Mac Miller - Watching Movies with the Sound Off (2013)

Label: Rostrum

4. S.D.S. (3:04)
  5. Bird Call (2:08)
  6. Matches (2:58)

met Ab-Soul

7. I am Who Am (Killin' Time) (5:01)

met Niki Randa

8. Objects in the Mirror (4:19)
  9. Red Dot Music (6:07)

met Action Bronson en Loaded Lux

10. Gees (2:55)

met ScHoolboy Q

11. Watching Movies (3:40)
  12. Suplexes Inside of Complexes and Duplexes (2:47)

met Jay Electronica

13. REMember (4:28)
  14. Someone Like You (4:16)
  15. Aquarium (4:38)
  16. Youforia (4:01)
  17. Goosebumpz * (3:22)
  18. O.K. * (2:40)

met Tyler, the Creator

19. Claymation * (3:52)

met Vinny Radio

avatar van DarkoMarco
Het duurde even voordat ik het album helemaal tot me had opgenomen, maar wat staan hier enorm veel parels op zeg. Jammer genoeg heb ik in de jaren hiervoor op Mac zitten slapen. Maar goed, liever laat dan nooit zou ik zeggen. Dit is toch wel een album wat helder schijnt in een periode van hip-hop die wat magertjes was. Het album is een wat meer volwassen versie dan zijn eerdere album en mixtapes. De teksten en de instrumental zijn goed en stellen nergens echt teleur. Op verreweg nummer 1 staat ‘I am who am’. Dit nummer heb ik helemaal grijs mogen draaien. Mac is hier heerlijk filosofisch en het refrein vaagt heerlijk mee met de wazigheid van de instrumental. Als ik naar de stemmen kijk moet ik zeggen dat verbaast ben hoe laag ‘aquarium’ staat. Dit is ook een van zijn beste tracks. Het mooie is dat het voor mij lijkt hoe het album mee gaat met de tijden van de dag. Zo zijn ‘avian’ en ‘bird call’ heerlijke tracks voor het beluisteren in de ochtend. Het laatste deel van zijn album luister ik voornamelijk in de avond.

Mindere tracks: s.d.s, Gees en Youforia.

Top: 4.5.