In Flames - Come Clarity (2006)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Take This Life (3:35)
  2. Leeches (2:55)
  3. Reflect the Storm (4:17)
  4. Dead End (3:22)

met Lisa Miskovsky

5. Scream (3:13)
  6. Come Clarity (4:15)
  7. Vacuum (3:39)
  8. Pacing Death's Trail (3:00)
  9. Crawl Through Knives (4:03)
  10. Versus Terminus (3:19)
  11. Our Infinite Struggle (3:46)
  12. Vanishing Light (3:15)
  13. Your Bedtime Story Is Scaring Everyone (3:01)
avatar van andnino
Terugblikkend vind ik dit toch nog steeds een erg goede plaat. Praktisch elke song is sterk, vooral de refreintjes zijn veelal heerlijk. Wel heeft het album één gigantisch minpunt, namelijk de oerlelijke snaredrum zoals je die bijvoorbeeld heel goed hoort in Dead End. Daar had echt makkelijk wat aan gedaan kunnen worden.

avatar van Kondoro0614
Terwijl mijn oren nog nasuizen van het concert van In Flames waar ik gisteren ben geweest heb ik besloten om dit album weer eens op te zetten, toch wel een keiharde melodische deathmetal plaat waarbij mijn Zweedse vrienden het toch niet zachtjes laten liggen. Toch is dit album niet hun beste werk en je kunt merken dat de band vanaf hier ook een andere kant op gaan dan hun vorige albums, al zou ik dat niet erg vinden. De zang is gewoonlijk weer tof, ik vond het gitaarwerk ook goed (en inderdaad de snaredrum is was wat minder) en in het algemeen hebben ze hier weer een top album neergezet met ook nog een leuke gast als 'Lisa Miskovsky'.