Den Uyl Is in den Olie (1974)

1 stem

Label: Elf Provinciƫn

1. Vader Abraham en Boer Koekoek - Den Uyl Is in den Olie (4:20)

met De Makkers

2. Eefje en De Makkers - Jij Houdt van Geld (3:30)
  3. De Kermisklanten - Lief Zijn voor Elkaar / Lieve Meid / Hallelujah Kameraden (3:31)
  4. De Viltjes - Gooi Er Maar Eens Lekker met Je Petje Naar (3:28)
  5. De Viltjes - Dat Benne de Benen / Olielied / Toedeloe (2:40)
  6. De Pijpjes - We Nemen Er Nog Een (2:50)
  7. Vader Abraham Showorkest - Joekelille (2:30)
  8. Farce Majeure - Kiele Kiele Koeweit (2:26)
  9. De Viltjes - De Lokroep van den Oetel (3:40)
  10. Eefje - Zallemenut (Nog 'n Keertje Overdoen?) (3:28)
  11. De Kermisklanten - De Bruid / Niemand Kan Ons Toch Scheiden / in Gedachten Zie Ik 't Kerkje Weer (4:07)
  12. Opus 4 - Aha Daar Is Marie (2:20)
  13. De Makkers - Oh Tante Julia / het Kinderhempie / Oliesjeik (3:12)
  14. Vader Abraham - De Zak Is Leeg, We Gaan naar Huis (2:53)
avatar van B.Robertson
Een kringloopvondst die ik vroeger eens toegevoegd heb, dus ga ik er voor al is het hier na het dubieuze titelnummer behoorlijk door zure appels heen bijten met de ware Hollandse 'underground' uit die tijd. De Viltjes waren goed om Wim Kersten te begeleiden, dat is het positieve dat ik er over kwijt wil en Kiele Kiele Koeweit kan mij ook nog bekoren, maar voordat Vader Abraham zelf de boel rechttrekt met een zware carnavalsstamper - voorzien van een titel die voor dubbelzinnige interpretatie vatbaar is - passeert hier heel wat 'bagger' de revue.

avatar van harm1985
Voor de liefhebbers van Eefje de Visser, hier hoort u haar eerste stappen in de muziek, zo'n 12 jaar vóór haar geboorte op de nummers Jij Houdt Van Geld en Zallemenut.

avatar van Rudi S
Eefje is haar tijd altijd ver vooruit geweest

avatar van musician
Geef mij maar het origineel van Adele Bloemendaal.