James Horner - Titanic (1997)

Score
Label: Sony Classical

1. Never an Absolution (3:03)
  2. Distant Memories (2:24)
  3. Southampton (4:02)
  4. Rose (2:52)
  5. Leaving Port (3:26)
  6. "Take Her to the Sea, Mr. Murdoch" (4:31)
  7. "Hard to Starboard" (6:52)
  8. Unable to Stay, Unwilling to Leave (3:57)
  9. The Sinking (5:05)
  10. Death of Titanic (8:26)
  11. A Promise Kept (6:03)
  12. A Life So Changed (2:13)
  13. An Ocean of Memories (7:58)
  14. My Heart Will Go On (Love Theme from Titanic) (5:11)

met Céline Dion

15. Hymn to the Sea (6:26)
neo
Voor Apollo 13 maakte Horner gebruik van de kwaliteiten van Annie Lennox, voor Titanic werd Sissel Kyrkjebo ingeschakeld. Het klinkt daardoor erg new-age achtig met ook het gebruik van synths. Waarom is deze score nu precies zo goed? Het is voor een deel een andere aanpak van Horner gecombineerd met zijn vaste stijl, gemixt met weer een prachtig thema, sterke actiestukken en qua melodieen heel intens emotioneel. Songs worden vaak zo maar aan een film gekoppeld, maar hier zijn componist en zangeres bereid geweest om nauw samen te werken, net als bij Bicentennial Man. Het resultaat hierbij is de goede integratie van een song bij de score. Dat neemt niet weg dat het nummer mij gestolen kan worden.5 sterren

avatar van james_cameron
Zeker niet het beste werk van James Horner, maar deze soundtrack heeft zo zijn momenten. Vooral halverwege, wanneer de meer spannende scenes zich aandienen, doet de score herhaaldelijk denken aan James Cameron's Aliens, wel behorende tot het beste werk van James Horner. Voor de rest is het allemaal wat aan de zoetsappige kant en de toevoeging van synthesizers klinkt nu al een beetje gedateerd. Celine Dion's monsterhit is helaas ook aanwezig.