menu

All This and World War II (1976)

mijn stem
3,50 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Pop
Label: Warner Bros.

  1. Ambrosia - Magical Mystery Tour (3:45)
  2. Elton John - Lucy in the Sky with Diamnods (5:55)
  3. The Bee Gees - Golden Slumbers - Carry That Weight (3:04)
  4. Leo Sayer - I am the Walrus (3:40)
  5. Bryan Ferry - She's Leaving Home (3:00)
  6. Roy Wood - Lovely Rita (1:11)
  7. Keith Moon - When I'm Sixty-Four (2:32)
  8. Rod Stewart - Get Back (4:16)
  9. David Essex - Yesterday (2:38)
  10. Jeff Lynne - With a Little Help from My Friends - Nowhere Man (6:42)
  11. The Bee Gees - She Came in Through the Bathroom Window (1:50)
  12. Riccardo Cocciante - Michelle (3:52)
  13. The Four Seasons - We Can Work It Out (2:34)
  14. Helen Reddy - The Fool on the Hill (3:29)
  15. Frankie Laine - Maxwell's Silver Hammer (3:22)
  16. The Brothers Johnson - Hey Jude (4:48)
  17. Roy Wood - Polythene Pam (1:29)
  18. The Bee Gees - Sun King (2:00)
  19. Status Quo - Getting Better (2:16)
  20. Leo Sayer - The Long and Winding Road (4:37)
  21. Henry Gross - Help (3:07)
  22. Peter Gabriel - Strawberry Fields Forever (2:30)
  23. Frankie Valli - A Day in the Life (4:04)
  24. Tina Turner - Come Together (4:08)
  25. Wil Malone & Lou Reizner - You Never Give Me Your Money (3:04)
  26. The London Symphony Orchestra - The End (2:26)
totale tijdsduur: 1:26:19
zoeken in:
avatar van musician
3,5
Het is bepaald geen album dat mumeërs massaal naar de pen heeft doen grijpen, de afgelopen jaren.

Ik heb er nog niet zo lang geleden een aloude musicassette van gekocht. 't Zijn wat orkestraal aandoende vernieuwde uitvoeringen van Beatles nummers, geen betere, maar overall wel aardig gedaan.

Ik blijf benieuwd naar het waarom van het uitbrengen en de achtergrond van de titel van dit album. Toen ik de artiestenlijst zag had ik een vermoeden, de uitvoerenden zijn bijna allemaal geboren tussen 1940 en 1945 (inclusief de Beatles zelf). Maar misschien is het alleen maar een wilde gok.

Waar het mij hoofdzakelijk om ging, was de (overigens briljante) versie van She's leaving home van Bryan Ferry. Een zeer moeilijk te vinden track, Ferry heeft het nooit op cd gezet. Ik ken het alleen als b-kant van Tokyo Joe.

Hoe dan ook, met Ferry wordt aangegeven dat de meeste artiesten best wel redelijk hun beste beentje hebben voorgezet. Ik kan mij voorstellen, dat puristen deze set van covers met een dergelijke opzet vol afschuw terzijde schuiven. Maar nogmaals, het valt erg mee.

avatar van nlkink
Astenblaft:

All This and World War II - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

All This and World War II - YouTube

All This and World War II (1976) - IMDb



Toevallig had ik al een keer eerder op deze titel ge-googled had omdat ik dit dubbelalbum rond 1978 veel heb gehoord bij een vriend van me die alles verzamelde wat ook maar een beetje met The Beatles te linken was. Dit was dus een inkoppertje.

avatar van musician
3,5
De film was bepaald geen hoogdraver, begrijp ik eigenlijk uit de linkjes.
Ik heb er ook niet veel meer van gehoord.

De soundtrack ook al geen schokkende resultaten, afgaande op albumlijst gegevens.
Toch jammer. De film kan mij niet schelen maar aardige muziek van veel (bekende) artiesten lijkt er ook mee verloren gegaan. Hoewel ik weet dat één van de singles die er van af is getrokken, Get back door Rod Stewart, later nog op één van z'n verzamelalbums is verschenen.

Maar dat is waarschijnlijk het voordeel van het op single uitgebracht zijn en nog een kleine hit geweest.

avatar van nlkink
Het was in 1978 een intrigerend album. Op een dag werd ik gebeld door een vriend die me vertelde dat hij een geweldige dubbel elpee had gekocht met allemaal Beatles songs uitgevoerd door allerlei bekende artiesten. En deze geweldige dubbelaar had maar een paar guldens gekost. Hij lag letterlijk met stapels op een tafel in de Vroom en Dreesman. We wisten dat de dubbel elpee bij een film hoorde maar we waren twee jaren te laat en bovendien hadden we nooit van die film gehoord. Dat maakte het alleen maar mysterieuzer. De film is in Nederland naar mijn weten ook nooit op de televisie uitgezonden. Nu ik wat fragmenten op Youtube heb gezien zie ik dat ik er niet veel aan heb gemist. De muziek is beter gelukt dan de film waarvoor ie is gemaakt.
Maar dat is wel vaker voorgekomen.

avatar van musician
3,5
Ja, dat is waar inderdaad. Grote hoeveelheden dubbelalbums voor weinig geld bij V&D. Nu je het zegt.
Had ik toen maar een dubbelalbum gekocht, maar je kon je geld maar één keer uitgeven, natuurlijk.

