Air - Talkie Walkie (2004)

Frankrijk
Pop / Electronic
Label: Source

1. Venus (4:05)
  2. Cherry Blossom Girl (3:39)
  3. Run (4:13)
  4. Universal Traveler (4:22)
  5. Mike Mills (4:27)
  6. Surfing on a Rocket (3:43)
  7. Another Day (3:21)
  8. Alpha Beta Gaga (4:40)
  9. Biological (6:04)
  10. Alone in Kyoto (4:53)
  11. Easy Going Woman * (4:34)
avatar van Justinx
Nope nog nooit van gehoord.

avatar van T.O.
Apart, All I Need staat zelfs in de Radio 2 Top 1000

Electro_
Justinx schreef:

Toch wel een van de hoogtepunten van dit duo. Lekker rustig, lekker Air.

Hoe kun je dat eigenlijk zeggen als je de bekendste nummers niet eens kent?

janhfjager
mindflight schreef:
Ik prefereer dan ook de electronische kant van Air. Wat ik aan Moon Safari zo jammer vind zijn die easy-listening songs. En daarom vind ik deze beter.

Helemaal mee eens. Talkie Walkie is een hoogtepunt van AIR, evenals 'The Virgin Suicides' en '10.000 Hz Legend'. Dit ís Air. Moon Safari is een nietszeggende plaat geweest, leuke lounge voor die jaren, maar meer ook niet. Dunckel en Godin zelf hierover:

(Trouw, 6 feb. 2004)

"Inmiddels geven ze zelf ook schoorvoetend toe dat 'Moon Safari' een van de klassieke popplaten van de jaren negentig is. Maar lange tijd hadden ze er een enorme afkeer van. Waar popliefhebbers en masse vielen voor het haast donzen geluid van Air, hing het de bedenkers juist als een molensteen om de nek. Veel te schattig, veel de onschuldig, vonden ze. Ze hadden nagelaten 'de schoonheid te vernachelen'. Die nalatigheid poetsten ze resoluut weg op '10.000 Herz Legend' (2001), een pompeus misbaksel dat genadeloos flopte. De bombastische stadionrock en elektronische experimenten waren voor veel fans een brug te ver..... Al ging '10.000 Herz Legend' misschien gebukt onder een te grote geldingsdrang, toch ben ik trotser op dat album dan op ons debuut. 'Moon Safari' ontbeerde emotionele diepgang, en zonder dat is muziek voor mij niets waard".

Het kan aan mij liggen, maar ik hoor meer emotionele diepgang in moon safari dan in deze plaat. Verder geen slechte plaat dit, staan een aantal zeer relaxte tracks op, maar het mist de magie van moon safari.

yoeridedeygere
ik vind deze beter dan Moon Safari, het album toont meer samenhang en voor de skippers onder ons (zoals ik) dit is een album waar je géén enkel nummer overslaat

JSC
Ik vond't bij de eerste paar luisterbeurten allemaal erg mooi, maar helaas verwaterde dat effect zeer snel en tegenwoordig kan ik het zelfs niet meer aanhoren. Door deze ultrakorte houdbaarheidsfactor kan ik niet meer dan 2,5* geven.

avatar van Onslaught
Air maakt voor mij precies de muziek waar ik soms behoefte aan heb. Namelijk simpele rustige muziek die zowel je gehoor als je hersenen stimuleren.

Als mijn hersenen het luide gitaar en drumwerk even niet meer kan verwerken dan is Talkie Walkie voor mij de perfecte remedie.

Favoriete nummers op dit album zijn:

- Cherry Blossom Girl.
- Run.
- Universal Traveler.
- Alone in Kyoto.

De rest van de nummer zijn ook zeker de moeite waard, maar halen net niet het niveau van de genoemde nummers.

Album krijgt van mij een 4.0.

avatar van Steez
Dit is inderdaad een cd waar ik niks op skip. Relaxte sound.
Weet niet direct of ik hem beter dan Moon Safari vind, maar deze is ook alles behalve verkeerd.
Zéér aanstekelijk fluit-melodietje op Alpha Beta Gaga, Universal Traveler écht een topsound en Cherry Blossom Girl ook heel relaxt.

