geplaatst: 6 juli 2013, 00:23 uur
Sietse schreef:
Ohh en nu ook bij Boomkat in de pre-order (alleen nog digitaal, DVD komt daar pas later).
Un Coeur, Deux Coeurs, Un Coeur, Sans Coeur by Orphax - MP3 Release - Boomkat - Your independent music specialist
ook flac sietse?
geplaatst: 6 juli 2013, 01:29 uur
Yep, ook FLAC. Zowel bij label als bij Boomkat (en waarschijnlijk ook nog bij mij, maar ik heb hem nog niet online staan in mijn eigen shop).
geplaatst: 8 juli 2013, 16:10 uur
Nieuwstad, het is bekend dat drones veel burgerslachtoffers maken, maar dit is niet de plek om hiertegen te demonstreren!
geplaatst: 8 juli 2013, 16:28 uur
Korreltje Zout schreef:
Nieuwstad, ik weet dat drones veel burgerslachtoffers maken, maar dit is niet de plek om hiertegen te demonstreren!
Nieuwstad heeft het volgens mij altijd graag over kwaliteit van liedjes. Iets zegt me dat het hier niet over liedjes gaat.
Ik wil eigenlijk ook wel eens wat luisteren. Gewoon om te kijken of het iets voor me is. Qua drones houd ik bijvoorbeeld wel van drone verwante doombands. Of doom verwante dronebands. Whatever. Als het maar grimmig is.
geplaatst: 8 juli 2013, 16:42 uur
Yann Samsa
geplaatst: 8 juli 2013, 16:47 uur
Het kan aan de tequila liggen, maar dit vind ik dus grappig. Korreltje Zout krijgt een duim omhoog.
geplaatst: 8 juli 2013, 18:08 uur
Edwynn schreef:
Het heeft weinig (niets) met metal drones (zoals ik ze altijd maar noem) te maken, dus het kan je zeer tegenvallen eigenlijk. Maar ben wel benieuwd.
Je kunt nu in ieder geval in de webshop van het label ( http://store.broken20.com ) het album beluisteren (kan sinds gisteren volgens mij, heb het niet gecheckt).
geplaatst: 8 juli 2013, 18:09 uur
Korreltje Zout schreef:
Sietse laat je je ook door de natuur inspireren?
Natuurdrones:
Cassuaris: 23 Hertz
Blauwe vinvis: 9 Hertz
Sietse laat je je ook door de natuur inspireren?
Natuurdrones:
Cassuaris: 23 Hertz
Blauwe vinvis: 9 Hertz
Jawel, maar niet op die manier

geplaatst: 11 juli 2013, 16:34 uur
Nu ook op Spotify... Un Coeur, Deux Coeurs, Un Coeur, Sans Coeur by Orphax on Spotify - open.spotify.com
geplaatst: 30 juli 2013, 23:10 uur
De DVD/Download is nu eindelijk ook via mij te verkrijgen. Eerste twee die kopen krijgen er ook nog eens twee download codes bij voor twee digital only releases van het label.
Hier een direct link: Un C?ur, Deux C?urs, Un C?ur, Sans C?ur | Orphax - orphax.bandcamp.com
yorgos.dalman
geplaatst: 3 oktober 2013, 16:35 uur
De tamelijk rustige en broeierige openingstrack Un Cœur, Deux Cœurs, un Cœur (18:57) doet me denken aan het minimalistische werk van Andrea Marutti (The subliminal relation between planets) en het werk onder diens schuilnaam Amon (Foundation, The legacy). Toch niet de minsten om je bij te scharen, lijkt me...
geplaatst: 4 oktober 2013, 00:46 uur
Ohh die moet ik ff gaan checken, want beide namen komen met niet bekend voor.
geplaatst: 17 november 2013, 18:58 uur
De video van Sans Cœur is nu volledig op Vimeo te bekijken.
Orphax | Preview complete "Sans Coeur" video.
