menu

Richard Ashcroft - Keys to the World (2006)

mijn stem
3,54 (136)
136 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Parlophone

 1. Why Not Nothing? (4:09)
 2. Music Is Power (3:58)
 3. Break the Night with Colour (3:57)
 4. Words Just Get in the Way (4:53)
 5. Keys to the World (4:42)
 6. Sweet Brother Malcolm (4:52)
 7. Cry Til the Morning (5:05)
 8. Why Do Lovers? (4:46)
 9. Simple Song (4:06)
 10. World Keeps Turning (3:55)
 11. 75 Degrees * (4:47)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 44:23 (49:10)
zoeken in:
avatar van Hermy
4,0
the dutchman schreef:
was ik gister in de buurt van Van Leest, dacht ik: hey ik kan de nieuwe van meneer Ashcroft wel even meepikken... sta ik voor de bak met de A en wat zie ik: 19,99???? sinds wanneer moet ik verdomme 20 euri's neerleggen voor 10 nummers? geloof me, ik wil best wat geld uitgeven voor een goede plaat, maar dit vind ik toch wel erg belachelijk hoor... ik wacht wel tot ie in de top 50 staat en dan ga ik wel langs de MediaMarkt.

nee nee Van Leest.. dit is een slechte zaak!


Kijk ook eens op internet (cd-wow.nl). Daar kun je de cd voor 12.99 bestellen. Als je een stuk of 10 cd's hebt besteld krijg je ook een kortingskaart van 1 Euro, waardoor je dus maar 11.99 voor nieuwe cd's betaald.

4,5
Wat een waanzinnig goed album van Richard Ashcroft zeg!
Dit overtreft echt al mijn verwachtingen.
Alle nummers zijn goed, er zit niet één mindere bij.
Gitaarwerk is zeer goed en ook de orkesten zijn wederom erg mooi. Muziek zit gewoon goed in elkaar en de produktie is top!
Doordat Ashcroft gebruikt maakt van vele instrumenten blijft dit album tot de laatste noot boeien, zeer afwisselend! Favorieten zijn: Music Is Power, Sweet Brother Malcolm en Why Do Lovers?
4,5 ster!

2,5
Break The Night With Colour is geweldige slow. Klinkt als Robbie Williams,maar dan beter,hehe

4,5
Vind het erg jammer dat er hier zo weinig over dit album gepraat wordt! Het is namelijk een schitterend album vol met mooie songs. Lekkere gitaren, prachtige orkesten, geweldige arrangementen en natuurlijk Richard's geniale stem -dat is de omschrijving wat ik aan dit album zou willen geven. Het is naar mijn bescheiden mening toch wel een klasse beter dan de Arctic Monkeys (vind ik zelf ook erg goed hóór) waar alle aandacht op gevestigd is. Voor liefhebbers van britpop (en dat zijn er heel veel) is dit verplichte kost.
Mensen wacht niet langer, deze plaat MOET je gewoon in huis halen!!!

avatar van Premonition
3,5
Ik heb ´m sinds een week in huis en moet zeggen dat hij mij steeds meer aanspreekt. Gelukkig niet meer van die slome country nummers als op zijn vorige plaat.
Ik mis Nick McCabe nog steeds. Die zorgde voor dat scherpe randje. Mad Richard zijn stem blijft prachtig.

tondeman
gerre schreef:
Break The Night With Colour is geweldige slow. Klinkt als Robbie Williams,maar dan beter,hehe


beter dan robbie williams

4,0
Goede teksten! Mooie hoes! Enkele toppertjes! Maar de gekte van heer Ashcroft is er nagenoeg niet. Daardoor klinkt het soms softjes. Dus neem de gekte uit de hoogtijd dagen van "The Verve". En het volgende album zou naar de 5* kunnen gaan. Dit album blijft steken op 4 *. Toch een goede comeback van deze uitstekende songwriter!

avatar van andré
Jason schreef:
... Maar de gekte van heer Ashcroft is er nagenoeg niet.....Dus neem de gekte uit de hoogtijd dagen van "The Verve"....


