menu

Brainpower - Verschil Moet Er Zijn (2002)

mijn stem
2,76 (142)
142 stemmen

Nederland
Hip-Hop
Label: [PIAS]

  1. De Premiére (3:13)
  2. Voel de Vibe (3:34)

    met Trijntje Oosterhuis

  3. Belgische Wafels (4:28)

    met Krewcial

  4. Luister Dan (3:52)
  5. Alles of Niets (4:28)
  6. Met Jou (5:08)
  7. Alleenzaam (4:11)
  8. Iedereen Is Baantie (3:48)
  9. Dansplaat (3:48)
  10. Omgekeerde Wereld (5:07)
  11. Schreeuwetuit! (4:57)
  12. Brainsirene (3:38)
  13. Cathy (4:27)

    met Henny Vrienten

  14. Gang$ta Lee 2 (1:17)
  15. Aan Z (4:30)
  16. Breinstein (5:12)
  17. One Mic * (5:52)

    met Nas

toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 1:05:38 (1:11:30)
zoeken in:
4,0
Dansplaat is zeker geen goede plaat, maar de rest van het album is goed te pruimen. Mensen die een 0,5 geven hebben volgens mij niet het hele album geluisterd.

Music
1000 x beter dan die extince mja nederhop is kut vind ik

gandalf schreef:

Dansplaat is zeker geen goede plaat


Dansplaat is inderdaad erg zwak, de 'Herman van Veen-versie' ervan is stukken beter!

3,5
ik heb een nummer van brainpower genaamd:
PRO, dat is een pure hip hop vibe en zekerz goed (ik weet niet uit welk album die komt maar goed).
en dat nummer ALLES is ook zekerz goed, maar in 2002 deed ie het ook wel redelijk met verschil moet er zijn.
brainpower vindt ik persoonlijk de beste nederlandse rapper.
ik weet niet waarom jullie van die lage cijfers geven maar ach, ik lig er niet wakker van.

avatar van Eddie
3,5
A3_operation_P schreef:

ik heb een nummer van brainpower genaamd:
PRO, dat is een pure hip hop vibe en zekerz goed (ik weet niet uit welk album die komt maar goed).


Dat nummer komt van zijn nieuwe plaat.

avatar van Vizzle
3,0
slaat de plank volledig mis.........

Jaap
Mensen.....commercieel? Meer dan zijn debuut? Ok, ben ik het wel mee eens. Maar een 2,13 gemiddeld?! Dit kan ik niet echt accepteren. Ik zal wel moeten, maar het doet pijn. De première, leuk intronummer, voel de vibe; redelijk goed. Dansplaat is gewoon lekker; luister dan, alles of niets, cathy, one mic.....goede hiphop. Aan Z is echt geniaal gemaakt, die man kan echt een mitrailleur zijn!

Ik geef 3,5 sterren. En ik vind dat dit album een gemiddelde van 3,5 sterren ook wel verdient.

avatar van Reijersen
2,5
Vind dit best een lekkere plaat, maar vooral een stuk minder als de voorganger Door Merg & Brain

2,0
dit album vorig jaar met koninginnedag voor 2,50 verkocht. veel meer is íe ook niet waard. Dansplaat blijf ik geweldig vinden, maar de rest? Neuhh..

avatar van Vizzle
3,0
Vizzle schreef:
slaat de plank volledig mis.........



Ik bedoel hiermee dat hij veel beter kan. Zn minste plaat. Maar niet superslecht ofzo..... Alleenzaam is erg goed en Cathy ook....maareuh platen als Brainsirene en Breinstein???????

3,5
een beetje flow 2 goede nummers belgische wafels en omgekeerde wereld.. goed op een niveau van 6 op de schaal van 10 .. en voor de rest tja

eazyfan
deze is zwak

3,5
ik vind hem een beetje zielig toen ik hem in het egt zag bij het concert van busta rhymes flirrten met een nieuwe vriendin hy zat steeds om zich heen te kyken ... schudde mensen apathisch de hand... niet wat je zou verwachte van iemand die real zou moeten zijn

3,5
en dat was nog HIND ook... wat een irritante cd.. op die paar nummers na..Slechte instappers voor nederhop. heb ik zelf ervaren... ik had beter opgezwolle of raymzter moeten kopen maar toen d8 ik nog dat raymzter slechter was als ali b...

avatar van nuf
3,0
nuf
ik vond het destijd wel grappige nummers, maarja. afgezien dat ik niet van nederhop of hiphop in het algemeen hou vind ik dit nog een zwakke plaat

2*

3,5
Ik herzie al mijn berichten over een 2, ik heb hem nog eens geluisterd, wat een mooie punchlines (geen ruigheid), maar gewoon van Ik Zet De Situatie Recht Zoals Viagra.. Prachtig, de flow is erg aan te wennen en wordt op den duur monotoon, maar als je hem kan volgen merk je dat er niet echt een verhaal achter zit, (omgekeerde wereld is dan nog de beste), maar de flow, de vibe, de beats, de teksten, de RIJMS@!!!.. Als je hier een 1 voor geeft, heb je duidelijk niet begrepen wat brainpower wil bereiken... dus ik geef een 3* (puur alleen omdat het wat te lang is voor brain en een paar domme refreine op zitten (luister dan)). Zielig voor mensen die hem nog steeds wannabe Amerikaan vinden...

avatar van o zo duits
2,5
Staan een paar lekker nummers op (Belgische wafels, Omgekeerde wereld en Luister dan)
Die laatste 2 zijn producties van Gaspard de la Nuit (funky mofo)Persoonlijk vind ik dat deze stilo Brainpower wel goed past (hoorde daar op zijn zogezegde back to basis album 'Even Stil'niets meer van terug, jammer)

