King Crimson - B'boom (1995)

Alternatieve titels: Official Bootleg | Live in Argentina 1994

Label: DGM

1. Vrooom (7:07)
  2. Frame by Frame (5:24)
  3. Sex, Sleep, Eat, Drink, Dream (4:48)
  4. Red (6:08)
  9. Elephant Talk (4:25)
  10. Indiscipline (7:21)
  11. Vrooom Vrooom (6:18)
  12. Matte Kudasai (3:36)
  13. The Talking Drum (5:44)
  14. Lark's Tongues in Aspic Part II (7:31)
  15. Heartbeat (3:51)
  16. Sleepless (6:05)
  17. People (5:22)
  18. B'boom [Reprise] (4:17)
  19. Thrak (5:33)
avatar van Ataloona
Waar is dit nog te verkrijgen. Want ik heb vaak van andere Crimson fans gehoord dat ze live zelfs nog beter zijn En ik zelf heb alleen maar een paar live cds gedownload maar de kwaliteit is jammer genoeg slecht

avatar van ricardo
Kun je bij Plato zowiezo gewoon bestellen. Ik heb deze ook nog nooit in het schap zien liggen. Deze heb ik ook moeten bestellen. Ik vind dit wel 1 van de beste live platen die ik ooit gehoord heb, maar wat wil je ook KC in de double tripple bezetting. Dat moet wel garantie zijn voor vuurwerk.

ricardo schreef:

Oké zal eens zien. thnx voor de info.

avatar van ricardo
Ik denk dat deze zelfs ook wel bij Mediamarkt, Free Recordshop of Saturn na te bestellen is.

avatar van ricardo
Vandaag heb ik bij de mediamarkt een dubbel live cd gekocht van King Crimson, genaamd King Crimson In Concert Tokyo 1995. (Koste maar een tientje, en daar kon ik hem gewoon niet voor laten liggen). Dezelfde samenstelling als deze B' Boom ook heeft, met de dubbel triple dus. Ook zijn de nummers bijna identiek dan op dit live album. Ik heb hem in digipack gekocht, maar er zit geen boekje bij verder. Wel is het jammer dat ze de tijdsduur van de lengte van de nummers er niet bijgezet hebben. Het label van dat album is IMA.

De tracklist van Tokyo Live 1995 bestaat uit:

7. The Talking Drum
8. Larks'Tongues In Aspic, Part II
9. People
10. Walking On Air

Dat live album klinkt vergelijkbaar als deze B'Boom, maar staat helaas niet hier op mu.me. En toevoegen begin ik maar niet meer aan, want dat heeft mij weinig succes opgeleverd, terwijl dat wel een hoop tijd koste.

Wie kent dat live album King Crimson In Concert Tokyo 1995 ook?

Ik heb hem ook en het is volgens mij een ordinaire rip van de DVD Deja Vrooom. Het is ook van een of ander vaag label, Immortal ofzo.

Antonio
MuadDib schreef:

Het heeft er inderdaad alle schijn van dat het een rip is van de DVD Deja Vrooom.

Die heeft dezelfde setlist, alleen heet dan het eerste nummer Circular Improv en zijn Vrooom Vrooom en Vrooom omgewisseld...

Deja Vrooom

avatar van ricardo
Na een paar luisterbeurten vond ik dat de geluidskwaliteit echter enorm belabberd klinkt, vooral t.o.v deze sublieme plaat. In eerste instantie hoorde ik het verschil niet zo, maar ik heb Tokyo 1995 even afgewisselt met deze B'Boom, en het verschil tussen de vergelijkbare nummers is toch echt enorm. Op deze plaat zijn de nummers helderder te horen, en ook nog harder op cd gezet. Ik heb hem gisteren ook maar weer geruild, want nog een versie van dezelfde samenstelling, maar dan ook nog een pak minder die beluister ik dan toch nooit. Omdat dan altijd deze in de speler verdwijnt. Wel jammer dat ik Three Of A Perfect Pair dan moet missen in deze samenstelling live, want dat is weer een geweldig nummer. Maar misschien staat dat nummer ook wel op Absent Lovers in een nog betere versie, kan ik beter dat album gaan checken.