Gekte? Dat moet je me toch 's uitleggen, want die zogenaamde gekte heb ik nooit ontdekt....

buddy
Echt een super plaat. Heb em al een tijdje maar wordt steeds beter. Enkele parels op het album: Cry Till The Morning, Keys To The World en Break The Night With Colour. Maar ook de rest is gewoon heel mooi.

avatar van aERodynamIC
3,5
Alone With Everybody heb ik in de kast staan en kan ik op zijn tijd nog prima waarderen.
De opvolger is eigenlijk een beetje aan me voorbij gegaan.
Nu toch weer aangehaakt bij dit 3e album Keys to the World, en ik moet zeggen dat het een plezierige (hernieuwde) kennismaking is.
Echt veel verschil hoor ik niet met het debuut, dus van een koerswijziging is geen sprake. Maar ach, soms vind ik dat niet eens erg. Liever een goede herhalingszet dan een vreselijk slechte nieuwe experimenteerdrift (alhoewel ik daar wel meer bewondering voor heb).

avatar van jeroen1904
4,0
Eindelijk binnen de cd van mijn favoriet artiest king richard dus ben een beetje bevooroordeeld in mijn beoordeling. And he did again, vind dit weeral een zeer goed album van de man... de sound doet me terugdenken aan alone with everybody en dat staat bij mij op 1 in mijn top 10. Ik moet toegeven dat er geen wereldsingle zoals check the meaning (van op zijn 2de plaat human conditions) of a song for the lovers opstaat , maar de titeltrack keys to the world komt toch aardig in de buurt. Ook music is power, break the night with colour, cry till the morning kunnen allemaal perfecte singles zijn. Ook de rauwe opener why not nothing vind ik een voltreffer, net als het ingetogen sweet brother malcolm (kippevel). De laatste 2 nummers vind ik op dit moment nog wat minder, en dat is voorlopig het verschil met alone with everybody waarop echt elk nummer goed is.

wiloost
Helemaal eens met aerodynamic. Ik had bij Richard Ashcroft toch zoiets van; daar heb je hem weer. !!. Nu ik een paar keer heb geluisterd naar Keys to the world, denk ik ....!! Ja ondrschatte man. Erg goed wat hij doet. Prima album.

avatar van wondzero
2,5
ik heb um geluisterd maar ik was er niet helemaal weg van; klinkt wel lekker, maar niet echt dat ik um non stop zal draaien..

ik vind het trouwens jammer dat ie met 'music is power' het zelfde kunstje flikt als met bittersweet symphony (zowel clip als de muziek) nee dat hoeft voor mij geen hit te worden; als ie eens wat origineels verzint.
ja dat is dit album; niet origineel.

break the night with colour is me favoriet. 2,5* voor de moeite

4,0
"Warme rillingen" is het woord. Dit album was een vaste klant in mijn cd-speler gedurende de afgelopen maanden. Ambachtelijke songs die zeer goed gezongen zijn. Een ware verademing in tijden van de garagerock hype waar amper aandacht geschonken wordt aan songstructuren (zonder dit genre in diskrediet te brengen)

4,5
Lefty schreef:
"Warme rillingen" is het woord. Dit album was een vaste klant in mijn cd-speler gedurende de afgelopen maanden. Ambachtelijke songs die zeer goed gezongen zijn. Een ware verademing in tijden van de garagerock hype waar amper aandacht geschonken wordt aan songstructuren (zonder dit genre in diskrediet te brengen)


Je haalt me de woorden uit mijn mond, helemaal mee eens. Op dit album staat elk nummer als een huis, mede door de brede arrangementen. Je hoort dat er aan elk nummer veel aandacht besteed is. Voor mij persoonlijk is dit verreweg HET album van 2006 tot nu toe.

4,0
het paradiso concert staan inmiddels op fabchannel. ongelofelijk zeg, wat vet. had er toch wel bij willen zijn... wat een stem heeft die gast!

tondeman
the dutchman schreef:
het paradiso concert staan inmiddels op fabchannel. ongelofelijk zeg, wat vet. had er toch wel bij willen zijn... wat een stem heeft die gast!


hij komt weer in paradiso he, over een paar weekjes. er zijn nog kaarten over als ik het goed heb

hij was ook in Arnhem als voorprogramma van coldplay, heb erg genoten was echt heel mooi, vooral die grote hit van the verve was erg ruig om live te zien/horen (kom even niet op de naam.. is al laat en heb de hele dag wiskunde voor mijn examens gedaan )

avatar van herman
2,5
the dutchman schreef:
break the night with colour denk ik dan jah. maar dat vind ik niet echt op robbie williams lijken hoor? misschien een zelfde soort sfeer, maar verder....?


Het heeft veel van The Road To Mandalay. Intro is nagenoeg gelijk, verder is het wat trager.

