Richard Ashcroft - Keys to the World (2006)

Label: Parlophone

1. Why Not Nothing? (4:09)
  2. Music Is Power (3:58)
  3. Break the Night with Colour (3:57)
  4. Words Just Get in the Way (4:53)
  5. Keys to the World (4:42)
  6. Sweet Brother Malcolm (4:52)
  7. Cry Til the Morning (5:05)
  8. Why Do Lovers? (4:46)
  9. Simple Song (4:06)
  10. World Keeps Turning (3:55)
  11. 75 Degrees * (4:47)
  12. Break the Night with Colour [Live at Kings College] * (4:58)
Ah kijk eens aan. Ben benieuwd of meneer Ashcroft de afgelopen 4 jaar nog progressie heeft geboekt. Ik mag het hopen, want als het weer hetzelfde is als de eerste 2 soloplaten van hem dan pas ik

tondeman
het klinkt anders maar ook vertrouwd. why do lovers? is een hele mooie plaat, mn favoriet.

Is deze ook al gelekt dan? Pfff, ik kan het allemaal niet meer bijhouden hoor.

tondeman
4, 9 en 10 heb ik nog niet gevonden, de rest wel.

Wat een prachtige hoes!

nog een maandje wachten.....

ik kan hem op de torrent nog nergens vinden iig. of mag ik dat hier niet zeggen?

tondeman
ben nog op zoek naar nummer 9 en 10. 1 tot en met 8 vind ik erg goed. heel verfrissend. wat mij betreft nog altijd een van de belangrijkste Engelse muzikanten en ik hoop dat deze plaat ook echt een comeback wordt voor hem.

avatar van Music4ever
Richard Ashcroft is voor mij ook één van de belangrijkste -sowieso één van de betere- muzikanten uit Engeland. Ik heb tot nu toe alleen de single 'Break The Night With Colour' en 'Cry Til The Morning´ gehoord en die vind ik allebei echt heel erg goed! Ik zou het hem enorm gunnen als dit album een succes word.

avatar van avdj
Cry Till the Morning vindt ik wel een goed nummer, klinkt zoals tondeman al zegt erg fris. Hoe de rest wordt is afwachten, gelukkig koopt m'n broer dit album al.

Allmusic
De cd begint stevig met Why Not Nothing. Dit nummer staat als een huis en doet een (lichte) koersverandering vermoeden. Niets is echter minder waar. Vanaf Music Is Power, dat opgebouwd is rond een Curtis Mayfield-sample, krijgen we weer de oude Richard Ashcroft te horen. Of dit een voordeel is moet nog blijken. Enigszins afwijkend zijn de rustige nummers Sweet Brother Malcolm en World Keeps Turning, waarmee ik ook meteen de (voolopige) hoogtepunten van deze cd heb genoemd. 4*

avatar van titan
titan (crew)
Na de af en toe wat gezapige en langdradige voorganger is er nu gelukkig weer een echt goed album van Richard Ashcroft verschenen. Niet dat het niveau van Urban hymns gehaald wordt (ik ben bang dat Richard daar nooit meer zal geraken), maar dit album is toch zeer genietbaar en bovenal heel afwisselend. 4*.

avatar van andré
Ik hoorde vandaag een nummer van hem en ik vond het eigenlijk verdacht veel op Robbie Williams lijken. Niet dat daar iets mis mee is, Robbie heeft een aantal leuke nummers. Waarschijnlijk is Richard Ashcroft van grote invloed op hem geweest.

andré schreef:

daar snap ik dus echt helemaal niks van. welk nummer bedoel je dan?

the dutchman schreef:

daar snap ik dus echt helemaal niks van. welk nummer bedoel je dan?

Geen idee, hoorde het op de radio. Nieuwe single misschien?

break the night with colour denk ik dan jah. maar dat vind ik niet echt op robbie williams lijken hoor? misschien een zelfde soort sfeer, maar verder....?

avatar van Music4ever
Wat een onzin, dat is een belediging voor Mr. Ashcroft.
Zijn nieuwe single is van een veel hoger niveau!
Dit album heb ik trouwens nog niet helaas.
Was vandaag in 4 (!) platenzaken maar deze hadden ze nog niet binnen. Heb hem nu dus maar besteld, zie hem eind deze week verschijnen. Kijk er heel erg naar uit!

Music4ever schreef:
Wat een onzin, dat is een belediging voor Mr. Ashcroft

Ik bedoel het helemaal niet negatief hoor. Robbie Williams heeft een aantal zeer goede nummers. En nu ik er over nadenk liggen de werelden van Robbie en Richard (muzikaal dan) helemaal niet ver van elkaar af.

Maar ik zal de nieuwe Ashcroft eens luisteren, misschien vergis ik me.

Na 2 luister beurten moet ik ze ggen een goed album. Hoogte punten inderdaad Sweet Brother Malcolm en Break the Night with Colour zijn pareltjes. Textueel zijn deze nummers trouwens velemale beter dan de heer R. Williams! 4 sterren!

avatar van LittleBox
Ja, dit is inderdaad heel mooi! Eerste en laatste nummer zijn geweldig. Dit gaat nog veel gedraaid worden!

avatar van avdj
"Vanaf 23 januari te koop"

Inmiddels is het de 24ste! Foutje van MuMe?

avatar van Jordy
Hij is toch nog steeds vanaf 23 januari te koop, dat is toch niet veranderd sinds gisteren?

avatar van HiLL
lol

Was al vanaf 20/01 te koop via Plato.nl

avatar van steven
andre heeft gelijk , het begin van het nummer lijkt een beetje op een robbie nummer ( maar dan wel 1 van zijn betere). Het album vind ik zeer goed te pruimen, favorieten : Why do lovers ( lekker zwier ballad) , de opener ,world keeps turning en music is power.

was ik gister in de buurt van Van Leest, dacht ik: hey ik kan de nieuwe van meneer Ashcroft wel even meepikken... sta ik voor de bak met de A en wat zie ik: 19,99???? sinds wanneer moet ik verdomme 20 euri's neerleggen voor 10 nummers? geloof me, ik wil best wat geld uitgeven voor een goede plaat, maar dit vind ik toch wel erg belachelijk hoor... ik wacht wel tot ie in de top 50 staat en dan ga ik wel langs de MediaMarkt.

nee nee Van Leest.. dit is een slechte zaak!

beaster1256
het eerste nummer is afschuwelijk , een franse dj kondigt een zekere ' richard ashcroft ' aan en dan begint het nummer alsof ashcroft auditie doet voor een plaats in een oude garage band , demo achtig opgenomen , maar vanaf nummer 2 tot en met 10 kriojgen we weer ashcroft grand cru met vooral nummer 8 als hoogtepunt

eerste nummer afschuwlijk???? naja smaken verschillen zullen we dan maar zeggen

Ik weet niet precies wat ik dr van moet denken
Heel wisselvallig,
De meeste liedjes zitten goed in mekaar
Alleen jammer is dat hij naar mijn gevoel niet kan zingen
Liedjes schrijven kan hij alleen wel