Orphax | Preview complete "Sans Coeur" video.
geplaatst: 17 november 2013, 19:43 uur
geplaatst: 17 november 2013, 19:48 uur
Een persoonlijke vete wordt hier blijkbaar uitgevochten. Ik ben wel benieuwd wat Nieuwstad voor muziek maakt. Zal wel "afzeik"-muziek zijn.
geplaatst: 17 november 2013, 19:59 uur
De muziek van Nieuwstad kun je via de link in zijn profiel beluisteren. Als ik moet kiezen ga ik voor de muziek van Orphax. Maar ja, ieder zijn ding zal ik maar denken.
geplaatst: 17 november 2013, 20:04 uur
Waarom wordt er meteen gesproken van een vete wanneer ik iets niet goed vind? Daar is deze site toch voor, je mening geven.
geplaatst: 17 november 2013, 20:19 uur
inhoudsloos.
inhoudsloos.
Ongeveer zoals jouw berichten/stemmen bij de Orphax-albums dus, want op enige onderbouwing hebben we je nooit kunnen betrappen. Ben toch wel benieuwd wat je dwars zit.
geplaatst: 17 november 2013, 20:51 uur
Past goed bij de "muziek" die video. Namelijk net zo saai en inhoudsloos.
Saai en inhoudsloos...of rustgevend en meditatief, net hoe je het bekijkt (en dat laatste is toch eigenlijk wel de bedoeling en uit reacties van mensen die de DVD hebben gekocht of mij hebben zien optreden met dit beeld op de achtergrond schijnt het toch echt erg goed te werken).
geplaatst: 17 november 2013, 21:12 uur
Jazper schreef:
Uit nieuwsgierigheid toch maar eens gedaan. Klinkt als de Polle Eduard Band.
geplaatst: 17 november 2013, 21:40 uur
Die subtiele overgang halverwege het eerste nummer vind ik subliem. Toch een soort van opbouw in een minimalistische omgeving. Ik krijg er een prettig gevoel bij, al is het een lange zit. Meestal ga ik toch harder op smerigheid en duisternis. Of ik het ga kopen, weet ik nog niet maar intrigeren doet het me wel.
geplaatst: 17 november 2013, 21:56 uur
Edwynn schreef:
Dank je voor de mooie woorden.
Kopen hoeft natuurlijk niet als het niet je ding is of zo, en je kunt de release ook evt. op Spotify of Deezer luisteren (natuurlijk voor mij niet erg interessant, maar wel relaxed natuurlijk).
tuktak
geplaatst: 17 november 2013, 22:18 uur
Video heeft zeker meerwaarde, mooi gedaan. Muzikaal past het ook mooi bij elkaar, al raak je me na 17 minuten wel wat kwijt, want die laatste 6 minuten begrijp ik niet helemaal. Album en tracktitels is ook een puntje in zijn algemeenheid, komen altijd een beetje te gezocht op mij over. Met gewoon track a en b had ik meer vrede gehad zeg maar. Al met al vind ik je werken wel boeiender worden, dus ik ga die tragedie binnenkort ook eens luisteren.
En heeft Nieuwstad nog geld van je tegoed ofzo?
En heeft Nieuwstad nog geld van je tegoed ofzo?
geplaatst: 17 november 2013, 22:33 uur
Tjongejonge wat wordt er hier op de man gespeeld zeg

geplaatst: 17 november 2013, 22:36 uur
tuktak schreef:
Mee eens.
geplaatst: 17 november 2013, 23:34 uur
tuktak schreef:
Hmm, de titel heb ik toch echt niet langer dan 10 seconden over nagedacht. Over het algemeen komen die zo opeens uit het niets in me op, eigenlijk alleen "Die helden sind nicht mehr" (is een stukje tekst uit Himmel Uber Berlin waar in de muziek een sample van zit verwerkt...ik ben de film nog eens gaan kijken voor een mooie quote...zodoende) en "drowning in a pool of trees" (geen idee hoe ik daar op ben gekomen, maar daar had ik eerst een andere naam voor bedacht die ik niet tof vond en daarna kwam ik op deze zin uit die helemaal niets zegt maar waar ik vast toen iets mee had ivm de field-recordings in de muziek en de gebruikte foto voor de hoes) niet.
