KRS-One - I Got Next (1997)

Label: Jive

1. 1st Quarter-The Commentary (0:18)
  2. 2nd Quarter-Free Throws (2:16)
  3. The MC (3:05)
  4. I Got Next / Neva Hadda Gun (4:11)
  5. Heartbeat (3:07)

met Angie Martinez en Redman

6. Step into a World (Rapture's Delight) (4:50)
  7. A Friend (4:13)
  8. H.I.P.H.O.P. (2:11)

met Thor-El

9. Halftime (0:40)
  10. 3rd Quarter-The Commentary (0:17)
  11. Klassicks (0:59)
  12. Blowe (2:41)

met Redman

13. The Real Hip-Hop, Pt. 2 (3:06)

met Mic Vandalz

14. Come to da Party (2:10)

met Joe

15. Can't Stop, Won't Stop (3:59)
  16. Over Ya Head (2:17)
  17. Just to Prove a Point (3:45)
  18. 4th Quarter-Free Throws (1:46)
  19. Step into a World [Remix] (7:35)

met Puff Daddy

Schelpvandezee
KRS's eerste grootste fout was te gaan werken met Angie Martinez en puff daddy

avatar van thaw04
Raar dat de albums van Krs-one zo weinig berichten/stemmen hebben. Hij is toch het voorbeeld geweest van veel hedendaagse rappers. Het probleem dat ik heb met de albums van Krs-one is dat er niet éen is die volledig uit goede nummers bestaat. Dit album heeft dan ook een paar nummers die gevuld zijn met echte hiphop zoals het fantastische begin van het album en nummers als Step into a world en Blowe. Maar dan heb je ook nog de rest van het album dat dan weer tegenvalt.

avatar van thomzi50
Leuk album, alleen die samenwerking met Puff Daddy is erg matig en bovendien totaal tegen KRS's principes in.

avatar van Kos
Kos
Die staat er bij mij niet eens op geloof ik.

avatar van ewalk
@ thaw04: Ik denk dat niet veel hedendaagse rappers hem als meerdere erkennen. Denk aan de beef met Nelly.

haha ja Nelly vs. KRS-One? Wat een grap.
Chino XL verwijst er nog naar in de track B-Boy.

"Nelly battling KRS-One, we gotta stop him! What's next? Beyoncé battling Rakim?"

avatar van ewalk
Ja, veel van de rappers van tegenwoordig rappen meer voor de big cash dan uit ideology, wat KRS wel doet. In de tijd dat hij begon zag het er nooit naar uit dat rap zo'n grote business zou worden. Nu hoef je bij wijze van alleen maar een mic vast te kunnen houden en rappen over je hood en je gansta tricks and bitches, zonder dat je de muziek en lyrics zelf maakt en dan kom je er wel.
Uiteindelijk hebben ze geen respect voor de pioniers.

avatar van rien
Vet album

avatar van waxs
thomzi50 schreef:

Zeer hyprocriet inderdaad, vooral na teksten op nummers als "Wannabemceez".

avatar van Reijersen
Sterk album, er zijn maar 2 nummers die ik altijd skip (5 en 19). De rest is gewoon goed in elkaar gezette hiphop. KRS-One revanceerd zich weer naar zijn KRS-One album, vind ik.

3,5 ster.

Schelpvandezee schreef:
KRS's eerste grootste fout was te gaan werken met Angie Martinez en puff daddy

Exact.

avatar van Psycholamp
Dit is echt wel een goed album. Zelfs de nummers met Angie Martinez en Puffy zijn cool. Lekker veel afwisseling en Krs-One blijft gewoon vet. (Ja, ik ben een van de weinigen, die dat nog steeds vindt.)

avatar van Outblasty
FB_893 schreef:
haha ja Nelly vs. KRS-One? Wat een grap.
Chino XL verwijst er nog naar in de track B-Boy.

Hahaha, mooie zin van Chino hehe .

Ben nog niet toegekomen aan dit album, maar wil ook liever eerst de BDP albums luisteren en de eerste twee solo's van KRS.

Outblasty schreef:

Dan staan er jou nog leuke hiphop-momenten te wachten...

avatar van Outblasty
Hehe, er is sowieso nog zo veel te ontdekken. Heb pas zo weinig gehoord in vergelijking met de meeste hier.

aire.
Neem de tijd en ga vooral niet alles 'dooddraaien'

avatar van Niek
Step Into the World was een van de allereerset hiphopnummers die ik draaide. Nog steeds een classic naar mijn mening. Fantastische sample en lekkere nonsense rijms van de Teacher.

I'm not saying I'm number one,
oops, Im sorry I lied, Im number one, two, three, four and five

RedLightCityBoy
Wat een gare cover. Maar de muziek is uiteraard erg leuk.

avatar van P Jay
Enkele erg leuke nummers, maar over het algemeen valt dit album toch zwaar tegen vergeleken met zijn vorige twee solo-albums! Hier staan mijns inziens toch enkele zwakke en kleurloze momenten op. Vanaf nummer 14 vind ik geen nummer meer dat écht nog mijn aandacht trekt.

karige 3,5*

P Jay schreef:

karige 3,5*

Halfje verlaagd. Te veel nummers zijn gewoonweg saai. Jammer voor topnummers als "Step into a World" en "Friends" dat ze op een plaat als deze moeten staan.

avatar van Shelter
Step into a world is de classic der classics...
Heerlijke beat en lekkere zang overheen.

Die "beef" met nelly is geen eens beef te noemen, wat een loser (Nelly). Beetje zelfde idee als op nederlands niveau Uniq - Mini Thug, wat een kansloze diss was dat zeg. Uniq klaarde hem dan ook volledig, dus in die zin leverde het nog wel wat op.

Rene1979
Zeker een lekker album dit met als beste track natuurlijk

Step into a world

avatar van Kill_illuminati
KRS-One heeft allang geen Beef met Nelly meer. KRS-One heeft al een nummer met hem op genomen onder de naam Stop the Violence.

avatar van Pooiertje
Dat meen je niet

avatar van Shelter
inderdaad das nog triester dan de beef zelf. Ook best onvoorstelbaar eigenlijk als je naar de teksten van KRS One kijkt, vol kritiek op hedendaagse hiphop en sell outs. Ook in interviews heeft hij altijd zijn mening klaar over die gasten en dan neemt hij zelf een plaatje met die kerel op...lekker geloofwaardig ook.

Rene1979
Shelter schreef:

KRS is zijn geloofwaardigheid kwijt. Mede omdat hij samen met Souljaboy een interview had en hem goed noemde

avatar van Shelter
Valt me echt van hem tegen...

avatar van MAS
MAS
Lekker album wat je het beste t/m nummer 18 kan luisteren. Op nummer 19 wordt een goed nummer verziekt door de bijdrage van P Diddy.

Yo I'm strictly about skills and dope lyrical coastin
Relying on talent, not marketing and promotion

avatar van brooklyn
MAS schreef:

Yo I'm strictly about skills and dope lyrical coastin
Relying on talent, not marketing and promotion

En dan met Puff Daddy dit doen
Werkelijk zelden zo iets hypocriets meegemaakt in de muziekwereld