Annihilator - Feast (2013)

Canada
Label: Earache

1. Deadlock (4:22)
  2. No Way Out (5:19)
  3. Smear Campaign (4:14)
  4. No Surrender (5:36)
  5. Wrapped (3:46)
  6. Perfect Angel Eyes (4:26)
  7. Demon Code (6:21)
  8. Fight the World (6:53)
  9. One Falls, Two Rise (8:33)
  10. Fun Palace * (5:35)
  11. Alison Hell * (5:09)
  12. King of the Kill * (3:15)
  13. Never, Neverland * (5:22)
  14. Set the World on Fire * (4:24)
  15. Welcome to Your Death * (4:09)
  16. Nozone * (2:49)
  17. Bloodbath * (5:25)
  18. 21 * (4:24)
  19. Stonewall * (4:50)
  20. Ultra Motion * (5:06)
  21. Time Bomb * (4:32)
  22. Refresh the Demon * (5:29)
  23. World Salad * (5:45)
  24. Brain Dance * (4:50)
avatar van james_cameron
Typisch Annihilator-album: vlotte uptempo beukers met anonieme standaard teksten. Leuk zolang het duurt, maar aan het songmateriaal schort hier en daar wel wat. Neem bijvoorbeeld de vlakke ballad Perfect Angel Eyes- een dergelijke inferieure song zou je nog niet als bonustrack willen aantreffen, laat staan prominent aanwezig halverwege het album. Gelukkig zijn daar de altijd lekkere gitaarriffs- en solo's van Jeff Waters om de kwaliteit van de overige songs wat op te krikken. Geen hoogvlieger dus, al met al, maar binnen het oeuvre van Annihilator een degelijke middenmoter.

avatar van Kondoro0614
Met 'Deadlock' knalt de band weer naar binnen en dat nummer staat echt als een huis, vette riffs, gave solo's en leuke zang. Maar toch is de zang niet iets waar ik fan van ben, ik kan niet wennen aan de stem van Dave Padden. Het is allemaal standaard en typisch Annihilator, het echte Annihilator sound hangt er aan en de band is eigenlijk niks veranderd, zeker niet van het voorgaande succes. Ook de bonus CD, want op Spotify staat deze CD online met de vijftien bonustracks, allemaal klassiekers die volgens mij opnieuw ingezongen zijn. Leuk maar niet uitnodigend genoeg om de vijftien tracks allemaal langs te gaan.

De songs bevatten allemaal een lange tijdsduur, maar één nummer die in de drie minuten eindigt. Met voornamelijk 5+ minuten weet je vrijwel zeker dat je een aardige solo partij mag gaan verwachten van Waters en dat is ook zo. Elk nummer kent zijn standaard solotje zoals we deze echt gewend zijn van waters: ruig, hard en lekker snel. Toch is het wel iets wat we van deze band mogen verwachten, en lopen ze niet van een 'succespatroon' af. Echter is de vraag hoelang ik nog fan ben van deze sound, ik heb het langzamerhand ook wel een beetje gehoord nu.

Voorlopige tussenstand:

01. Alice in Hell
02. Never, Neverland
03. Criteria for a Black Widow
04. Annihilator
05. Carnival Diablos