Anthrax - Among the Living (1987)

Label: Island

1. Among the Living (5:16)
  2. Caught in a Mosh (4:59)
  3. I Am the Law (5:57)
  4. Efilnikufesin (N.F.L.) (4:54)
  5. A Skeleton in the Closet (5:32)
  6. Indians (5:40)
  7. One World (5:56)
  8. A.D.I. / Horror of It All (7:49)
  9. Imitation of Life (4:10)
  10. Indians [Alternate Lead] * (5:39)
  11. One World [Alternate Take] * (5:55)
  12. Imitation of Life [Alternate Take] * (4:26)
  13. Bud E Luv Bomb and Satan's Lounge Band * (2:45)
  14. I Am the Law [Live in Dallas] * (6:03)
  15. I'm the Man [Instrumental] * (3:04)
avatar van jurado
exodus schreef:
Jeugdsentiment Strak, strak en nog eens strak! Knallen! Typisch geluid trouwens op dit album ook, dat razendsnel vergroeide met het fenomeen Anthrax.

Absoluut jeugdsentiment , leg hem nog wel eens een paar keer per jaar op.
Absoluut strak, Charlie Benante (drums) schreef ook bijna alle gitaarrifs .
Absoluut typisch geluid, dikke productie voor die tijd, producer Eddie Kramer was een toen al een grote (Led Zep , Kiss etc.)

Hiphop en comedy vrij, gelukkig maar, want die geintjes waardeer ik niet van Anthrax. Ik ben ook niet zo gecharmeerd van de zanger, en die achtergrondvocalen doen ook afbreuk aan de muziek. Anthrax vind ik vooral de moeite waard voor de gitaar (en drum) lijnen. Lekkere riffs en geweldige solo's, en daar gaat het toch in eerste instantie om bij een lekkere pot thrash metal. Dat zit hier wel goed.

haveman
Wilden de heren van Anthrax hier de wereld redden?

Ik hoor liever tracks als Medusa en Madhouse.

Nummer 1,2,3,4 en 6 zijn redelijk tot goed, de rest matig.

avatar van Von Helsing
Gerucht gaat dat binnenkort Metallica, Megadeth, Slayer & Anthrax samen gaan touren!

avatar van Tekh
DE GROTE 4 !!! dat zou geweldig zijn.

The Oath

avatar van Von Helsing
"...Ian also commented on the rumor that stemmed from a recent interview SLAYER guitarist Kerry King gave to U.K.'s Metal Hammer magazine in which King stated has heard through the grapevine that METALLICA drummer Lars Ulrich is plotting a tour that would include METALLICA, MEGADETH, SLAYER and ANTHRAX. Scott said, "There's this big rumor that we're gonna do METALLICA, ANTHRAX, SLAYER and MEGADETH next summer in Europe, and this is supposedly coming from the METALLICA camp. So whether it's true or not, I'm really excited about it, and I'll say right now that we will absolutely do it. So we're in. [laughs]"

avatar van Eddie
Dan kunnen we daarna allemaal gelukkig sterven en tegen Petrus zeggen dat we wat eerder zijn omdat het niet,meer beter zal worden

Zou echt geweldig zijn als dat zou kunnen. HET thrash kwartet bij uitstek voor de allereerste keer in de geschiedenis samen op tour. Zeker voor Anthrax zu dat geweldig zijn, krijgen ze ook eens een keer de aandacht die ze als thrash instituut verdienen.

Von Helsing schreef:

Pm me als je meer weet oke?

avatar van Edwynn
Trek je knip maar vast! Het zal wel plaatshebben op de millionaire's fair.

Bovendien, zonder Belladonna herleven de tijden van dit geniale Among The Living natuurlijk nooit. Niets ten nadele van John Bush overigens.
Het cynische stemgeluid van Belladonna over de moordende moshpartijen in Caught In A Mosh of Indians vormen een uniek contrast op deze geweldenaar.
Persoonlijk prefereer ik Spreading The Disease maar deze is minstens zo goed.

avatar van master-rens
De laatste drie nummers vind ik niet zo interessant maar de rest vind ik geweldig!

avatar van master-rens
Inmiddels vind ik elk nummer echt geweldig!!!

avatar van Tommentor
Geweldige plaat van Anthrax! Heerlijke riffs en geweldig drumwerk van 1 van de betere drummers in de metal scene!