Wel een leuke plaat van Ashcroft, maar niet echt heel bijzonder. Ik mis ook de scherpe randjes van meneer McCabe, zo'n Words Just Get In The Way klinkt toch wel heel erg belegen...

avatar van chansadres
4,0
TIteltrack Keys of the world was een hele tijd mijn titeltrack ook. ALs ik naar buiten liep zette ik dat nummer meteen op. Rillingen over mijn lichaam. Het geeft je zo'n open gevoel. Rest van de cd is van dezelfde klasse.

Jammer dat zijn singles niet worden opgepakt. Maar dat was al in The Verve tijdperk (behalve Bittersweet Symphonie dan)

Verdiende 4 *

4,0
vos
Fantastisch album. Vind dit zelfs beter dan alone with everybody. Break the night with colour is echt verve niveau. Mn andere favoriete nummers hier zijn sweet brother malcolm en why do lovers. Was aangenaam verrast met deze cd, ga hem dan ook bekijken 31 okt in brussel.

4,5
wou enorm graag naar zijn optreden (31/10) maar spijtig genoeg niet gelukt. verder, enorm goed album, misschien geen bijster originele songs, maar zijn prachtige stem maakt alles goed!

avatar van 3din
4,5
Vind het 1e album Alone With Everybody schitterend, zeker met het nummer "You on My Mind in My Sleep", wat is dat is een prachtig nummer.
Maar dit nieuwe album kan mij ook heel goed bekoren, jammer dat het een artiest is die in mij ogen onderwaardeerd is wat hij absoluut niet verdiend, het is een geweldige artiest!

3din

Lost Highway
Ondergewaardeerd, dat is wel het minste wat je kan zeggen van deze topartiest. Keys to the world benadert af en toe zijn Verve-niveau en staat vol met goed gecomponeerde songs. Voeg bij die goede composities ook nog eens de mooie stem van Ashcroft en je hebt een fraaie plaat. Het heeft allemaal veel gemeen met de latere Echo and the bunnymen albums. (Net als Richard Ashcroft is Ian McCulloch een ondergewaardeerd artiest)

avatar van SirNoodle
4,5
sweet brother malcolm... oh, zo mooi, zo mooi.
Richard is toch een beetje god.

Lost Highway
SirNoodle schreef:
sweet brother malcolm... oh, zo mooi, zo mooi.
Richard is toch een beetje god.


En wat dan gezegd over Why do lovers?
Klasse.

avatar van starsailor
3,0
Kortom....
Mad Richard had lekker in The Verve moeten blijven.
Al die EO muziek komt na 3 albums mijn strot uit. Enkele goede nummers daar gelaten.

Zigstar
Een beetje onderschat vind ik toch, deze plaat. Rock en rollend openen met nog nie eens zo'n slecht deuntje, daarna twee ferme radiohits die blijven overeind staan, ookal werden ze in den tijd dolgedraaid. Wat daarop volgt is allemaal meer dan degelijk, vooral Keys to the world en Why do Lovers. De afsluiter vind ik ook prima. 4 sterren

avatar van coldwarkids
4,0
gewoon.... goed!!

mathieudc
Zeer goed album van Richard Ashcroft. In het begin vond ik het nogal saai klinken maar wel met enkele uitschieters zoals het betoverende 'Break the Night With Colour', de opener 'Why Not Nothing' en 'Simple Song'.

Na enkele luisterbeurten is de plaat echter meer en meer gaan openbloeien voor mij, elk nummer heeft z'n eigen identiteit maar vormt dan toch weer een mooi geheel. Saai? Misschien voor sommigen nog steeds ja, maar vervelend, dat nooit! 'Keys to the World' is gewoon een album vol (op de afsluiter 'World Keeps Turning' na voor mij) met mooie melodieën en songs! Begonnen met 2,5, inmiddels zijn dat 4 sterren.

avatar van Helicon
3,0
Niet heel erg bijzonder album vind ik persoonlijk. eerste nummer vind ik nogal slecht de rest is goed luisterbaar.

avatar van trebremmit
3,5
Break the Night with Colour heb ik altijd al een lekker nummer gevonden, maar hier staan nog wel meer goede nummers op zoals Keys to the World en Sweet Brother Malcolm. Jammer genoeg staan er ook wel een aantal hele brave gezapige nummers op, wat niet echt bij hem past.

avatar van coldwarkids
4,0
Weer eens opgezet. Man, wat lopen de rillingen over m'n lijf bij nummers als Words Just Get In The Way en Break The Night With Colour.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:40 uur

geplaatst: vandaag om 10:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.