Eigenlijk gewoon een volledige cd. Dikke 4.5

avatar van Nicolage Rico
Goede plaat, met de gebruikelijke relaxte sfeer. Maar w.m.b. haalt dit album het niet bij "Moon Safari". Daar staan toch meer toppers op.

3,5 *

avatar van Glurp
Echt een heerlijke plaat voor bepaalde momenten.
Bijvoorbeeld als er visitie is, goed achtergrond muziekje!
Of zaterdags na het uitgaan. Je gaat je met je lamme kop op je kussen liggen, en alles begint te draaien. Dan met je laatste inspanningen met je hand naar de afstandsbedienining toe en op play drukken... lekker wegdromen met met deze zweverige tonen.
Minstens 4 sterren.

EVANSHEWSON
Toen ik gisteren doorheen mijn platenkast surfte - ik had buikgriep en zat een weekje thuis - vond ik deze plaat van AIR terug... en het was een blij weerzien.
De plaat dteert van 2004 ook alweer en ik herinner mij dat ik er toen veel plezier van heb gehad zoals we dat in België zo zeggen !
Welleuh... het plezier was nog even groot; dit luistert LEKKER weg (zoals jullie Nederlanders zouden zeggen).
Ik vind dit nog steeds een LEKKER PLAATJE, pretentieloos, er zit een frisse drive in en de plaat lijkt niet te verouderen. Nu ja, we zijn ook nog maar begin 2007
Ben wel nieuwsgierig naar NIEUW MATERIAAL van deze Parijse jongens !
Vive la France !

is het nu een 3* of 3,5* plaat?
ik heb het maar een 3,5* gegeven, blijft een lekkere plaat maar kan het moon safari syndroom niet los laten, dat is zo'n geniale plaat.
dit kan er niet aan tippen in mijn ogen.
ondanks dat is het zeker geen slechte plaat, dat ZEKER niet.

Andolisu
Veel herinneringen aan dit album verbonden, vind cherry blossom girl, run, universal traveller, mike mills, en alone in kyoto echt heerlijke nummers. Zetten de tijd even voor me stil.

Venus en biological ook mooi.

Ik hoop dat pocket symphony ook goed word, heb enkel once upon a time nog gehoord, en het liedje op de site, maar het klinkt tot nog toe goed.

Vind zelf Moon Safari, op Ce matin la, minder dan Talkie Walkie.

avatar van Mimo
Stuk beter dan Moon Safari naar mijn mening. Er staat werkelijk geen slecht nummer op deze CD. Zeker 5* waard
Beste nummers: Venus, Run, Biological, Alone in Kyoto

Sven Bersee
Stuk minder dan Moon Safari.

avatar van Nautilus
Moon Safari en Talkie Walkie zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Ik vind trouwens beide albums mooi, elk op zijn eigen manier.

Moon Safari is misschien wat memorabeler, veel tracks van dat album zijn inmiddels klassiekers geworden. Met recenter werk van Air is dat eigenlijk niet gebeurd, al zouden bijvoorbeeld Run, Universal Traveler of Alone in Kyoto van dit album wat mij betreft ook wel klassiekers genoemd mogen worden.

EVANSHEWSON
Talkie Walkie is de plaat van Air die ik het vaakst heb gedraaid, gewoon omdat ze me nooit verveelde.
Moon Safari was verbluffend goed, omdat het nieuw was.
Maar deze plaat die totaal anders klinkt is op zich ook heel sterk, alleen anders. Nautilus zei het hier al en ik moet hem bijtreden, de ene Air is de andere niet, maar los van elkaar zijn het twee stevig sterke sfeervolle, beetje mysterieuze en héél filmische platen van deze Parijse muziekvirtuozen.
Grote klasse 4 stars !

