In Flames - Come Clarity (2006)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Take This Life (3:35)
  2. Leeches (2:55)
  3. Reflect the Storm (4:17)
  4. Dead End (3:22)

met Lisa Miskovsky

5. Scream (3:13)
  6. Come Clarity (4:15)
  7. Vacuum (3:39)
  8. Pacing Death's Trail (3:00)
  9. Crawl Through Knives (4:03)
  10. Versus Terminus (3:19)
  11. Our Infinite Struggle (3:46)
  12. Vanishing Light (3:15)
  13. Your Bedtime Story Is Scaring Everyone (3:01)
avatar van Eddie
Ik heb hem nu voor het eerst gehoord, en ik moet zeggen dat een van de toppers van 2006 geboren is, wat een killer van een plaat is dit zeg. Ik hem pas 1 keer gehoor maar het zou best wel eens 5* kunnen worden.

avatar van musicfriek

musicfriek schreef:

Als resensist krijg je soms een voorkeurs behandeling .
(hij is trouwens ook al down te loaden)

musicfriek schreef:

Als resensist krijg je soms een voorkeurs behandeling .
(hij is trouwens ook al down te loaden)

avatar van Eddie
Ik ben eruit, het jaar is nog maar net begonnen, maar het moet heel erg gek lopen wil deze plaat niet verschrikkelijk hoo eindigen in mijn 2006 jaar lijst. De geweldige Thrash riffs, afgewissled met prachtige screems. cleans en female vocals, de plaat zit vol met spannede hoeks en en tempo wisselingen. Hier hou ik van, de productie is moddervet. 5* en niets minder.

slaemperayreon
Eddie schreef:

Waar recenseer je dan?

www.rock-e-zine.net

dit was als grapje bedoeld ik heb hem gewoon gedownload. Ik ben trouwens wel echt resensent voor rock-e-zine.

Ik heb hem ook al gehoord, fijne plaat weer van In Flames met als uitschieter het ietwat terughoudende titelnummer. Komt echter wat mij betreft niet in de buurt van het oudere werk.

avatar van Eddie
Oh, ik vond juist wel weel ouderwts lekker van zich af beuken, het is allemaal wat 'compacter' als vroeger.

DutchViking
Ik ben benieuwd, ik ga 'm een dezer dagen checken. Ik vond de laatste In Flames-platen (vooral Reroute to Remain, Clayman) erg de moeite waard. Wat betekent die albumtitel Come Clarity eigenlijk?

"klaarkomheid"

Ik heb hem ook gehoord, alleen was de kwaliteit van de opname volgens mij niet zo goed, kan er dus niet echt over oordelen

machtige band zeker kopen deze cd

DutchViking
Ik heb 'm nu ook gehoord en ben aangenaam verrast. Erg afwisselend plaatje, wellicht ga ik 'm binnenkort aanschaffen.

avatar van Exfrozen
Ik denk dat ik hier maar heen ga

avatar van Eddie
Ik heb gister het orgineel gekregen had hem al eens gedownload, maar was hem eigenlijk ook weer een beetje vergeten. Zoals ik al eerder zij moet het wel hel raar lopen wil deze plaat niet erg hoog in mijn top 10 2006 eindigen
De plaat zit vol met heerlijke beukende thrash riffs, en het mooie is dat je niet alles in een keer hoord, ik heb hem vandaag en gister al een keer of 6 gehord en je blijft steeds weer nieuwe dingen horen. Ik kan echt geen slecht punt van de plaat ontdekken. 5*

avatar van Exfrozen
Is dit niet het juiste hoesje?

ja idd

avatar van musicfriek
Vind ik deze toch vele malen mooier.

avatar van Nakur
Een verademing als je de laatste paar In Flames platen in je achterhoofd hebt zitten. Niet beter dan The jester Race of Whoracle, maar een hele goede verbetering tov Soundtrack to your escape of Reroute to remain. Kotre maar krachtige nummers met af en toe gave twingitaren en catchy refreinen. 3 sterren, een ruime voldoende!

avatar van mathias
Dit is het eerste album van In Flames dat ik beluister, en dit is echt wel een hele vette plaat. Tonnen energie en uitgekiende teringherrie. Hier hou ik wel van! Te beginnen met 4* (met groeimarge dus )

avatar van Eddie
Na weken lang helemaal weg te zijn van deze plaat ben ik eruit, deze plaat behoord misschien zelfs wel tot de beste tien die ik de afgelopen jaren heb gehoord. Ik denk dat deze plaat nog wel een keer in mijn top tien zal komen.

Het begin van de lente, begon direct goed met een live concert van Sepultura en In Flames. ze speelden de nummers Take This Life, Leeches, Come Clarity, Scream, Vacuum en natuurlijk Crawl Through Knives van het nieuwe album.

Als je de kans krijgt (bijvoorbeeld op Graspop) om In Flames live te zien moet je dat ZEKER doen, het geluid is perfect, geen andere band heeft dit live optreden naar mijn mening overtroffen! Vooraan staan raad ik je aan! ik heb Jesper, Bjørn en Anders een hand geschud, ook de drummer gaf mij als enige nog een hand . ik heb ook nog een In Flames plectrum gekregen van de gitarist.

avatar van Exfrozen
Klein beetje jaloers, ik was ook van plan er heen te gaan, maar is er helaas niet van gekomen.

avatar van mathias
Ondertussen doe ik er een halfje bij voor Come Clarity. Werkelijk alles klopt bij dit plaatje, van de eerste noot tot de laatste helemaal af. Zoals ik ook uit de posts van Eddie kan opmerken: hij wordt hoe meer je hem oplegt hoe beter. Nu staat hij op 4,5* dus, maar ik sluit niet uit dat dit nog stijgt (en voor mijn doen is dat verschrikkelijk hoog )

avatar van Eddie
Ik gaf hier naar de eerste twee luisterbeurten volgens mij al 5* voor. Het is heel lang geleden dat ik zo onder de indruk ben geweest van een plaat.

Lekker album niet de beste van 2006 en ook niet de beste van In flames though...

dat neem ik terug, na een paar keer luisteren vind ik dit het beste album van In Flames, nieuwe lekkere frisse style hebben ze gekregen. Ze zijn ook mooier gaan zingen. Ik vond hun zang vroeger soort van scheef (bijv in dead alone {geen slecht nummer though}).

Sommige nummer's vind ik toch niet echt geweldig dus niet het hele album is geweldig, nummer's als scream en vacuum zijn nogal saai vergeleken met de rest.

Beste nummer is wel Leeches

Ik had iets minder de rauwe stem willen horen, iets meer alleen de instrumenten en de andere stemmen tussen de rauwe stem door (ik noem het maar rauwe stem:P). Ik heb hem nog op 3 sterren staan, maar na meer luisteren gaat het denk ik nog omhoog, zo'n plaat is het wel in ieder geval.

avatar van Dudeness
Iets te trashy voor mijn smaak....(en ook de chorusses lijken me net iets te nu-metal om volkomen geloofwaardigover te komen)

Voorlopig 3.0 dus...maar zal nog wel evolueren...