Ennio Morricone - Il Buono, Il Brutto, Il Cattivo (1966)

Alternatieve titel: The Good, the Bad and the Ugly

Italiƫ
Score
Label: Eureka

1. Il Buono, Il Cattivo, Il Brutto (The Good, the Bad & the Ugly) (Main Title) (2:42)
  2. Il Tramonto (The Sundown) (1:16)
  3. Sentenza * (1:42)
  4. Fuga a Cavallo * (1:07)
  5. Il Ponte Di Corde * (1:52)
  6. Il Forte (The Strong) (2:23)
  7. Inseguimento * (2:25)
  8. Il Deserto (The Desert) (5:17)
  9. La Carrozza Dei Fantasmi (The Carriage of the Spirits) (2:09)
  10. La Missione San Antonio * (2:15)
  11. Padre Ramirez * (2:37)
  12. Marcetta (Marcia) (2:53)
  13. La Storia de un Soldato (The Story of a Soldier) (3:54)
  14. Il Treno Militare * (1:25)
  15. Fine Di Una Spia * (1:17)
  16. Il Bandito Monco * (2:46)
  17. Due Contro Cinque * (3:46)
  18. Marcetta Senza Speranza (Marcia Without Hope) (1:40)
  19. Morte Di un Soldato (The Death of a Soldier) (3:08)
  20. L'estasi Dell'oro (The Ecstasy of Gold) (3:23)
  21. Il Triello (The Trio) (Main Title) (5:02)
avatar van De-noir
Naar aanleiding van de film deze score maar eens opgezocht. En wauw wat een prachtige arrangementen toch. Ook zonder beelden is dit heel erg genietbaar. Zeer sfeervol en zeer geschikt om na een lange dag eens lekker bij tot rust te komen

avatar van cd-me
Geweldig is dit echt geweldig. Ik ken de nummers, maar dit album ga ik binnenkort zeker kopen. Het is gewoon geweldig goed!

avatar van TerryA
hier een leuk artikel in The Times van een paar jaar terug over Morricone en het maken van deze soundtrack in de jaren 60 ...

The good, the brave and the brilliant

Dit kan eigenlijk niet minder dan 5* krijgen. Morricone rules!

avatar van Bartjeking
Gisteren deze geweldige film nog maar eens opgezet en oh wat is die soundtrack goed! Muziek die een film beter maakt, zo hoort een soundtrack te zijn. Ik ga hem zometeen nog maar eens op mijn platenspelertje draaien.

avatar van Rarara
Altijd weer een belevenis om deze film en score op te zetten. en wat mij betreft de finale: L'estasi Dell'oro zo schitterend:. kippevel! elke keer weer!

avatar van AOVV
Inderdaad: kippenvel is wel het juiste woord. Prachtige muziek van Ennio Morricone. Ik ken niet zoveel soundtracks, maar voor deze heb ik eigenlijk geen woorden, zo mooi! Ook erg bekend natuurlijk, vanwege de Main Title onder andere, maar de rest is minstens even mooi.

4,5 sterren

Stijn_Slayer
Eigenlijk verbazingwekkend dat ik deze met slechts 3,5* had beoordeeld. Een toonaangevende, sfeervolle soundtrack, zoals alleen Morricone dat kan.

Eens met Bartjeking dat de muziek de film beter maakt.

avatar van chevy93
Mijn favoriete film en dat mede door deze geniale score.
Beluister de score met hetzelfde plezier als ik de film kijk.

YouTube - Ennio Morricone - Ecstasy of Gold (The Good, the Bad, the Ug

Met een vol orkest, by the master himself!
Soms schieten woorden tekort...

avatar van Eveningguard
Misselijkmakend mooi....prachtiger dan welke score dan ook.

avatar van Red Rooster
Als alternatief voor alle kerstmuzak heb ik deze vandaag ook maar weer eens opgezet. Muziek volmaakt in zijn soort. Vandaar de maximale waardering. Het is die tijdloze sfeer waarmee deze tijdgebonden soundtrack boven zichzelf uitstijgt en me iedere keer weer opnieuw raakt. Vooral Il Forte (3), met die harmonieuze, spannende blazers, vind ik exemplarisch voor deze fantastische soundtrack. Wat een genie.

avatar van Eveningguard
Eindelijk een medestander gevonden! Il Forte is voor mij ook de beste track.

Hoezo Il Forte (3)?

avatar van Eveningguard
Straalt heel veel emotie uit, nog een tikkie meer dan de andere tracks.

avatar van chevy93
Nee, waarom zet hij er (3) achter?

avatar van Eveningguard
O, omdat het de derde track is denk ik.

avatar van AOVV
Jongens, 'Il Forte' is zo mooi! Ik ken nog niet zoveel van filmmuziek, maar dit is toch echt geweldig. Ennio Morricone is een blijver gebleken, dus snel meer van opzoeken, denk ik..

Eveningguard schreef:
O, omdat het de derde track is denk ik.

Ja, track 3, althans volgens bovenstaande lijst. Mijn versie van dit album heeft 21 nummers. Il Forte is hier track 6.

Ga ik doen, chevy93

avatar van chevy93
Ik neem overigens aan dat je zijn bekendste al wel kent?
Ennio Morricone - C'era Una Volta Il West (1968)

De score van de andere delen van de Dollartrilogie kan ik overigens ook aanraden.
Ennio Morricone - Per Qualche Dollaro in Più (1965)
Ennio Morricone - Per un Pugno Di Dollari (1964)

avatar van AOVV
Zijn bekendste werk ken ik inderdaad

Die andere twee moet ik zeker ook eens checken dan!

avatar van Red Rooster
De beste man heeft meer dan 500 soundtracks gemaakt. Ik kan je zo een lijst van 50 Morricone soundtracks sturen met de meest onwezenlijk mooie muziek. Veel is gewoon niet meer te krijgen. Bizar, die onuitputtelijke bron waar hij de inspiratie vandaan haalt en in elke willekeurige vorm giet, geen enkel genre uitgezonderd.
Ben ooit begonnen met het verzamelen van zijn werk (never ending story trouwens) . Elke keer word ik weer opnieuw verrast (en geraakt). Op dit moment luister ik naar de The Mission. De eerste 45 seconden van On Earth As it is in Heaven behoren tot het mooiste dat ik ken uit de muziekgeschiedenis (beetje zoals Il Forte hierboven, maar dan met vocalen).

avatar van rock-rick
Dit is echt mijn favoriete film, ik wil deze prachtige soundtrack dan ook ontzettend graag hebben! Weet iemand waar ik deze nog kan kopen, LP of cd maakt niet uit.

avatar van Red Rooster
Goede investering . CDwow heeft hem alleen op elpee (erg duur). Kijk hier eens: Sounds Venlo. Met bonustracks.

avatar van Red Rooster
Dan heb je wel een creditcard nodig. Als je die hebt, zeker doen. Hou rekening met de (standaard) 1,79 GBP (= ca. 2,13 EUR) verzendkosten (althans in de UK). Amazon in de VS berekent meer . Play.com (met creditcard) en Cdwow (geen creditcard) hebben de verzendkosten wel in hun prijs verwerkt.

avatar van chevy93
Die verzendkosten zijn bijna net zo hoog als in Nederland.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Ik zoek een versie van deze cd met bonustracks, maar zonder copy control, want die zit wel op het exemplaar dat ik al heb. Bestaat die volgens jullie?