Tangerine Dream - Logos Live (1982)
Alternatieve titel: Live at the Dominion London 1982
- Logos Part 1 (25:43)
- Logos Part 2 (19:38)
- Dominion (5:49)
geplaatst: 19 mei 2007, 20:55 uur
Alweer een klasse live album van TD, opgenomen in The Dominion, Engeland.
geplaatst: 19 mei 2007, 22:39 uur
Ter info: live-album houd in dit geval in dat de meeste muziek hier op dus NIET al op andere albums stond maar speciaal voor deze tour is geschreven c.q. geimproviseerd. Overigens, dit is nog 1 van de weinige platen van TD uit hun Virgin tijd die ik nog moet hebben.
geplaatst: 2 juli 2007, 14:54 uur
Voor wie dit album alleen op lp thuis heeft wil ik sterk aanraden de cd te bemachtigen. Daarop zijn namelijk de twee lange delen vakkundig aan elkaar versmolten. Hierdoor ontstaat een stuk van een diikke vijftig minuten, waarvan de overgang van deel één naar deel twee huiveringwekkend mooi verloopt. Diepe bassen en even huiveringwekkende echo's dat valt eigenlijk niet te beschrijven hoe goed dat is gedaan.
Over het algemeen gesproken is het een fraai album geworden waar goed op te horen is dat Johannes Schmoeling inmiddels goed is ingewerkt. Enig minpuntje is de laatste track, maar de boog kan niet altid gespannen staan.
geplaatst: 6 december 2007, 20:33 uur
Blijft een sterk livealbum maar verrassend wordt het als je het werkelijke concert hoort uit de tangerine tree series. Hier is een album dat is samengesmolten met werk dat niet eerde verschenen is. zo als de meeste livealbums tot aan 1993.
geplaatst: 9 juli 2008, 11:55 uur
Gerards Dream schreef:
Ik denk dat je het hier hebt over de geremasterde CD-versie, aangezien mijn CD-versie de Logos-tracks alsnog in tweeën heeft gehakt, ondanks dat duidelijk te horen is dat Part II direct doorgaat, waar Part I eindigd.
Verder een geweldig album uiteraard, met Part I als absoluut hoogtepunt, waarop een aantal sterke thema's staan, waarvan het laatste stuk het beste is.
Dominion is een leuke opvuller, maar echter niet meer dan dat.
geplaatst: 9 juli 2008, 12:57 uur
In mijn stukje heb ik het over de uitgave met het volgende uitgave nummer: CDV 2257, die geperst is door het Franse MPO in 1984. Daar loopt part 1 mooi door in part 2. Het enige waaraan ik merk dat ik in part 2 zit is een ander cijfer op de display van de cd-speler.
geplaatst: 9 juli 2008, 17:29 uur
Ja, je hebt toch gelijk. Dat krijg je ervan als je het album al zo lang niet meer geluisterd hebt
geplaatst: 9 juli 2008, 19:00 uur
, de tracks zitten inderdaad aan elkaar vast. Goeiemorge......
, de tracks zitten inderdaad aan elkaar vast. Goeiemorge......Van de remaster versie ja van de eerste CD versie niet. Maar als je eens wist hoe het Dominion Concert er werkelijk eruit ziet: Dan moet je eigenlijk deze uit de Tangerine Tree/Leaves serie hebben http://www.voices-in-the-net.de/tleav001.htm
Dan besef je pas wat de heren indie tijd gedaan hebben. De officiele Logos op CD is en bjijft een ontzetend gaaf livealbum.
geplaatst: 19 augustus 2008, 01:26 uur
Wat een hoog stem gemiddelde heeft dit album, misschien wel het beste live album van TD. issie beter dan Ricocet en Encore nog dan, want dat valt toch bijna niet te overtreffen lijkt me.
geplaatst: 19 augustus 2008, 01:47 uur
De spanning die hierop is te horen is erg goed. Dat verklaart voor mij het hoge stem gemiddelde. Toch is ondanks de slechte geluidskwaliteit Encore het beste live-album van deze band tot nu toe.
