Fort Minor - The Rising Tied (2005)

Label: Machine Shop

1. Introduction (0:43)
  2. Remember the Name (3:50)

met Styles of Beyond

3. Right Now (4:15)

met Black Thought en Styles of Beyond

4. Petrified (3:40)
  5. Feel Like Home (3:53)

met Styles of Beyond

6. Where'd You Go? (3:52)

met Holly Brook en Jonah Matranga

14. Red to Black (3:12)

met Kenna, Jonah Matranga en Styles of Beyond

15. The Battle (0:32)

met Celph Titled

16. Slip Out the Back (3:57)

met Mr Hahn

17. Break 1 * (0:04)
  18. Break 2 * (0:04)
  19. Be Somebody * (3:15)

met Lupe Fiasco, Holly Brook en Tak

20. There They Go * (3:17)

met Sixx John

21. The Hard Way * (6:24)

met Kenna

22. Petrified [Los Angeles Remix] * (3:32)
Ik vind de beats erg goed en ik snap echt werkelijk niet waarom zoveel mensen kritiek hebben op mike. Ik vind hem erg goed op deze plaat. De lyrics vind ik erg tof en gaan duidelijk wel ergens over.

4.5*

Social_Mask
Lyrics zijn iets te simpel, maar het klinkt wel leuk. Het is niet veel nee, maar ook niet erg zwak of slecht.

Kenji is het beste nummer, en die piano deuntje van Where'd You Go is zo belachelijk makkelijk gedaan zeg.

Feel Like Hom en Remember the name zijn uitblinkers en de rest is ook zeer goed 5*

avatar van laurensio
Goed album, lekkere beats met best goede teksten. T klinkt samen allemaal erg lekker en er zitten niet echt slechte nummers tussen. Wat het samen een erg lekker album maakt om naar te luisteren. 3,5*

avatar van Shinobi
Lekkere album, tracks zijn goed, Mike doet z'n ding.
Ik weet nog heel goed dat ik heel lang op deze album heb gewacht iets van een jaar of zo toen ik hoorde dat Mike bezig was met een rapalbum en op de dag van de release gelijk gehaald. Het was zeker het wachten waard.
Hopelijk komt er nog eens een Fort Minor part 2.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

The Hard Way vind ik een heel goed nr! Deze staat dan wel als bonus erop, maar zeker het luisteren waard. Daarbij vind ik de rest cker ook geweldig. Mijn absolute top 1!

avatar van Ramone
Ik vind die beat uit het nummer "In Stereo" toch wel aardig bizar hoor!

jammer dat de rest van het nummer zo kut is...

avatar van Reijersen
Dit bevalt mij wel. Goede recht-voor-zijn-raap beats, meestal ook best aardige teksten en Mike's stem bevalt mij zeer goed. Het geheel ligt gewoon erg lekker in het gehoor.

4 sterren

100% mee eens. Zeker 4* waard.

avatar van Murdock
Relaxte hip-hop, lekkere beats, niet al te commerciel.
goed teksten, ja dit is een classic naar mijn mening.

avatar van GraveyardJunkie
dit album is weer lekker verfrissend. Goede, stevige beats met een goede flow, af en toe tekstueel iets minder. Leuk projectje van Mike, hopelijk gaat ie er mee door.

avatar van Raffalinho
Inzpired schreef:

Ik ben helemaal eens met jou. Dit is hip-hop wat je niet zo vaak zult horen. Vooral de flow van mike bevalt me

tuktak
vond het in het begin wel een geinig album, de houdbaarheid is echter wel erg laag. als ik het album nu ook weer terug hoor, dan bavalt het me ook niet echt. de beats zijn allemaal net iets te strak, de melodien te glad. zon emotioneel pianootje komt ook wel erg geforceerd over.
ik heb het regelmatig geluisterd omdat het allemaal toch wel erg catchy is, het zit immers ook gewoon goed in elkaar allemaal. maar het is allemaal toch net even te simpel (en dus catchy|) om lang leuk te blijven...

avatar van Urbanoetang
Where'd you go vond ik destijds een redelijk leuk nummer. Hij kwam alleen zo vaak op tv en radio dat voordat ik hem kon pindakazen, ik hem al helemaal zat was. Daarna heb ik geen aandacht meer besteed aan Fort Minor. Misschien moet ik dit toch eens proberen, maar ik verwacht er niet al te veel van.

Mezelf
Urbanoetang schreef:

Er zitten best leuke nummers tussen hoor. Ook is er in veel tracks tochwel een of andere soort boodschap of verhaal te vinden, dat vind ik persoonlijk wel leuk.

avatar van Game
Het is ook leuk dat Mike Shinoda alles zelf heeft geproduceerd en dat is ook duidelijk te horen. Je kan het Linkin Park noemen maar dan zonder de gitaren en zanger Chester.

Qua beats is het dik in orde. Maar een paar voorbeelden zoals Right Now, Believe Me en The Hard Way die geweldig klinken.

Tekstueel is hij niet de beste, soms een beetje braggen maar hij weet zelf ook wel dat hij geen gangsta rapper is. Where'd You Go en Slip Out The Back zijn diepe nummers met goede teksten. Terwijl High Road een lekkere afrekening is met de haters.

Hoogtepunt voor mij is Kenji, prachtig vertelt verhaal en je kan het in je gedachten zien. Alsof Mike een schilderij aan het schilderen is. Schitterend.

