Pharrell - In My Mind (2006)

Hip-Hop / R&B
Label: Star Trak

1. Can I Have It Like That (3:57)

met Gwen Stefani

2. How Does It Feel? (3:36)
  3. Raspy Shit (3:35)
  4. Best Friend (4:41)
  5. You Can Do It Too (5:22)

met Jamie Cullum

6. Keep It Playa (4:19)

met Slim Thug

7. That Girl (3:59)

met Snoop Dogg

8. Angel (2:44)
  9. Young Girl / I Really Like You (8:12)

met Jay-Z

10. Take It Off (Dim the Lights) (4:06)
  11. Stay with Me (4:05)

met Pusha T

12. Baby (4:06)

met Nelly

13. Our Father (3:26)
  14. Number One (3:55)

met Kanye West

15. Show You How to Hustle (4:14)

met Lauren

16. Swagger International * (4:14)
verder leuke cd elke keer dat ik hem draai vind ik hem beter worden 3,5*

hoe je het ook wil: pharrell heeft gewoon veel invloed, ben niet dol op zijn producties, ben niet dol op zijn voorkomen of houding maar hij heeft gewoon power. wat dit album betret: heel aanstekelijk, op zijn pharrells, maar verder wel een cd die na een tijdje geluisterd te hebben je ook helemaal niet meer opzet tot zijn volgende album, its hard to hate the guy, and its hard to love the guy.

avatar van WeSSeL..
M.ike schreef:

waar mocht dit op slaan , ik kocht deze cd en kende de hele pharrel niet ik vind de tracks goed dus ziek niet !

Waar heb jij geleefd de afgelopen 5 jaar dan?

dit is echt een te goede cd
hij maakt echt te goede muziek
elk liedje dat hij uitbrengt vind ik geweldig
and it's hard to hate pharrell!! it's easy to love him!
i love Pharrell!!

International Swagger en Mamacita hadden er gewoon op moeten staan

avatar van luc011190
-FreeMind- schreef:
International Swagger en Mamacita hadden er gewoon op moeten staan

Eens. 2 erg lekkere nummers die makkelijk in de top van dit album mee hadden kunnen draaien.

Maarten||
Stem naar 1,5* De beats beginnen zwaar irritant te worden en pharrell bakt er ook niet heel veel op deze cd

That Girl wat een super nummmerrr!

dimwit
Vuilnisbakmuziek. Hopelijk komt N.E.R.D. weer vlug bij elkaar, dan heb ik nog een beetje hoop voor deze nepskater

iemand schreef:
dit is echt een te goede cd
hij maakt echt te goede muziek
elk liedje dat hij uitbrengt vind ik geweldig
and it's hard to hate pharrell!! it's easy to love him!
i love Pharrell!!

tsja als ik zie wat voor cijfers jij op deze site aan bepaald albums uitdeelt vraag ik me af wat jij een te goede cd vind

cortez
Komt hiernu nog een tweede versie van, of blijft het uiteindelijk bij deze?

Redelijk goed album voor eens eventjes op te zetten, maar vele nummers zijn naar mijn mening soms een beetje te soft. De singles die zijn uitgebracht zijn ook wel echt de beste op het hele album, want voor de rest is dit album niet slecht, maar ook niet super. Mijn cijfer: 3***!!!

|Joël|
Vind dit album niet goed maar You Can Do It Too is toch wel erg mooi.

avatar van J.M.
|Joël| schreef:
Vind dit album niet goed maar You Can Do It Too is toch wel erg mooi.

Vind ik ook één van de enigste tracks die ik goed vind.

avatar van bver
Had enorm veel van dit album verwacht, maar het kan de verwachting op geen enkel moment inlossen. Wat een tegenvaller zeg! Het is zoals op vele rapporten uit mijn schooltijd: "Je weet dat je beter kan!"

zit geen "pit" in dit album maargoed staan wel wat lekkere nummers op 3*

avatar van Reijersen
Misschien verwachtte ik er teveel van, misschien is het gewoon echt niet zo goed, maar het valt me lelijk tegen, dit soloproject van Pharrell. Het vernieuwende aan zijn sound is er een beetje vanaf en het komt mij over als een makkelijk en snel in elkaar gezet cd'tje.

2 sterren.

Chriss
Langverwacht maar lijkt kort in elkaar gezet... jammer had toch iets beters verwacht van deze Neptune

avatar van douwens
Voor mij persoonlijk ook een enorme tegenvaller. De eerste plaat van the Neptunes is een van mijn favoriete hiphop platen en dan is dit een zware tegenvaller. Termen als eenheidsworst, mainstream etc. komen al snel om de hoek kijken.
The beats van vrijwel elk nummer zijn nogal eentonig en/ of saai.
Het is allemaal al een keer eerder gedaan en ook nog eens veel beter dan Pharell ons hier voorschoteld.. jammer.

Number One en Show me how to hustle vind ik nog wel aardig overigens.

avatar van Ruben.Nijholt
De Beats op dit album lijken erg veel op elkaar, op het begin klinkt het nog wel lekker, vooral als je niet vaak naar Pharrel luistert. Klinkt het wel goed maar na een tijdje begint het tog te vervelen..
en de Album illustratie die hier staat klopt ook niet..
2,5 Sterren

klopt wel, het album is te verkrijgen in 3 verschillende covers dacht ik.

Ooit had ik er veel van verwacht, maar och wat was dit een tegevaller, alleen angel is enigsinds aan te horen.

avatar van j.b.b.l
Nergens bijzonder maar wel een leuk album om te horen.

avatar van Yestsida
Dit blijft toch een fijn, maar simpel, albumpje.

Na zijn werk als frontman bij N*E*R*D, vele producties als de helft van The Neptunes en vele gastbijdrages vond Pharrell het in 2006 tijd om een soloalbum de wereld in te sturen. In My Mind is een album dat enkele klassiekers bevat maar waar wel in gesnoeid kon worden.

Je kant dit project in twee delen splitsen: de Hip Hop kant en de R&B kant. Pharrell kan best wel rappen maar hij komt beter tot zijn recht op de gezongen nummers van deze LP. Het absolute hoogtepunt van de rapnummers is naar mijn mening de single Can I Have It Like That met Gwen Stefani. De rest is goed te doen maar komen niet in de buurt, Best Friend dan nog het dichtste.

Maar neem nu nummers als That Girl met Snoop Dogg en Charlie Wilson, Number One met Kanye West en vooral Angel, die zijn onvervalste klassiekers zoals ik de gastheer het liefste hoor. Op een gegeven moment waren de singles van In My Mind ook niet meer weg te denken van de radio en televisie.

In feite vind de singles wel van een grotere kwaliteit dan de rest van dit debuutalbum. Die andere nummers zijn leuk om eens te beluisteren maar niet bijzonder genoeg om veel te draaien.

Kleine 3,5*