geplaatst: 19 augustus 2008, 19:17 uur
ricardo schreef:
Overtreffen gaat te ver, nee het is anders maar dan moet je wel bedenken dat Ricochet en Encore in een periode van we doen wat en er komt wat van (quote van Peter Baumann). Logos is uit de Schmoelling periode, toen de concerten meer structuur kregen dus simpel gezegd 10 concerten met weinig verschil. Als je het originele concert beluisterd kom je verrassingen tegen zoals muziek uit de film The Keep. Logos is compleet anders dan de 2 voorgaande live opnames. Een geweldig album.
geplaatst: 25 augustus 2008, 11:58 uur
Dit is het bewijs dat sequencing en synthesizermuziek prima samen kan gaan met spontaanklinkende en (gedeeltelijk) geïmprovisserde liveoptredens.
geplaatst: 25 augustus 2008, 21:31 uur
dennisversteeg schreef:
Inderdaad, dat is goed opgemerkt. Beide zijn op dit album aanwezig wat Logos tot een prima en spannend live-album maakt. Het is daarmee een plaat die ik nog regelmatig draai met plezier.
geplaatst: 10 augustus 2009, 12:58 uur
19. White Eagle [1982 live version] 5:22
20. Dominion [1982 live version] 5:59
21. Excerpt From Soundcheck 8:44
Total running time 116:50
Tja en dan de eigenlijke set zoals die gespeeld is, missen we aardig wat.
2. Logos Cyan [1982 live version] 3:02
19. White Eagle [1982 live version] 5:22
20. Dominion [1982 live version] 5:59
21. Excerpt From Soundcheck 8:44
Total running time 116:50
Tja en dan de eigenlijke set zoals die gespeeld is, missen we aardig wat.
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:14 uur
Dat kan je inderdaad wel stellen dat dit album verre van compleet is. Wellicht een idee om een Logos Live Gold versie uit te brengen waar alles op staat. En als Edgar Froese dan toch bezig is, laat hem dan ook duiken in het beeldenarchief van de band om zodoende er ook nog een paar fraaie dvd's bij te doen. Dat wordt vast smullen geblazen, ik kijk er al reikhalzend naar uit.
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:16 uur
Ik heb met dit album al een paar keer in mijn handen gestaan. Maar iets weerhoudt mij toch om hem org aan te gaan schaffen. Nog steeds zijn Ricochet en Encore mijn enigste Tangerine Dream live albums die ik org in huis heb. Ik zou er best nog eentje bij willen hebben, maar van de albums waar structuur in kwam en niet van we doen maar wat, is deze dan de beste keuze? Of nog een ander live album waar een beetje makkelijk aan te komen is.
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:19 uur
ricardo schreef:
Van de meer "structurele" live-albums, is dit een regelrechte klassieker, maar wat dacht je van Poland? Dat is misschien wel het meest legendarische live-album van TD uit de jaren '80. Maar ook dit album is niet te missen!!
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:20 uur
ricardo schreef:
Een van de betere live albums van TD mag deze zeker noemen, vind dit nog steeds een aan raader.
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:22 uur
CorvisChristi schreef:
Jammer want dat wordt zoeken officieel is Poland niet meer verkrijgbaar.
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:25 uur
Gerards Dream schreef:
1. Logos compleet uitgeven kan niet omdat er materiaal van de soundtrack The Keep opstaat en dat ligt gevoelig.
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:26 uur
Verbazend!! Poland is juist een zeer trendsettend album geweest van ze. Gelukkig is er nog iets als internet
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:33 uur
CorvisChristi schreef:
. Verbazend? Nee dat niet sinds dat het label Sanctuary is overgenomen door Universal, en die zien geen brood in een nieuwe heruitgave. Blijf je dus bij Logos als een van de betere uit de TD live albums.