Ik hoop nog steeds op een vervolg.

4.5

Rene1979
1 woord

DOOPSTE

avatar van Carolaah
Verbaast me dat ik nog niet eerder op deze cd gestemd heb.

Was eerst wel een tijdje in de ban van deze cd.. Vooral door de beats. De beats zijn echt heel fijn. De teksten zijn ook wel oké.

Maar ja, ik vind dat deze cd zijn hoogtepunten en dieptepunten heeft.
Er staan een paar fantastische tracks op, maar het geheel vind ik dan toch weer wat minder. Ik kan de stem van Mike ook niet de godganze tijd aanhoren, vind het bij sommige tracks heel goed passen, maar bij andere wordt het geluid me iets teveel.

Dan liever die flows a la The roots (die ik hier eigenlijk helemaal niet ter sprake mag brengen.. aangezien dat niet fair zou zijn).

avatar van Dutchi

Dutchi schreef:
Beste rapper samen met eminem Is alleen maar mijn mening.

No offence, maar het lijkt erop dat je nog niet zo bekend bent met de hiphopwereld en wat deze verder heeft aan te bieden aan rappers
Nu ben ik zelf ook geen hiphopdeskundige, maar ik denk dat de kansen groot zijn dat je inderdaad niet veel 'beter' kent/hebt gehoord tot nu toe.

Mike & Eminem zijn overigens geen slechte rappers hoor.. Alleen er is nog zoveel meer buitenom die commercie, wat naar mijn mening en ik denk ook van velen anderen, toch ook heel veel (meer) te bieden heeft

Rene1979
Ok laten we eerlijk zijn...
Er zijn betere rappers dan mr shinoda.
Ik noem een chief kamachi, Reef the lost cauze, mf doom...
(eminem misschien ook wel )

Maar goed dit album is voor mij toch wel constant on point. En ook ik vind dit niet per definitie een commercieele release.

Tuurlijk kennen we mike allemaal als de rapper van Linkin Park.
Maar de jongens van SOB zijn zker wel underground. Ik vind dit een goed product...Vond dit veruit de beste release in 2005 samen met Reef.

De beats zijn hard en goed afgemixt. Ook de afwisseling van Ruy Tak en Mike is heel goed te noemen...Ook passen de mc's prima bij elkaar. en niet geheel onbelangrijk het zijn bij vlagen diepgaande teksten. Al met al voor mij een dikke 4.5 waard...!!

avatar van Carolaah
Het is ook prima product. Ik doelde er alleen op dat er buitenom wat er op tv/radio te zien & horen valt er nog heel veel meer goeds is en dat je dan niet snel Eminem of Mike met de titel 'beste' zou bestempelen..

dit is een prima plaatje met hele fijne beats, als rapper doet Mike het ook prima, maar zoals je zegt er zijn genoeg betere rappers..

Maakt dit product verder niet slecht o.i.d.

dion_odinot
Ik vind dit een erg goed album

mike shinoda maakt gewoon erg goede beats. en dit soort beats kom je niet vaak tegen binnen hiphop. Linkin' park lijkt er erg op, maar dan zonder de hardrock invloeden natuurlijk, maar dat is ook erg logisch

verder rapt hij gewoon erg goed. aangename flow. soms diepe teksten zoals kenji en slip out the back. een soort van diss met get me gone.

verder zijn er goede gast artiesten op het album aanwezig die allemaal wat toevoegen aan het album

ik hoop dat mike, met een nieuwe fort minor album komt. want op de laatste cd van linkin' park rapt hij maar op 3 nummers. terwijl ik het een hele goede mc vind. dus eigenlijk doodzonde

avatar van wauzie
Echt een TOP album, de beats zijn simpel maar zeer goed. Het is jammer dat dit een sideproject is. Hopelijk maakt Mike Shinoda nog een paar van zulke platen. Hij heeft sowieso een goede, naar mijn mening, rap stem...hij praat duidelijk en het klinkt goed..en bij linkin park is een niet duidelijk genoeg aanwezig.

RedLightCityBoy
Ik vindt hier niet erg veel hip-hop aan.
Nog steeds veel invloeden van Linkin Park.
Zo o.a. de rock hip-hop beats (niet mijn voorkeur) en de achtergrond vocalen vindt ik ook 3 keer niks. Lyricaal is het album voor circa de helft in orde.
Bij Where'd You Go? is dat natuurlijk goed te merken.
Maar bij de andere helft vindt ik zijn teksten niet echt hoogstaand en hij verteld niet echt sterke verhalen vindt ik. 2.5* voor deze Fort Minor plaat, net geen voldoende.

avatar van grayfoxz
Pracht album, shinoda is echt een muzikaal genie. geweldige muziek met teksten die echt nog een punt hebben ook.
Hoop op meer, ondanks dat het een sideproject is.

Kevin Kattouw
Dutchi schreef:

je bent niet de enige

avatar van Game
Echt een goed gemiddelde heeft dit album! Had ik niet verwacht.

Ik hoop nog steeds op een vervolg project, helaas zit er nog minimaal 1 Linkin Park plaat tussen.

RedLightCityBoy
Mag wel 1 ster minder dit gemiddelde.

Ik vindt het 3 keer niks. Te simpele witte hip-hop.

Gekkenhuis
Hoezo de zin "simpele witte hip-hop" en niet gewoon simpele hip-hop?