Beste nummers:

Caught in a mosh, I am the law, Indians (vooral die moshstukken!)

Raymond.
Ik ben op dit moment mij cd collectie aan het digitaliseren. En ik kwam deze onlangs nog tegen. Ondanks dat ik al een paar jaar 'metalmoe' ben is deze plaat nog steeds erg lekker. Ik durf er denk ik wel 3,5* voor te geven.

avatar van GothicBowie
vind het persoonlijk een van de betere Thrash metal platen die ik al heb beluisterd, al hou ik iets meer van Kreator, Slayer of Warbringer bvb maar deze mag er best zijn

Imitation Of Life

Metallica en Megadeth...
Krijgen we dat gezeik weer...

avatar van Edwynn
De eerste shows zijn al achter de rug hoor....

En Megadeath zo schrijven kan ook veel gezeik opleveren.

avatar van Lau1986
Ik vind dit de beste plaat van Anthrax, de geniale zang van Belladonna, heerlijk gitaar werk en een wat meer punky benadering dan een band als bijvoorbeeld Slayer of Metallica.
Die achtergrond zang erbij vind ik juist een enorme toevoeging.

MOSH!

PriestMaiden
Topplaat van Anthrax.
Elk nummer is de moeite.
Joey's stem en de gitaarriffs maken dit toch één van de beste Thrash Metal albums.

avatar van vielip
Topper van Anthrax!! Heerlijk baanbrekend drumwerk van Benante op dit album! Nummers als Caught in a mosh, I am the law, Indians en NFL zijn toch wel klassiekers in de metalwereld hoor!
De produktie is op dit album ook al stukken beter voor elkaar dan op voorganger Spreading the disease. Wat ik overigens ook een topalbum vind!
Is iemand hier ook bekend met de nog niet zo lang geleden verschenen deluxe edition? Ben erg benieuwd of het album beter klinkt en of de extra's op cd2 de moeite waard zijn!

avatar van B.Robertson
vielip schreef:

Heb eens even gekeken. Eindelijk staat Bud E Luv Bomb and Satan's Lounge Band op cd; een niet al te serieus nummer. Among the Living is een knap album, maar toch heb ik me met voorgaand werk beter vermaakt. Met een gemiddelde van goed vijf minuten per nummer kwam het me soms wat droog over, met name nrs. 5 & 8.
Volgens Bill Milano heeft Charlie Benante de riff van Indians van hem gejat. In de info van U.S.A. for M.O.D. valt te lezen: "NO THANKS to CHARLIE for stealing my Hacowy Riff for indians", Billy heeft er geen hoofdletter voor over. Mij maakt het niets uit; Charlie heeft er vast wat beters van gemaakt.

Joy
en een feesie bouwen kon men anno 2005 ook nog

YouTube - Anthrax - Indians (Live 2005)

straffe plaat, goeie band

En anno 2010 opnieuw.

Samen met Spreading The Disease het beste wat de band ooit uitbracht. Disease heeft mijn persoonlijke voorkeur, maar Among The Living heeft ook een aantal te gekke thrashklassiekers aan boord. Caught In A Mosh, I Am The Law, One World, etcetera. Kan ik altijd wel opzetten.

avatar van Edwynn
Het kan je kopje thee niet zijn maar er is m.i. niks mis met de vocale capaciteiten van Joey Belladonna. Kijk maar eens naar de diverse livefragmenten die op Youtube te vinden zijn. Die man pakt nog altijd alle noten.

Ik vind dit het beste album van Anthrax. Hier staan veel sterke nummers op, de productie is vrij goed (beter dan die van Spreading the Disease) en er zit een heerlijk punky drive in de gitaar- en drumpartijen.

B.Robertson schreef:

De deluxe versie klinkt top en als extraatje krijg je de DVD Live At Hammersmith erbij. Boekwerk + foto's zijn ook de moeite waard.

En zo is het: wat een geluid en wat een mooie verpakking!

avatar van Edwynn
Is dat Live At Hammersmithgedeelte dezelfde show als de Oidvidnikufesin vhs?

Edwynn schreef:
Is dat Live At Hammersmithgedeelte dezelfde show als de Oidvidnikufesin vhs?

Ja, precies dezelfde video.

avatar van Edwynn
Voor wie die video niet heeft, is deze package dus een must.

Ik pieker nog eventjes. Wel leuk dat ie eindelijk eens op dvd verkrijgbaar is.