Sommige tracknummers heb ik wel langer over na moeten denken, vooral die op het album "de tragedie van een liedjesschrijver" moest het bij de muziek en mijn verhaal achter het album passen (dat album heeft nl. een, voor mij, heel duidelijk verhaal, wat gelukkig ook al door verschillende mensen er wel uit is gehaald afgaande op de recensies).
Tevens ben je de eerste die over deze titels negatief is, terwijl ik heel veel positieve reacties over de titel heb gehad...
geplaatst: 17 november 2013, 23:51 uur
Sietse schreef:
Waarom schiet je meteen bij elke vorm van kritiek in de verdediging? Behoorlijke drogredenatie ook trouwens; anderen vinden het goed dus jij moet het ook goed vinden..

geplaatst: 18 november 2013, 00:46 uur
Nieuwstad schreef:
Ik schiet niet in de verdediging, ik leg uit dat het anders is dan dat hij verondersteld en geef een klein kijkje in de keuken hoe ik tot mijn titels kom.
Daarbij wil ik nog wel aangeven dat het voor jou allemaal inhoudsloos overkomt maar toch heb ik veel gevoel en emotie in de muziek waarbij de titel daar soms wat meer over verteld (en soms juist verwarrend kan werken met de muziek...zoals bij de release Confused).
In het geval van deze release bestond de titel al voor dat ik alle muziek had opgenomen en geselecteerd, net zoals ik bij "de tragedie van een liedjesschrijver zonder woorden" al ver voor dat er was besloten een release te maken met deze naam bezig was; de naam is ooit ontstaan toen ik met een vriend (en oud mede-bandlid van Zonderland) een idee dat ik had besprak waarbij ik eigenlijk als grap zoiets zei als "het moet zoiets worden als "de tragedie van een liedjesschrijver zonder woorden"", waar we toen beide erg om moesten lachen, juist omdat we allebei goed op de hoogte waren van mijn kunde om teksten voor liedjes te schrijven (die is er niet). En van de werktitel heb ik de uiteindelijke titel gemaakt, omdat ik hem erg goed vond passen bij de muziek, het idee achter de muziek, de inspiratie voor de muziek en mij als persoon in de periode dat ik de muziek heb gemaakt.
En ik geef nergens aan dat hij hetzelfde moet vinden als anderen, geef alleen aan dat er over het algemeen heel positief op de titel wordt gereageerd. Daaruit kun je de conclusie trekken (voor mij) dat ik vooral door mag blijven gaan met het maken van, in zijn ogen, vergezochte namen.
Maar wie weet maak ik volgende keer een album met alleen maar schetsen en noem ik hem gewoon "Pas Halverwege"

EDIT: daarbij heb ik bij jou gevraagd om kritiek, maar nooit een antwoord gekregen. Je hebt nooit kunnen vertellen waarom je hier niets mee kan, waarom je nog voor uitkomen van de release hem al gaat opzoeken om te beluisteren, dat terwijl je al vrij veel dingen van me "hebt gehoord" en die allemaal negatief hebt beoordeeld.
Nergens kun je een onderbouwing geven en daar is waar ik kritiek op heb, niet op dat mensen iets niet leuk vinden, smaken verschillen. Dus nogmaals, waarom vind je dit niet leuk, wat is je referentie kader (ik zie nooit stemmen of berichten van je bij artiesten waarmee mijn werk te vergelijken is) en waarom blijf je, terwijl je mijn muziek helemaal niets vindt, toch iedere keer maar weer proberen (ik tel 6 0.5 stemmen waarvan 4x Orphax...waarom?)
En ja, ik heb kritiek als je ruim voor uitkomen van de release een cijfer geeft, zelfs voor dat het album de wereld in is ter promotie...
geplaatst: 18 november 2013, 12:14 uur
Niet meer dan terecht met je trieste, kortzichtige berichten en haatstem (album was nog niet gelekt toen je toentertijd stemde, remember?).
Zoals ik al eerder aangaf heb jij waarschijnlijk ooit een vervelende discussie o.i.d. gehad met Sietse en beoordeel je daarom zijn werk lekker laag omdat je blijkbaar nog steeds gefrustreerd ben daarover. Ik vind dat Sietse, zeker voor zijn doen, nog redelijk mild voor je is.