Elvis Presley - Double Trouble (1967)

Label: RCA

1. Double Trouble (1:41)
  2. Baby, If You Give Me All Your Love (1:48)
  3. Could I Fall in Love (1:44)
  4. Long Legged Girl (With the Short Dress On) (1:29)
  5. City by Night (3:05)
  6. Old MacDonald (2:09)
  7. I Love Only One Girl (1:54)
  8. There So Much World to See (1:57)
  9. It Won't Be Long (1:47)
  10. Never Ending (2:01)
  11. Blue River (2:15)
  12. What Now, What Next, Where To (2:01)
Elvis zingend Old MacDonald achter in een truck
klote muziek, klote film, klote contract, klote manager, klote beleid
en NIEMAND baalde harder dan E.
wederom 3 bonustracks die het album enigszins ophalen

Old MacDonald is inderdaad het dieptepunt van Elvis' carriere waar je in de film ook duidelijk merkt dat Elvis dat zelf ook vindt. Zonde om zo'n geweldig artiest die nummers te laten zingen, alsmede omdat ze ook niks toevoegen aan de film. Als je het album dan helemaal beluisterd kun je toch nog wel aantal mooie nummers ontdekken vind ik (Baby if you'll give me all of your love, Could i fall in love, City by night & There's so much world to see)

De bonustracks laat ik even voor wat het is omdat die al eerder waren opgenomen.

Maargoed de film is gewoon echt slecht, dat zelfs ik een onwijs grote Elvis fan dat zegt maakt genoeg duidelijk. Maar daarvoor zal ik mijn zegje bij moviemeter doen.

Mei 1963 levert dus Blue River, Never Ending en What Now... op en halen het niveau van dit album uit 1966 enigszins omhoog
Terwijl deze nummers bepaald geen hoogvliegers zijn (hoewel absoluut niet slecht, Never Ending vind ik zelfs gewoon mooi) zegt dit dus alles over het niveau van Elvis anno '66

avatar van veron35
ettettummu schreef:
Elvis zingend Old MacDonald achter in een truck
klote muziek, klote film, klote contract, klote manager, klote beleid
en NIEMAND baalde harder dan E.
wederom 3 bonustracks die het album enigszins ophalen

Dit is niet zijn beste album oke, maar hij is echt niet zo slecht.

veron35 schreef:

Dit is niet zijn beste album oke, maar hij is echt niet zo slecht.
jawel, zo slecht is ie.
Buiten de bonustracks is alleen City By Night zeer licht verteerbaar.

avatar van veron35
ettettummu schreef:
jawel, zo slecht is ie.
Buiten de bonustracks is alleen City By Night zeer licht verteerbaar.

Ik vind Double Trouble en Long Legged Girl (With the Short Dress On) toch wel leuk hoor.

EVANSHEWSON
Iemand had die verdomde Colonel Parker beter omgelegd, al mag je dat niemand wensen, maar wàt die de getalenteerde Elvis aangedaan heeft, kun je op dit album - en op zoveel andere soundtracks van flutfilms - goed horen, wàt een doffe ellende is dit.
Gelukkig komt Elvis later terug na zijn kutfilmperiode, met de '68 Comeback special, want dit is balen, balen en nog eens balen voor iedereen die zich als fan beschouwt van deze superartiest ! Wil zelfs geen quotering geven voor zoveel ellende !

AddictedToElvis
Ik begrijp jullie frustratie volkomen. Die Parker heeft Elvis vermoord, zo simpel is het. In de jaren '60 met keer op keer die rotfilms, de een nog slechter dan de ander, en in de jaren '70 met het eeuwige optreden, het pushen, het enkel geld uit hem halen. Verschrikkelijk. Dit is werkelijkwaar het dieptepunt. Ik begon gewoon te huilen toen ik Old MacDonald hoorde...

avatar van LucM
De titel zegt alles over de muziek. De meeste songs zijn werkelijk tenenkrommend slecht met Old MacDonald als dieptepunt. Bovendien lijkt Elvis er niet meer in te geloven, hij haspelt de nummers af. Enkel de laatste 3 songs en Long Legged Girl (With the Short Dress On) kunnen ermee door.

sugartummy
city by night is toch wel een curiosum in elvis' muzikale loopbaan en zeker geen slechte. ook baby, if you... en long legged girl zijn wel aardige nummers + de 3 niet-filmnummers uiteraard.

avatar van spinout
Een plaat verdeelt in goede en slechte nummers, maar het is Elvis die ze zingt met een uitstekende backing band, dus valt deze plaat toch beter te verteren als menig "hoogstaand" album uitgebracht door "hoogstaande" artiesten.

avatar van nlkink
Elvis was een "hoogstaande" artiest 'in my book'. De nummers die hij opnam voor soundtrack albums werden hem opgedrongen. Hij bakte er inderdaad nog wat van maar op elk van die albums staat wel iets wat ronduit afgrijselijk is: Yoga Is As Yoga Does, of Confidence. Bar en boos.

avatar van heartofsoul
Elvis heeft een aantal schitterende albums afgeleverd - en dan nog een flinke stapel albums die het aanhoren meer dan waard zijn. Maar daar hoort deze soundtrack naar mijn mening niet bij. Never Ending vind ik wel aardig, en ook Could I Fall In Love kan er met een beetje fantasie wel mee door, maar voor de rest houdt het niet over. Het klinkt allemaal nogal mat, en volgens mij geloofde Elvis er zelf ook niet echt in. Dieptepunt is voor mij Old MacDonald - vergelijk dat nou eens met de gedreven versie van Frank Sinatra...

De verwijten aan met name het adres van Parker zijn volkomen terecht, maar Elvis heeft zelf ook een grote verantwoordelijkheid gehad in het afleveren van bagger. Veel fans willen dit echter niet zien. Maar hij heeft toch we degelijk zelf nagelaten nee te zeggen tegen Parker, tegen de commerciele shit etcetera. Als groot, maar ook kritisch Elvis fan, moet ik helaas constateren dat Elvis maar een beperkt deel van zijn artistieke en muzikale talenten heeft benut.
Neemt niet weg dat Elvis in staat was van een drol een gebakje te maken. Als hij de tekst van een telefoonboek zou hebben gezongen, had het nog fatsoenlijk geklonken.......