KRS-One - I Got Next (1997)

Label: Jive

1. 1st Quarter-The Commentary (0:18)
  2. 2nd Quarter-Free Throws (2:16)
  3. The MC (3:05)
  4. I Got Next / Neva Hadda Gun (4:11)
  5. Heartbeat (3:07)

met Angie Martinez en Redman

6. Step into a World (Rapture's Delight) (4:50)
  7. A Friend (4:13)
  8. H.I.P.H.O.P. (2:11)

met Thor-El

9. Halftime (0:40)
  10. 3rd Quarter-The Commentary (0:17)
  11. Klassicks (0:59)
  12. Blowe (2:41)

met Redman

13. The Real Hip-Hop, Pt. 2 (3:06)

met Mic Vandalz

14. Come to da Party (2:10)

met Joe

15. Can't Stop, Won't Stop (3:59)
  16. Over Ya Head (2:17)
  17. Just to Prove a Point (3:45)
  18. 4th Quarter-Free Throws (1:46)
  19. Step into a World [Remix] (7:35)

met Puff Daddy

avatar van Reijersen
Sterk album, er zijn maar 2 nummers die ik altijd skip (5 en 19). De rest is gewoon goed in elkaar gezette hiphop. KRS-One revanceerd zich weer naar zijn KRS-One album, vind ik.

3,5 ster.

avatar van Niek
Opvallend laag gemiddelde voor deze sterke hiphopplaat. Ik vind het erg moeilijk vier favorieten uit te kiezen. Het intro met 1st en 2nd quarter is al ijzersterk en vormt met The MC een fantastisch geheel. I Got Next/Neva Hedda Gun houdt dit niveau moeiteloos vast. Heartbeat is bij contrast ietsje minder maar daarna volgt het prijsnummer Step into a World al die ik zoveel geluisterd heb vroeger dat ik het moeilijk vind nog objectief te beoordelen. A Friend is ook weer ijzersterk, H.I.P.H.O.P. (bij contrast opnieuw, want er is op zich niks mis mee) weer ietsje minder, maar de intermezzo’s die de opmaat vormen naar het heerlijke Blowe zijn weer erg fijn. Daarna moet ik toegeven dat het niveau iets lager ligt, al is bv Cant Stop, Won’t stop ook nog steengoed. Over Ya Head zie ik voor het gemak maar als het einde van de plaat. Het gitaarexperiment is immers slechts om te bewijzen dat ie dat ook kan (en zo slecht vind ik het trouwens niet) en die Puff-remix is officieel een bonustrack die natuurlijk niet had mogen bestaan (vind de productie best tof trouwens). Onder de streep blijft deze plaat bijna 30 jaar later nog fier overeind als laatste echte wapenfeit van The Teacher. Ik koester de plaat in mijn collectie .