Great Minds - Great Minds (2013)

Label: Top Notch

1. Hooggeleid (4:30)
  2. De Flexte (4:02)
  3. Rat Pack Snipers (4:38)
  4. Nog 1 Keer (5:15)
  5. Dak van de Wereld (6:37)
  6. Acties (4:17)

met Typhoon

7. Bommen in Boston (4:10)
  8. Dat Dan Weer Wel (3:27)
  9. Run It Back (3:57)
  10. Het Licht (4:32)

met SirOJ

11. Doag (4:12)

met Kleine Viezerik en Yung Felix

12. Kan Er Maar 1 Zijn (5:58)

met Rico

13. Great Minds (4:19)
avatar van Delars
Bommen in boston vind ik zeer matig

avatar van MJ_DA_MAN
Wat maken Jiggy en Sticks er een rommeltje van op die track zeg.

De versie op het album schijnt een andere te zijn dan de versie die al uit is, voor wat het waard is.

avatar van MAS
MAS
Dit wordt zeker een van de betere NL releases van 2013!

avatar van Delars
Ik hoop het! Ik vind vooral de laatste solo tracks van Jiggy hard ( Ze vragen me, Ambiance, Mijn grootste vijand ) heerlijke nummers.

GCITY050
Had enigszins hoop dat dit de Eigen Wereld status wat zou kunnen beconcurreren. Maar een voorgevoel geeft me weinig hoop. Komt voornamelijk ook doordat Sticks erop staat, natuurlijk. Daarnaast is met 3 mc's 13 tracks ook wat karig. Ben bang dat deze eigenlijk alleen maar kan tegenvallen.

avatar van Delars
Ik hoop dat er geen rare dubstep nummers opstaan. Dit is namelijk de nieuwe trend, alleen past totaal niet bij deze rappers. Ben echt zeer benieuwd.

avatar van dielinquent
Als je die 4 filmpjes bekijkt op fakkelteitgroep.nl dan krijg ik juist het gevoel dat dit een klassieker gaat worden. Check bv filmpje 3 daar waar die gitarist bezig is, daar krijg ik een Chronic/Doggystyle anno 2013 gevoel bij en dat gevoel is goed. En sticks flowt ook weer wat toegankelijker en doet niet meer zo aan bewuste moeilijkdoenerij.
Ik kan niet wachten.

avatar van 'State Of Mind'
Valt me op dat nauwelijks iemand gecharmeerd is van "Bommen In Boston", overal vallen de reacties tegen. Erg vervelend dat die track er op staat!

Ik denk dat Winne het drietal omlaag gaat trekken, zijn lyrische capaciteiten zijn vaak afgezaagd en te voor de hand liggend, rondom Onoverwinnelijk was het dope, maar er zit geen groei in.

avatar van Slowgaze
Ik wil overigens ook nog wel even kwijt dat ik hier zin in heb als een malle. Binnenkort maar een recensie-exemplaar aanvragen.

GCITY050
Mis trouwens ook een track met Fresku. Die was wel te zien op verschillende foto's en video's.

Knap hoe somige mensen zoveel "topics" weten te verkloten. Erg jammer. Maar goed, back on topic; ook wel benieuwd naar Great Minds. Filpjes onlangs bekeken en ben benieuwd naar het eindresultaat. Bommen in Boston vind ik ook matig maar komt dus wel op het album. Mmmm....

Wat gekonkel verwijderd.

avatar van dielinquent
Dat filmpje van Bommen in Boston is met een beat van A.R.T. Naar wat ik begrepen heb doet A.R.T. niet mee op het album en betreft het dus een remix.

Ugh, wat doet KV op dit album als feat man ? Hij is goed, maar heeft lang niet de status om op dit album te staan. Had dan Extince of Duvel oid gevraagd.

Die waren te duur.

avatar van Delars
Iedereen die " Het Grote Plaatje" van Jiggy Dje had gepreorderd krijgt het album van Great Minds volgende week gratis binnen. Als compensatie omdat Het Grote Plaatje nog steeds niet is uitgekomen en mensen er wel voor hadden betaald.

Doag

avatar van Bedorvenkebab
Heerlijke track

avatar van RickGretsch
Mijn pre-order maar afgezegd n.a.v. het bericht dat je hem gratis krijgt als je die plaat van Jiggy hebt besteld. Ik ben benieuwd naar de gehele plaat van Great Minds, Doag klinkt erg goed moet ik zeggen en Bommen in Boston vond ik ook zeker niet verkeerd. Al ben ik daar blijkbaar de enige in. Alles wat te horen is in de filmpjes klinkt ook classic. Maar goed, ik ben een fanboy.

avatar van 'State Of Mind'
Vroeger kon ik Jiggy niet uitstaan, maar hij killt deze track.

avatar van 'rens.
KV die Old Dirty Bastard even imiteert op Doag hoor

avatar van D-Clutch
Wat een verschrikkelijk harde track zeg.

avatar van Norim
Hele gruwelijke track.

KV's knipoogjes naar Busta en ODB zijn keihard.

Album kan bijna niet anders dan heel erg tof worden.

avatar van Slowgaze
Tof nummer, 'Doag', alleen jammer dat de verses wel aan de korte kant zijn. Stickert is zo te horen wel weer op niveau bezig en die verse van Kleine Viezerik, ja, die is gewoon viesch.

avatar van party
Wow Doag is wel een vet nummer. Ik kijk uit naar de release.

avatar van MAS
MAS
KV

avatar van Silky & Smooth
Ik ben niet werelds allergrootste fan van Nederlandse hiphop, maar Jiggy Djé en vooral Winne vind ik altijd wel dope. Doag heeft mijn zin in dit album trouwens dik verdubbeld, wat een track! KV is inderdaad een eindbaas op dat nummer, maar ook de beat is hard!

avatar van 'rens.
Vanwaar de adoratie voor KV? Gooit er even een aantal gejatte wacke lines uit in een ODB imitatie, diep respect..

avatar van Silky & Smooth
Inderdaad diep respect. Ik heb dit nummer geluisterd, zonder te weten dat Kleine Viezerik mee deed. Zijn verse viel meteen op, mede door de ODB-imitatie. En het klonk echter niet als een geforceerde, fake imitatie, maar het was gewoon cool. Een soort eerbetoon.