Sound of Contact - Dimensionaut (2013)

Label: Inside Out

1. Sound of Contact (2:05)
  2. Cosmic Distance Ladder (4:44)
  3. Pale Blue Dot (4:44)
  4. I Am (Dimensionaut) (6:25)
  5. Not Coming Down (6:01)
  6. Remote View (3:54)
  7. Beyond Illumination (5:53)
  8. Only Breathing Out (5:57)
  9. Realm of In-Organic Beings (2:53)
  10. Closer to You (5:05)
  11. Omega Point (6:30)
  12. Möbius Slip (19:36)
avatar van meesterdch
Moet zeggen dat het als geheel mij echt overtuigd, muzikaal gezien. Moet nog wel even in de teksten duiken. Tekst en clip van not coming down trouwens al wat meer laten binnen komen. Clip ziet er professioneel uit. En goede tekst. Zeker de brug vind ik erg krachtig. Helemaal in combinatie met de clip. Zoon Collins heeft niet alleen de drum en zang genen meegekregen, maar lijkt zelfs een beetje te kunnen acteren.

Maar hoewel de link leuk is en ik deze band zonder die link misschien niet meteen had geluisterd, hoop ik dat we het over een jaar niet meer over die link hebben, maar over de kwaliteit. Dat verdient hij en zijn mede bandleden ook. Zeker de rol van David Kerzner mag niet worden onderschat. Duik maar eens in zijn verleden. Heeft ook met grote artiesten als Kevin Gilbert gewerkt in Giraffe. Baal er van ze live gemist te hebben. Zeker omdat twee van mijn andere favo bands er ook bij stonden (spock's beard en beardfish)

avatar van peter1963
Ik geef voor dit album 5 sterren en absoluut 1 van de beste prog albums sinds jaren.
Simon Collins heeft goed geluisterd naar andere bands en dat hoor je terug op dit album.

In alle nummers zit wel wat van een band verweven.
Ik hoor Genesis, Marillion, Pink Floyd, Porcupine Tree, Dream Theater en een beetje Led Zeppelin.

Vooral Möbius Slip is een geweldige epic van 19 minuten, De beste epic in jaren die ik gehoord heb.

Ik zal hem de komende tijd heel veel beluisteren.