Dit album is verder trouwens middelmatig met als dieptepunt het gedrocht 'schreeuwetuit'.
Desondanks 2,5*(niet goed niet slecht)

3,5
Ik hoog mijn cijfer op naar een 3.5. Hij heeft zeker wel iets gedaan voor deze rijm, wie dit slecht vind heeft ergens een schroef los. Als je van inhoud houdt, is dit niks, maar dat maakt het zeker niet slecht, hij heeft meer skills dan welke rapper ook in nederland. In het commerciele wint hij het makkelijk van ali b, yes-r, en die troep, hij houdt het makkelijk, met veel lekkere rijm. Echt om bij te chillen, niet op voor te gaan zitten. Een 3.5 (***1/2).

gandalf schreef:
Mensen die een 0,5 geven hebben volgens mij niet het hele album geluisterd.

dat zijn waarschijnlijk Lange Frans en Baas B fannetjes die brainpower stom vinden omdat hij een bril opheeft...

dimwit
Brainpower is een goeie rapper en z'n teksten gaan ook wel, maar de meeste liedjes zijn gewoon niet leuk. Je moet volgens mij écht van nederlandse hip hop houden moet je Brain goed vinden, maar dat kan aan mij liggen.

4,0
Brainpower is met teksten gewoon het best, daar kunnen lange frans en baas b opgezwolle en ali b niet aan tippen. dit album is minder dan even stil en door merg en brain. Als je goed luistert zitten er veel woorspelling in.

Nummers zijn minder wat minder beats maar sterke teksten 4 sterren

Social_Mask
Teksten zijn erg goed, maar de beats zijn hier toch onder de maat. Ook een aantal skipnummers, waar ik bij zn debuut en Even Stil niet heb. Nummer 2,6,9,12 vind ik niks aan. Ook niet echt hele sterke nummers, behalve Aan Z! Daar zie je wat voor skils hij heeft. Ook de afsluiter vind ik leuk:

Ik wil geen Vierde Kaart meer, niet meer zo zielig doen

Hij heeft humor die ik wel dig, maar dit is een matige plaat.

2,5* kan misschien 3* worden.

avatar van DJFreez
3,5
gandalf schreef:
Dansplaat is zeker geen goede plaat, maar de rest van het album is goed te pruimen. Mensen die een 0,5 geven hebben volgens mij niet het hele album geluisterd.

Ik digg "Dansplaat" juist enorm, maar misschien komt het wel omdat het een super 'reminisce' plaat is. De tekst gaat over 'die goede oude tijd' (de 'Golden Era' vooral) en de muziek past daar wat mij betreft juist erg goed bij, dansbare, uptempo, vrolijke hiphop. Absoluut niks mis mee, maar ik ben een beetje bang dat veel mensen al gauw op iets afknappen als/omdat het 'een hit' is/was. Want oh, oh, commerciële muziek mogen we echt niet goed vinden hoor!

Prima album van Brainpower, ik geef zowel deze als zijn eerste 3,5*.

avatar van bver
1,5
Ben niet geweldig gek op dit album. Ik vond "dansplaat" een flauw nummer en de rest op dit album doet me zeer weinig. De flow, de lyrics, de beats, zijn stem,....nee, echt niet. Geef mij maar Extince!

avatar van Reijersen
2,5
Een stuk minder goed album van Brainpower, vergeleken met zijn debuut. Veel flauwe liedjes, vooral de producties zijn hier debet aan. Brainpower kan veel beter.

2,5 ster.

Mezelf
Zoals gewoonlijk ben ik het niet eens met de meerderheid. Als je een cijfer tussen de 0,5 en 2 geeft heb je sowieso geen verstand van muziek.

De teksten zijn duizend keer beter dan een gemiddelde Ali B of Yes-R plaat en zijn zeker doordacht. Veel wordplay, rijmschema's die gewoon goed in elkaar steken en daarnaast ook verschillende (en persoonlijke) onderwerpen.

Gevarieerd van een Belgische collabo tot een nummer over zijn overleden moeder. Ook qua producties is dit het sterkste Brainpower album, Even Stil is net zo goed qua teksten (als het niet beter is) maar ik vind de productie daarop erg zwak.

Daarom een 3,5. Een bovengemiddeld Nederlandse hiphop plaat die een aantal sterke nummers bevat. Helaas ook was (commerciële) minpuntjes.

Social_Mask
Dit vind ik toch echt wel veruit de minste Brain. Zijn debuut is niet minder dan geniaal, maar dit vind ik niet veel. Stuk of 4 matige nummers en de producties vind ik juist niet goed.. Dit album heeft dan wel weer 1 grote pluspunt:

Aan Z!!!

En zijn humor is altijd leuk.

avatar van Stapler
3,5
Op leebeesten praten niet zeg Duuf dat Dansplaat gejat is van Spijkers Met Koppen van het album Rijmpappie nr. 1.
Wat vinden jullie daarvan? herkenne jullie je daar in?

3,0
Dit is absoluut wel een leuk album van Brainpower, zeker niet zo goed als zijn eerste, maar toch prima. Staan helaas meer mislukkingen op, maar ook genoeg waar ik van kan genieten. Leuke, goede teksten, zoals dat gewoon is bij Brainpower.

avatar van Timo710
Tsja, als iemand 1 jaar naar zijn (toch wel erg goede) debuut ineens nòg een album dropt, en daarop een single released genaamd Dansplaat, kan je veel zeggen, maar dat kan niets meer als commercieel zijn. Ook als je bekijkt dat brain bijna 3 jaar met Door merg en brain bezig was (hij maakte z'n nationale debuut in 1998 op Zoete Inval). Als je dan na slechts 1 jaar op zo'n manier je comeback maakt....

Gast
geplaatst: vandaag om 13:44 uur

geplaatst: vandaag om 13:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.