Films kun je niet dumpen, maar geperste albums die je aan de straatstenen niet kwijt kon wel.
Ik ben toch bang, dat alles bij elkaar het een commerciële sof was. Film en album.

NB: lees net bij Amazon, toen ik keek of het album voor weinig 2e hands te koop zou zijn, dat op 26 januari er een reissue gaat verschijnen:

Product Details
All This And World War Ii2015
by Various Artists
Audio CD
£24.99
Available for pre-order. This item will be released on 26 January 2015.

Ik ga er uiteraard geen 25 pond voor betalen. Maar ik ben wel blij met de hernieuwde belangstelling. Zodra het wat in prijs gaat afnemen, ben ik zeker iemand die het album gaat kopen.

avatar van nlkink
Mijn vrouw is dankzij V&D nog heel goedkoop aan Jeff Wayne's 'War Of The Worlds' gekomen. Op een gegeven moment waren de albums op maar de boekjes die er bij hoorden niet. Werden gratis weggegeven. Ik kan me voorstellen dat zo'n album als All This And WW2 met covers uitgevoerd door allerlei grootheden alsnog interessant kan worden voor een grote groep verzamelaars. Of de film ook alsnog op DVD uitkomt betwijfel ik.
Overigens denk ik dat je binnen een half jaar na de re-release al heel goedkoop aan de reissue kunt komen via de sectie "new & used" van Amazon. Even geduld oefenen dus.

Heb de de box vandaag voor € 1 opgepikt bij een kringloop. Luister nu er naar valt me nog niet meer na the four seasons en helen reddy, leo sayer, pfff, is niet veel....

avatar van musician
3,5
De geremasterde dubbel cd uit 2015 is bij Amazon omgerekend nu 18 euro.

Ik ben zelf het meest gecharmeerd van Bryan Ferry en voor zijn She's leaving home (later nooit meer op cd tegengekomen) heb ik dit album eigenlijk gekocht.
Er zitten ook een paar tandenknarsende tracks tussen inderdaad. Daarentegen zullen fanatieke Peter Gabriel liefhebbers, vermoed ik, ook aan dit album moeten vanwege zijn Strawberry Fields Forever.

Zo blijft het een vrij bizarre compilatie.

avatar van Darkzone
4,0
Vandaag voor een euro uit de kringloopbakken gevist. Als liefhebber van soundtracks en van The Beatles kon ik dit niet laten staan.
Na een weifelende kant 1 is kant 2 geweldig! Vooral Jeff Lynne is fenomenaal. Dat belooft wat voor plaat 2.

avatar van Bartjeking
3,5
Ik heb deze box inmiddels ook in mijn collectie. Bestaan op vinyl volgens mij 2 versies; een simpele gatefold en een box met een mooi boekje. Muzikaal gezien hartstikke interessant, want probeer The Beatles maar eens te evenaren. Dat lukt dan ook niet, maar verfrissend is het wel. Ken die hele docu overigens niet, maar gezien de bovenstaande reacties kan ik dat ook maar beter zo houden.

Denk dat dit ook de enige plaat uit mijn collectie is waarbij foto's van hakenkruizen en Adolf Hitler zijn afgebeeld, denk dat het hierbij ook wel blijft; of Thierry Baudet moet dit jaar nog met een solo-album komen.

avatar van musician
3,5
En dan de politiek vaarwel zegt. Dat lijkt mij een heel goed plan.
Een album vol conspiracy en als het niet verkocht wordt, wat ongetwijfeld zo zal zijn, kan hij altijd nog de mainstream media de schuld geven en een complottheorie uit zijn mouw, waarom het niet is gelukt.

Ik kan wel eens terug verlangen naar de tijd waarin albums als All this and WW2 werden bedacht. Niet alles op dit album is geweldig, maar het idee is leuk, een vette knipoog naar de Beatles en de tijd die was.

1976, een tijd dat mensen nog een ruggengraat hadden en niet alles bij elkaar fantaseren om een eigen soort van gelijk te halen.
Fantasie is uitsluitend bestemd voor de kunst. Alleen dan kom je op ideeën als All this and WWII. De rest is feiten en realiteit.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:22 uur

geplaatst: vandaag om 10:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.