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:49 uur
tangmaster schreef:
2. DVD? Volgens ingewijden is hier geen beeldmateriaal van.
Jammer, altijd die rechten maar weer. En die dvd kan toch worden samengesteld uit een brede periode rondom Logos. Er zal vast wel wat te vinden zijn. Inteviews, kijkjes in de studio, nog wat lose live-beelden of foto's bijvoorbeeld.
geplaatst: 10 augustus 2009, 13:55 uur
Gerards Dream schreef:
Zou jij er lol in hebben om 2 uur naar matige beelden uit die tijd te moeten kijken. Bekijk Three Phase (of Live in America 1992 DVD versie) maar eens. Dan weet je wat ik bedoel.
geplaatst: 10 augustus 2009, 14:52 uur
Wie heeft het hier over matige beelden. Kijk eens naar de tourboeken wat daarin is te vinden. Dat zijn geen slechte foto's. Combineer dat met de muziek en laat de beelden in elkaar overvloeien. Tussen door nog wat interviews en achtergrond informatie over hoe bijvoorbeeld de hoesontwerpen zijn ontstaan. Vul dit aan met zaken die toen actueel waren. Volgens mij ben je dan al aardig op weg om een boeiend product in elkaar te zetten.
Saai hoeft het niet te worden, zolang je maar de creativiteit van Tangerine Dream er maar in blijft terug zien. Een band die me na jaren nog weet te raken en te boeien met heerlijke muziek die maar blijft groeien.
geplaatst: 10 augustus 2009, 15:36 uur
Ik ken Tangerine Dream nog maar een jaar ongeveer. In het begin beluisterde ik hun albums erg veel, maar na het entousiaste begin raakte het ook weer vrij snel op de achtergrond bij mij. Vorige week op vakantie heb ik het album Tangram meegenomen in de auto, en stond ik werkelijk weer versteld van de magistrale muziek van TD. Ik moet mij eigenlijk wel een beetje schamen dat ik deze muziek niet vaker heb beluisterd het afgelopen jaar. Anderzijds denk ik dan ook dat het mij ook niet al te veel geraakt heeft, en dan is het ook zonde om veel albums ervan te gaan kopen. Ik zie cd's ook echt als gebruiks voorwerp, en niet voor de heb.
Dit album komt er nog wel een keer, als laatste album van TD denk ik. Eerst maar eens zien of TD 'echt' wat voor mij is, voordat ik er meer van ga kopen en dieper in hun catalogus ga duiken.
Ik vind van de electronische albums Timewind van Schulze, het meest beklemmende en pakkende electronische album wat ik in bezit heb. De muziek van TD is wat lichtvoetiger en wat toegankelijker dan Timewind, tenminste voor mij dan.
geplaatst: 10 augustus 2009, 16:25 uur
ricardo schreef:
Kijk je moet niet willen om zoals de echte fans een complete discografie op te bouwen van een band of artiest wat later weer wegebt.
Nee je kunt dan beter zeggen het is leuk wat ik heb en daar laat ik het bij. Aan de andere kant kan het je alsnog te pakken nemen en dat moet je zelf ondervinden.
geplaatst: 10 augustus 2009, 16:26 uur
Gerards Dream schreef:
Foto's zijn iets heel anders dan die oude filmpjes.
geplaatst: 10 augustus 2009, 16:41 uur
tangmaster schreef:
Dat had ik met het Live album Live Killers van Queen ook. Die kocht ik destijds, omdat er de meest bekende nummers van hun opstonden. Het klonk dan nog wel aardig, maar heb hem wel 10 jaar onaangeroerd in mijn cd rek gehad. Daarna kocht ik greatest hits 1 en 2, die ik helemaal grijs heb gedraaid. Daarna was ik daar flauw van, en heb ik live killers weer eens afgespeeld, en ben ik een hele tijd helemaal verslaafd aan geweest. Ik denk tot nu toe wel de cd die ik het meest gedraaid heb. Misschien gaat het bij mij met TD wel net zo, het pakt je wel, maar niet genoeg om er verder in te duiken. Wie weet ben ik over een aantal jaren ook wel een TD diehard fan. Het is voor mij nu, 1 van de vele goede bands die ik door de jaren heen heb leren kennen, dat zeker. Deze wil ik er nog een keertje bijhalen, vooralomdat het een live album met structuur is. Ben ook wel benieuwd naar TD live waar structuur inzit. Anderzijds is dan het spannende en onvoorspelbare wel weg.(quote)
geplaatst: 10 augustus 2009, 16:51 uur
Livealbums waar structuur inzit, als je die echt beluisterd moet je meer kennis van de latere muziek hebben dan alleen van de periode 1974-1983. Voorbeeld:je bezit Goblins Club en Tournado, dan weet wat structuur is bij TD.