel leuk aan op "Say You Will" want een vervolg daarop duurt nu wel heel erg lang...al meer dan 10 jaar ondertussen.
Dit EPtje vind ik zelf niet heel boeiend. Sad Angel en Miss Fantasy vind ik wel lekker klinken maar de rest.....nee, niet echt mijn ding.
En dan die Christine mcVie die de fans weer eens in de steek laat.
Ze was afgelopen winter nog bij Mick, John en Stevie. Waarom, vertel mij waarom vertikt die dame het om nog eens iets te doen met de hele band?
Wat had het toch leuk geweest als ze ineens weer nieuw studio materiaal had uitgebracht met de rest.
Dat had nog eens een verrassing geweest!


En toen waren we een half jaar verder....en zie...Christine is back!

avatar van musician
3,5
musician schreef:
De enige troost is, dat dit nog maar een EP is en geen nieuw compleet studio album. Daar zou het in principe nog mogelijk zijn dat Christine McVie er aan zou deelnemen. Haar eigen laatste solo album is inmiddels ook al weer 10 jaar oud en het zou heel goed kunnen, dat ze wel wat heeft geschreven in die periode maar dat de uitvoering nog niet was geregeld.

Zoals ik zei, de aanhouder wint

Gast
geplaatst: vandaag om 13:40 uur

geplaatst: vandaag om 13:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.