Ow ow.. wat is dit een mooie plaat zeg!.. Ik heb hem nu al zeker 10 keer geluisterd en hij blijft mooier worden! Ik ga hem maar is een halve ster erbij geven! Komt de teller op 4.5*

avatar van GraveyardJunkie
dit een typische plaat uit mijn verzameling die ik maar 1 keer geluisterd heb en daarna weggelegd heb en ben vergeten.. ik ga hem binnenkort weer een keer luisteren en dan geef ik mijn stem.. sterker nog, ik ga hem nu luisteren!!

avatar van GraveyardJunkie
geluisterd, en hij is vet.. 4,0*

avatar van Tyas
Hoewel veel mensen Moon Safari 't beste album vinden.. voel ik zelf het meest voor Talkie Walkie..

: Mike Mills.. !! m'n favo!!

Sven Bersee
Elk album van Air heeft zijn eigen stijl. 4.

avatar van Mimo
Hulde nogmaals, voor de plaat die nu op nr 1 in mijn Top10 staat. Stuk voor stuk steengoede nummers, kan er naar blijven luisteren..

avatar van frankvankesteren
Iets minder dan Moon Safari, omdat er hier over de hele breedte wat minder kwaliteit op staat. In tegenstelling tot Moon Safari, waar de eerste 5 nummers het hem doen, zijn het hier de laatste 5 nummers. Alleen als ik die 5 naast die andere 5 leg dan wint Moon Safari het toch wel. Iets meer echt experiment, veel meer perfectie, maar toch ook dit weer een meer dan degelijk niveau. Bovendien staat mijn favoriete nummer Cherry Blossom Girl hierop, een nummer wat het toppunt van ontspanning is...de lichte gitaartjes van Air doen het hem vooral bij mij, vandaar dat dat soort nummers er boven uit steken

avatar van Reijersen
Cd nummer 2 van Air in het rijtje van beste naar minst goede. Moon Safari staat voor mij hier nog wel boven, maar op deze plaat kan Air mij zeker nog pakken. Dat is op de eerste plaat en alle andere (behalve Moon Safari dus) toch een stuk minder.

3,5 ster

Nog sterker dan Moon Safari, waarmee je toch al gauw geneigd bent te gaan vergelijken bij een album van Air; bij tijd en wijle echt betoverend mooi. Je moet ervoor in de stemming zijn, ik tenminste wel, maar dan krijg je er ook heel wat voor terug. Cherry Blossom Girl is een goddelijk nummer..naast de bewezen toppers van dit album wil ik toch ook nog even Venus en Alpha Beta Gaga aanhalen, wat ook twee sterke songs zijn.

4.5. Er is geen sprake van fillers, maar voor 5 sterren komen enkele songs toch echt een pak tekort.

Van Talkie Walkie is Run is mijn absolute nummer één.

Cherry Blossom girl een heerlijk subtiel nummer (gehuild, geen idee hoe het kwam maar het grijpt me aan) en het kabbelt gewoon lekker in elkaar over. Alone in Kyoto komt ook in Lost In translation voor en past precies bij de sfeer die de film oproept.

Ze hebben mooi werk afgeleverd.

avatar van tiempy
geweldige plaat!
heerlijk onderweg naar huis, of als je je even rot voelt.

Cherry Blossom Girl, en universal Traveler als favorieten

4.5 stars worthy!!

avatar van tnf
tnf
Ik bezit het hele ouvre van Air. 'Moon Safari' blijft hier de meestgedraaide, maar Premieres Symptomes en deze volgen daarna.

Op m'n site heb ik ergens persoonlijke jaarlijstjes staan. En bij het lijstje van 2004 valt het me op dat ik maar liefst vier nummers van deze cd met exact hetzelfde puntenaantal bovenaan heb gezet (8,5). Te weten: Tracks 3, 6, 7 en 8. Track 2 zit er niet ver onder. En de overige tracks verdienen nog steeds minstens een 7.

Een zeer geliefde plaat dus, maar ook een hele gelijkmatige zonder een duidelijke uitschieter. Op de andere Air-albums die ik noemde staan wel een paar nummers die voor mij boven de 9 uitkomen, om het zo maar even te zeggen.