The Winery Dogs - The Winery Dogs (2013)

Label: Loud & Proud

6. You Saved Me (5:13)
  7. Not Hopeless (5:04)
  8. One More Time (3:36)
  9. Damaged (3:29)
  10. Six Feet Deeper (4:12)
  11. Time Machine * (5:07)
  12. The Dying (6:07)
  13. Regret (4:49)
  14. Criminal *
avatar van Alexepex
Leuke niets-aan-de-hand-rock cd.
Het doet mij qua zang en vooral de muziek geregeld aan The Tea Party denken.
Ik wist ook niet dat die Kotzen kon zingen, het gaat hem in ieder geval goed af.

Een voorzichtige 3.5.
Tussen al die epische progressieve werkjes mag dit er best zijn!

avatar van legian
Classic rock 'n' roll die nergens boven de midden maat uitstijgt.

Opzich is het een fijne afwisseling tussen al het hardere stevigere werk tegenwoordig, en krijgen we hier weer een ouderwets lekker gevoel bij (sommige dan).
Maar daar houd het dan ook wel bij op, want iets nieuws brengt het absoluut niet.
Zoals Dream Theater al zegt:
Dream Theater schreef:
het draait om gemakkelijk weg luisterende rock nummers zonder al te veel poespas.

Dat heeft als gevolg dat het mij simpelweg niet blijft boeien, hoe leuk en lekker die "classic vibe" ook is mij doet het niks.
Desalwelteplus is het perfect als achtergrond muziek, en al helemaal met het zonnetje erbij.
Muziekaal zit het allemaal wel snor, en voldoet het eigenlijk wel aan de verwachtingen.

Al eerder verwees ik naar Chris Cornell, en ook nu komt die naam meerdere keren langs drijven. En daar zit dan ook het probleem, want als ik dit hoor krijg ik zin om Audioslave (en in mindere mate Soundgarden) op te zetten, en daar kan ik meer van genieten dan dit.

Nu wil ik niet zeggen dat het slecht is, maar meer dan een achtergrondmuziekje kan ik er echt niet van maken.
2.5*

avatar van james_cameron
Niet mijn ding, de retro/ oubollige sound van deze 'supergroep', ondanks de moderne en krachtige produktie. De eerste paar songs gaan nog wel, maar al snel gaat het album vervelen. Het songmateriaal is gewoonweg niet bijzonder en wat mij betreft erg vlak, zowel muzikaal als tekstueel. Fijn gitaarwerk, dat wel.