YouTube - King Crimson - Three Of A Perfect Pair

uitzonderlijk muzikant die belew

ingewikkelde gitaarpatronen en nog zingen ook

knap

nog ene van deze plaat

YouTube - King Crimson - Talking Drum - Larks' Tongues in Aspic Part II

dacht altijd dat al het solowerk in the talking drum van fripp was,nu blijkt belew ook een potje te aten hoen

avatar van Ataloona
Dit is gewoon de beste live plaat allertijden.
Sleepless klinkt goed met die heerlijke bass intro.
Geweldig album maar dat kan ook niet gewoon anders. King Crimson in double trio opstelling.

avatar van ricardo
Inderdaad het beste wat je ooit van wat voor band dan ook live zult horen. Hoewel New York en make A Jazz Noise Here van Zappa eigenlijk net zo goed zijn.

stanno1995
In een woord fantastisch, geweldige plaat

Klopt

avatar van ricardo
Wat een mega mega mega goed live album is dit toch. Ben hem nu even aan het draaien, maar deze overweldigd toch steeds maar weer. Beste plaat van KC die ik ooit gehoord heb. De studio nummers verbleken hierbij en worden met het grootste gemak door de versies van dit live album in de schaduw gezet.

als ik een top 5 beste liveplaten ooit zou maken

deze zou er zeker in staan, qua compositie, qua geluid, qua alles, nog boven zappa

Joy schreef:
als ik een top 5 beste liveplaten ooit zou maken

Ketter!

Wie bereidt de brandstapel voor?

avatar van ricardo
Joy heeft gewoon gelijk, dit live album is nog beter dan alle Zappa live albums.

Op eentje na dan.

Maartenn (crew)
Wel, als twee Zappa liefhebbers deze heidense taverelen aanprijzen, zal ik ook maar eens mijn handen trachten te leggen op de Bootleg

Ik heb al wel het een en ander van KC, dus met de muziek (muziek??) zelf ben ik niet geheel onbekend.

Joy
u kent deze nog niet eens?

dat brabbelt over brandstapels, zonder enig fundament, zo blijkt

verplicht de rest van de week draaien en dan nog maar eens een posting wagen

LocoHermano
Vakmanschap ja. Beter dan de live-albums van oom Frank? Jongens, jongens toch...ga je mond spoelen.

avatar van ricardo
Nee hoor, op eentje na zei ik toch.

nog zo'n ongelovige

beter ja

btw, 2 ex zappa leden, dat verzacht de pijn wellicht?

Maartenn (crew)
Dat zal de pijn zeker verzachten. Ik zal het internet wel even afsneupen om deze plaat in handen te krijgen.

Het kan ook eigenlijk alleen maar goed zijn.

Joy
probleem met zappa is dat de man geen enkele plaat heeft die geen minpunten kent

het gemiddelde niveau is belachelijk hoog, en daarom vergeef je het de man sneller

maar deze is van belachelijk hoog niveau zonder enig minpunt, 19 hoogtepunten met ene geweldig geluid

de heren hebben elkaar hier werkelijk overtroffen, de studioversies verbleken kompleet bij deze gecontroleerde bak herrie, afgewisselt met rustige momemten

LocoHermano
Ik zal 'm de komende dagen nog eens proberen, vond het tot dusver een nogal vermoeiende plaat, maar misschien verandert dat.

Joy
tis idd geen plaat die je va begin tot end in eerste luistebeurt makkelijk uitzit met zijn 1 uur 43 minuten

tis ook een dubbelaar

zelf draai ik dit nooit langer dan een half uur a 45 minuten, kies dan de favorieten uit en die wisselen nogal eens

avatar van ricardo
Mooie bak herrie voor in de auto issut, voordat je het weet heb je hem dan in zijn geheel gedraait.

Maartenn (crew)
Eindelijke deze cd dan maar besteld (het is uitverkoopdag bij cdWoW ). Ik ben benieuwd!

avatar van Stalin
Maartenn schreef:

12, 99 Euro...

Ouwe Jood dat je er bent, altijd voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten

Ben benieuwd wat je mening hierover is...

Luister op dit moment naar Part II, disc 1 van deze...

Pittsburgh, PA - Stanley Warner Theatre: April 29th, 1974:

Doctor Diamond
Starless
Improv: Wilton Carpet
The Talking Drum
Larks' Tongues in Aspic, Part Two (Abbreviated)

Penn State University: June 29th, 1974:

Applause & Announcement
Improv - Is There Life Out There?

Maartenn (crew)
Inderdaad, altijd de cheap ass uithangen is de sport hea

KC blijft gewoon een dubieuze band (voor zover je daar van kan spreken omdat er niet meer dan 2 albums achter elkaar dezelfde artiesten inzitten) en daardoor misschien ook wel erg interessant om naar te luisteren.

Juist de drempel die overwonnen moet worden om KC echt te gaan waarderen is er één die niet zonder slag of stoot gaat. Maaaaaar, dan heb je, net als bij Zappa, ook wat!